Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Při tomhle velkém krvácení je dobrý Tonic, zužuje cévy a tím zmírní krvácení. A také je dobré doplnit železo /špenát,../ tělo se se ztrátou krve lépe vypořádá ![]()
A než tu budou námitky, že je v Tonicu chinin, tak tohle poradil lékař v nemocnici 11tileté holčině se stejným problémem, takže zas tak nebezpečný nebude, jen v těhu. Já to taky zkusila a měla jsem MS o den kratší - vypila jsem litr denně ![]()
Taky si počkám na reakce.
Já to mám taky, až po porodu, menstruovat jsem začala tři měsíce po porodu. Mám to tak ale každý měsíc, trvá to teda dva dny a vložku měním co půl hodiny
. Příští týden jdu k doktorovi, tak jsem zvědavá.
Já to mívala dřív… Tak kolem 22 - 23 let tuším… Po porodu (ve 28) se právě naopak zas všechno srovnalo do téměř předpisové MS… Tenkrát jsem kvůli tomu musela přestat i používat vložky a přejít na tampony, protože to byly takový spíš návaly krve, že to vložka prostě třeba ani neudržela… Nějak jsem to neřešila… Ani mě to nějak nenapadlo
No prostě mladá a hloupá
Pak jsem začala víc sportovat a nevím, jestli se to srovnalo přímo tím sportem, ale rozhodně od tý doby, to bylo mnohem lepší… Včetně premens. syndromu
![]()
no, já to řeším, neboť v ten daný moment nemohu nikam jít, to by byl trapas:-((((((
@Anonymní píše:
no, já to řeším, neboť v ten daný moment nemohu nikam jít, to by byl trapas:-((((((
Já jsem proto začala používat tampony a jistila jsem to vložkama
A pravda v těch dnech se mi teda taky nikam moc nechtělo… A ten ascorutin je dobrej a na předpis není…
ascorutin užívám, právě, že mám vždy pocit, že se to pak vyleje najednou…
@Anonymní píše:
ascorutin užívám, právě, že mám vždy pocit, že se to pak vyleje najednou…
jojo, člověk vstane ze židle a má pocit, že pustil kohoutek, to znám
Já teda mívám jednou začas silnější menstruaci celou, i delší. Řeším to zvýšenou dávkou vitaminu C, případně citronem. Dr. jsem se ptala, prý je to normální
Jsem zvědavá jak to bude ted po porodu.
po porodu to mám taky. Jak již bylo řečeno, tak vitamín C, Ascorutin, prý i kontryhel (nemám vyzkoušeno) Po prvním porodu jsem si na stejný problém postěžovala gynekoložce, nafasovala jsem Proveru, která mi ten cyklus upravila i celkově, ale ta kila nahoře .....
Takže teď raději vyčkávám a modlím se, ať to ustane samo.....
Ještě mě napadá Pamba, ale ta je tuším na předpis…
Ahoj, tak jsem byla u doktora, řekl mi, že to může být nějakou cystou, polypem, nádorem, prostě něčím, co tam vůbec nepatří
. Dělal mi extra dlouhou prohlídku
a řekl mi, že tam žádný nález nemám, uf … Že to je tím, že mám hodně vysoko „vytaženou“ slizici, tím pádem tam vzniká víc místa, nahromadí se tam víc krve, a proto tolik první dva dny krvácím. Napsal mi na to léky (nechtěla jsem antikoncepci, ale tou se to dá taky vyřešit). Ascorutin mi doporučil k tomu.
Takže, jestli nechodíš na pravidelné prohlídky, tak se určitě vyprav, ať máš klid. ![]()
ahoj anonymní:-), byla jsem na UZ a vše ok, tak nevím…i když ti to nepřeju, jsem ráda, že nejsem sama, co ti napsal za léky, pokud to mohu vědět???díky...........
@Anonymní píše:
ahoj anonymní:-), byla jsem na UZ a vše ok, tak nevím…i když ti to nepřeju, jsem ráda, že nejsem sama, co ti napsal za léky, pokud to mohu vědět???díky...........
Ahoj, dřív to nešlo
. Léky se jmenují Norethisteron, jsou to hormony, takže taky budou jen na předpis, tak se zkus dr. zeptat. Je to tříměsíční „kúra,“ tak doufám, že to zabere, cyklus by se potom měl upravit a krvácení být o hodně menší. ![]()
Tak já jsem četla, že pomůže kontryhelový čaj, pít dva šálky denně klidně celý cyklus nebo brát homeopatikum Arnica montana 5 kuliček pod jazyk nechat rozpustit po dobu cyklu. Dobré rady jsou na http://renatareiki.webnode.cz/…tie-v-lete-/.
Já to měla taky tak, ale skoro každou MS. Jeden den menstruace jsem prostě nemohla z domu, protože i když jsem si dala nějvětší tampon a vložku, do půl hodiny to bylo na kalhotech…prostě jsem musela být doma a jen měnit vložky, případně sedět na WC… děs
Pak mi mudra poradila hodně céčka, ascorutin…tak jsem to zkusila a normálně další MS v pohodě! Tak nevím zda to byla náhoda nebo fakt fungovalo. Pak jsem utěhotněla, tak nevím jak dál ![]()
Jo a takhle silně jsem to měla až po porodu a né hned, rok po porodu to začlo
Oživuji tuto diskuzi, minulý měsíc jsem vysadila antikoncepci a v pátek jsem dostala menstruaci a je opravdu hóóóódně silná, nic mě nebolí, ale teče to ze mě prodem, jakmile se zvednu a chvíli stojím, tak citím jak krev teče…co maslíte mám si s tím skočit k dr.? Nikdy jsem takovou menstruaci nezažila, tak nevím… ![]()
holky jdu pro radu, také se Vám občas stává, mě cca 3× do roka, že je Vaše menstruace opravdu hodně silná???nevím, zda to mám nějak řešit nebo je to normální, silná myslím tím tak, že vložka mi vydrží cca 15 minut a trvá to třeba dvě, tři hodiny, pak je normální intenzity…díky za Vaše zkušenosti............