Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte maminy!Chci se zeptat za jak dlouho se můžou používat tampony po šestinedělí?Děkuji zaodpovědi ![]()
Při další MS… ale třeba mě hrozně vadili a to jsem je dřív normálně používala.
Ne, tampony bys opravdu neměla kvůli tomu, že z tebe odcházejí očistky
. Neboj, to dáš, také nejsem už dobrých 18 let zvyklá je používat a když jsem teď x týdnů musela, velmi rychle mi to přestalo jakkoliv vadit
.
při šestinedělí ani náhodou!!!a záleží taky jak si sešitá(pokud jsi)mě dr řekl že jsem ještě užžší než panna
…docela sranda až dokud nedošlo na tulení
protrpěla sem si to s silnými bolestmi ( i slzami)až do zhruba 1 třičtvrtě roku po porodu…ale hold sem to musela zkousnout protože jakékoli abstinování to jen zhoršovalo a cvikem se to zlepšovalo
…takže já sem zkusila jednou tampon asi rok po porodu a nikdy více bo sem brečela když jsem ho tahala ven…po šestinedělí prostě záleží jak ty to cítíš
To se dá zvládnout.Já za sebe teda musím říct , že jsem z porodnice odcházela jen s intimkou, takže každá se nemusí těch 6 týdnů čistit.A pokud budeš šitá, tak zavádění tamponu nebude zrovna příjemné.Teď to „vypadá“ jako velký problém ale s mimi si na to ani nevzpomeneš, žes něco takového řešila:) ![]()
Také jsem zvyklá na tampony, vložky vyloženě nesnáším. V šestinedělí jsem je přetrpěla. Ty porodnické „fošny“ jsou fakt otřesný, ale měla jsem je jen v porodnici, pak normální a za pár dnů jen intimku. Při první MS (5 měsíců po porodu) jsem už vesele používala tampony. ![]()
@zichisek
já teda jela s porodky se 3vložkama naráz které protekly při cestě a žila sem tak ještě 2týdny!!!pak týden po dvou vložkách naráz a pak až po jedné! a pročistila sem se až 3dny před koncem šestinedělí!!!!těžce ti teda závidím
![]()
@cizova píše:
@zichisekjá teda jela s porodky se 3vložkama naráz které protekly při cestě a žila sem tak ještě 2týdny!!!pak týden po dvou vložkách naráz a pak až po jedné! a pročistila sem se až 3dny před koncem šestinedělí!!!!těžce ti teda závidím
![]()
![]()
To já ti teda nezávidím.Taky jsem počítala, že budu nosit tři vložky najednou.A vystačila jsem si v porodnici bohatě s jednou a to hlavně proto, že po dobu pobytu v porodnici jsem musela mít jejich porodnické.Sama to nechápu a kéž by to tak bylo i u druhého prcka ![]()
@cizova píše:
@zichisekjá teda jela s porodky se 3vložkama naráz které protekly při cestě a žila sem tak ještě 2týdny!!!pak týden po dvou vložkách naráz a pak až po jedné! a pročistila sem se až 3dny před koncem šestinedělí!!!!těžce ti teda závidím
![]()
![]()
já to mám tak stejně dokonce i menses mývám takto silný takže tampon max poslední 2 dny a to se ještě musím hlídat.
tak ja teda spotřebovala snad 15 balení vložek
doufám že to budu mít tentokrát trošku lepší no
asi se dám na modlení ![]()
@CokeLady
Ja taky vlozky nesnasim-jsme 3 tydny po porodu a vlozky mam porad
uz mi to ani neprijde…
Holky to teda koukam, jak se nektere rychle cistite-ja nosila prvni 2 dny po porodu 3 vlozky pres sebe-sice jsem nekrvacela nejak markantne-ale bala jsem se,aby mi to neproteklo-coz se stejne stalo.. ![]()
Domu jsem jela s jednou normalni vlozkou a tedka 3 tydny po porodu mam porad vlozku…nekdy uz to vypada, ze by tomu mohl byt konec(hnede ocistky..) a pak zase cervena krev(ocistky) a jedu nanovo.. ![]()