Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já s tím nikdy problém neměla, ale kámošce takhle přišli na tu rakovinu čípku
Ale těžko říct, asi to bylo jen náhoda, ale pokud by to nemělo ustávat, tak bych si zašla.. Jo, ona teda měla šílenou MS furt ![]()
@Seizdra já byla na vyšetření před 3měsíci a zatím bylo vše v pořádku, ale chtěla jsem vysadit antikoncepci, protože jsem po ní dost nakynula, furt jsem jen po ní žrala…tak mi doktor řekl, že dáme pauzu a po menstruaci mi dá tělísko…minulý měsíc se menstruace nedostavila vůbec a teď to přišlo snad i za ten minulý měsíc…
@Traccy - dcera (14. let) má menstruaci velmi nepravidelně (má jí teprve 2 roky), ale když to dostane, tak jednou za 3-4 měsíce a je ráda, že se může hýbat. Noční vložky nosí v té době i na den, teče to z ní doslova proudem, občas se objeví krevní sraženiny. V té době není schopná ani vyjít před barák, je jí na omdlení, teploty, křeče. Na vyšetření byla, ale doktor nám řekl, že se to občas stává a vymizí to jakmile bude mít MS pravidelnou. Hormony jí zatím nasazovat nechceme.
@Traccy Tak já tento cyklus mám taky nějaký porouchaný. Poslední dobou mívám menstruaci dlouhou, 7 - 10 dní, z toho jeden den hodně silný a bolestivý. Dneska jsem osmý den a od soboty mám silné krvácení, křeče v podbřišku, nafouklé břicho. Příští týden mám jít na výsledky hormonálního profilu, ale jestli to takhle bude pokračovat, mají mě tam už zítra. Nebo zatím nestresovat? Taky nevím ![]()
Ahoj Emi.kk, také trpím silnou menstruací, jak dlouho ti vydrží vložka?
Anonymní, jak kdy. Včera jsem proležela doma, a většinou to ze mě vyhrklo, až když jsem dosedla na záchod. Dneska od rána jsem si říkala, že už je to pohoda, tak jsem se šla na půl hodiny projít, přijdu, a málem jsem protekla za tu dobu ![]()
Taky jsem trpívala na silnou menstruaci. V práci jsem používala ty nejsilnější tampóny a ještě jsem musela mít vložku a pokaždé jsem protekla. Bylo to velmi nepříjemné. Čistě ze zvědavosti jsem vyzkoušela Emulips forte. Tlaky v podbříšku a v prsou se uvolnily, už nejsem tak nafouklá a netrpím plynatostí
Holky, určitě ho vyzkoušejte! A Největší bomba je, že je čistě přírodní ![]()
Pro LennaH: A ten přípravek pomohl odstranit i tu silnou menstruaci???
Pro Anonym: Fortík mi pomohl. Sice používám silné tampony, ale bez další vložky a bez bolestí
Je ale pravda, že se to nezlepšilo během jednoho večera! Emulips forte užívám už třetím měsícem a vše je oki
Já za sebe mohu jen doporučit, ale taky připomínám, že každé tělo je jiné! Mě hlavně přesvědčil fakt, že je čistě přírodní a nemusím se cpát všelijakýma práškama!
Ahoj ženy, dámy, dívky.
Musím se připojit k tomuto témat. Už jsem si nevěděla rady, tak jsem sedla k PC a zadala do vyhledávače, jak se zbavit velmi silné a dlouhé menstuace.
Mám s tím problémy již od prvního menzesu…Nepravidelně, dlouho a velmi silně.
Lékař by mi nasadil nejlépe antiko, jenže tu nechci, protože chceme miminko.
