Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj.. HPV virus ti zistia z cytologie ktora sa robi 1× rocne nie je na to ziadny „specialni“ test ..
@xlenushkax píše:
ahoj.. HPV virus ti zistia z cytologie ktora sa robi 1× rocne nie je na to ziadny „specialni“ test ..
Tu mi doktor už dělal od té doby několikrát a nic neříkal. Až půjdu na preventivní prohlídku, tak se ho zeptám…
Děkuji
Ahoj, tak já jsem měla pozitivní test na HPV, pak jsem dostala bradavice, ty mi doktorka postupně odstraňovala a asi po půl roce je dostal přítel a teď máme pokoj. Myslím, že když je to už 6 let, že je to dlouhá doba a dostat bys je neměla ani by to nic nemělo ovlivnit ![]()
@kotaska91 píše:
Ahoj, tak já jsem měla pozitivní test na HPV, pak jsem dostala bradavice, ty mi doktorka postupně odstraňovala a asi po půl roce je dostal přítel a teď máme pokoj. Myslím, že když je to už 6 let, že je to dlouhá doba a dostat bys je neměla ani by to nic nemělo ovlivnit
To bych byla ráda, docela mě to straší.
pokud to bylo před očkováním, tak byses snad nemusela bát-mě doktor říkal, že podle nejnovějších studií to očkování zabere i když už třeba v těle ten virus někde „spí“-prý to vyvolá imunitní rekci, která ho najde a zničí.
@kokos píše:
pokud to bylo před očkováním, tak byses snad nemusela bát-mě doktor říkal, že podle nejnovějších studií to očkování zabere i když už třeba v těle ten virus někde „spí“-prý to vyvolá imunitní rekci, která ho najde a zničí.
Tak to by bylo super!
Měla jsem to už dávno pořádně probrat s doktorem a nemusela jsem to mít pořád v hlavě, ale děkuji všem za reakce.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli jsem se nakazila virem HPV, když se genitální bradavice objevily u mého bývalého přítele v průběhu našeho vztahu? A pokud ano, tak jestli to nějak ovlivnilo to, že jsem byla cca rok po rozchodu na očkování proti rakovině děložního čípku. U svého gynekologa jsem to řekla, ale nevím o tom, že by mě na HPV testoval a sama jsem si o to neřekla. Už je to 6 let zpět a mezi tím jsem rodila a tak by mě zajímalo, jestli to mohlo něco ovlivnit?
Moc děkuji za odpověď…