Tak pokaždé, když už to mám třeba 15-17 den (což mám ob menzes) tak zajdu ke gynekologovy. Ten mi dá buďto injekci, která mi menzes zastaví do 2 dnů a nebo Norethisteron. Řeknu Vám, Norethisteron mi byl napsán 2× a už nikdy víc!!! Vzala jsem si první, druhý…čtvrtý…v pohodě..Potom pauza a začalo mi to znova..Ale jak.. Strašné bolesti břicha (nikdy na to netrpím),silné, velmi silné krvácení s velkými sraženinami..Každých 20minut 5dní v kuse jsem si chodila měnit tampony (super savost)..Kolikrát jsem to nestihla, že jsem měla ihned ušpiněné kalhotky. Prostě hrozné. A takto se mě to drželo 5 dní a potom se mi to zmírnilo na 1tamp (super)/1hod. Takže si umíte představit ty muka… Citron nepomohl, vitamíny, železo…Vůbec nic. Takhle jsem se musela trápit. Proto Norethisteron už NIKDY!!! t
Takže pořád trpím. Nemůžu ani spát, to nemá cenu..Lehnete si ale zas musíte vstát..No strašné…Ale co s tím dál??Lékař mi navrhuje jen antiko..Což nechci, snažíme se o mimi…Poraďte, co dělat abych to měla nějakým způsobem pravidelně a ne tak silně.. Díky ![]()
Taky jsem měla podobné problémy před úplně prvním otěhotněním - silnou a dlouhou velmi bolestivou menstruaci..První těhotenství a první porod to vyřešil..Už se to nikdy víc neopakovalo..Mě na to dr. žádné léky nenabízel, prostě to tak někdo má..Stejně tak je „normální“,že má někdo MS jen dvakrát nebo třikrát do roka, problém to bývá až při snažení o miminko.
Snaž se to vydržet, je velká naděje, že po otěhotnění a porodu bude líp..Těhotenství a porod jsou pro ženy přirozený stav, který spoustu těchto problémů vyřeší..Problémem dnešní doby je, že spousta žen odkládá těhotenství až někde ke třicítce, proto se musí řešit léky věci, které by se dřív léky řešit nemusely.
Tak já se přidám- měla jsem silnou a bolestivou menstruaci již před porody…A po druhém porodu po osmi měsících klidu je ještě silnější, než jsem si ji vůbec dokázala představit. Tři měsíce jsem ji měla i patnáct dní, přičemž čtyři dny mi nestačily ty nejsilnější tampony ani na půl hodiny. Ale poslední dva měsíce užívám výtažek z ŘIMBABY a musím třikrát zaťukat- menstruuji „jen“ šest dní, ale jen první den ji mám silnější, další tři normál, a pak už jen špiním. Takhle v pohodě jsem to neměla ani před dětmi. Možná se na mě teď sesypou odpůrci bylinek, ale docela na nich teď začínám ujíždět, nahrazujeme jimi chemii…a kopretina řimbaba mě zachránila, co se týče menstruace. Vřele doporučuji.
Příspěvek upraven 22.07.14 v 07:50
Mela jsem to taky hrozný. S gynekolozkou jsme hledaly problém a nakonec me poslala na hematologii. Udělali mi testy a zjistila se mirne zvýšena krvácivost. Při prvním porodu jsem totiž ztratila pres 500ml krve. Při druhem porodu už jsem dostala nějakou injekci a bylo to úplně OK.
Ale prvně bych možná zkusila ty bylinky.
Pro anonymní: také mám občas to co popisuješ ty, ale jen pár hodin, jak můžeš fungovat během těch pěti dní???Vždyť musíš být tou krevní ztrátou úplně vysílená? Ascorutin…zkoušela jsi?
Ahojky, já druhé dítko rodila přirozeně. Do těhotenství jsem měla normální menstruaci i krvácení. Nicméně po porodu katastrofa. V noci jsem si dala tu největší raketu/tampon/ co je na trhu a ještě největší vložku na noc a po hodinách chodila v noci měnit-stejně to proteklo. Takhle třeba první 4dny. Pak se to zlepšovalo. Vstávala jsem i po 2h
no ale domluvila jsem se s doktorem, že dáme mirenu /tělísko/ od té doby mám jednou za dva měsíce slabší špinění tak na 3dny. Což neřeší ovšem tvůj problém, když chceš děti. Ale moje mamka měla ted to samé. Silné krvácení, bolesti. Zkoušeli snad všechno s doktorem. Nakonec to dopadlo odebráním dělohy.
Je jí už k 50, takže tam to není tak závratné. Nicméně zkusila bych ty bylinky, jak tu psaly holky viz výše. ![]()