Extrémně silná menstruace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28.7.15 16:04

Ahoj :),
jsem na tom stejne cely zivot. Naucila jsem se s tim zit, holt pri menstruaci nikam moc nejezdim, chodim jen tam, kde muzu kazdou hodinu na zachod.
Vzdycky, kdyz se mi nektery doktor pokusil krvaceni zmirnit, tak se to jeste zhorsilo, nebo mi bylo hrozne zle.Ale mam zdrave ctyri deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
28.7.15 16:53

Kdosi tu psal, že to zmírňuje tonik a taky jasminovy čaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
28.7.15 21:25

Kontryhel zmirnuje krvácení. Me teda pomohlo az hormonální telisko mirena. Pro jistotu to nemam vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.8.15 11:23

Ahoj,
mám cca 3 cm myom vrostlý v děložní stěně a s tím souvisela i silná menstruace. Protože používám kalíšek, mohla jsem si lehce spočítat, že i 200 ml za jeden cyklus bylo normální, dokud jsem neobjevila bylinku ŘEBŘÍČEK. Moje zkušenost po třech měsících je taková, že menstruace je zhruba poloviční, což je pro mě úžasné! Začínám pít čaj cca 10 dní před očekávaným termínem ms, jsem lajdák, takže někdy jen jeden, ale snažím se o dva šálky denně. Jakmile začne ms, přestávám lajdat, protože už jde do tuhého a piju 2 až 3 šálky denně. Poslední cyklus jsem nepila předem a začala až s nástupem ms, taky to bylo lepší, ale ne tolik, jako když piju včas :-) Navíc řebříček prý upravuje i krvetvorbu, což je taky super, když mám pořád kvůli silným ms nedostatek železa. Tak uvidíme :-)
Dny, kdy jsem se nemohla ani na hodinu vzdálit od wc jsou doufám už za mnou! ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
10.12.15 23:18

Chtěla bych se zeptat, jestli existuje nějaké „pravidlo“, kdy se silnou ms mam/nemám zabývat? Mít durch poporodní vložku za hodinu mě trochu znervózňuje. Otázkou je, jak dlouho to takhle bude trvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
10.12.15 23:43

@MeloryNox
a jak dlouho po porodu jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
11.12.15 00:26

@MeloryNox to bych řekla že je dost… Ja bych radši nic nepodcenovala. Má známá podcenovala a pak zkoncila se stratou hodně krve v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.15 06:21

@MeloryNox A nemas nedostatek zeleza? Muzes krvacet vic kvuli tomu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
11.12.15 07:57

Já našla u Grešíka kapky Kokoška pastuší tobolka a taky to má zmírňovat, akorát je blbec vždycky zapomenu brát předem, takže zatím účinky nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
11.12.15 08:18
@Ali-Ali píše:
@MeloryNox
a jak dlouho po porodu jsi?

2 roky. Letos v srpnu jsem přestala kojit a do té doby ms nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
11.12.15 08:20
@ThinkPositively píše:
@MeloryNox A nemas nedostatek zeleza? Muzes krvacet vic kvuli tomu ;)

Možný to je. Syna jsem dlouho kojila. On sám je extrémně chudokrevnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
11.12.15 08:30

Měla jsem problém s delším krvácením střídavě se špiněním. Cca 6 týdnů. Dostala jsem hormony na 10 dní. Hned druhý den ms hodně zeslábla a za další dny zmizela. Po dobrani jsem to zase dostala takhle silně. Dnes je to druhý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
12.12.15 10:29

@MeloryNox ahoj, kupuju už dobu poporodní vložky Batist a dřív by mě to hodně znervoznovalo.. čím sem si prošla v pruběhu roku, sem ráda, že aspon ta poporodní mi hodinu vydrží. Takže nevím jestli tě uklidním, ale mám to stejne. VLOŽKA já jí říkám pádýlko :mrgreen: mi vydrží skutečně hodinu a musim vyměnit. Ale jak sem psala měla sem i horší časy, že 2 x kyretáž, opakovaně Norethisteron. A beze změny. Až po květnové kyretáži se mi to nemůžu napsat srovnalo, ale aspon moje menstruace skončí sama po 7 dnech bez pomoci lékaře nebo léků.
Zatim sem nenašla nic, co by to zmirnovalo. Někdo radí byliny, nekdo třeba ascorutin. U mě se to míjelo účinkem.
Horší je, když si člověk uvědomí jak to třeba řešit v praci apod..brzy mne to čeka taky se tím zabývat a mám teda z toho velký nervy. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
12.12.15 12:06

@Naděje hm… To je naprd. Mě to právě bude asi cekat taky. Původně mě chtěl dr poslat na kyretáž a pak mi dal Norethisteron…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
12.12.15 14:20

@MeloryNox myslim,že jako ani jedno není řešení. Ale na druhou stranu ta kyretáž na chvily pomuže, pak už jen čekat co bude další cyklus. Mě kyretáž krvaceni zastavila, ale jak sem psala další cyklus sem krvacela zas dost a tak je to dodneška.1 den cyklu se to dá, další 3 dny jsou jatka, to nemužu proste nikam a pak to mírní. Jinak jak tady už někdo psal, ja osobně cítím jak to kolikrát teče, je to hnusnej pocit.
Mě byla nabídnuta ablace mým doktorem, je to popálení děložní sliznice- ale jela sem kvůli tomu na konzulku do Prahy kde to teda dělaj a tam mi to v mém věku nedoporučily, že prej je to lepší až po 40 nejdřív, takže z toho sešlo a děloha pryč to samý, dokud není člověk nemocný tak není třeba ji dávat pryč.
Dál teda mi bylo nabídnuto tělísko Mirena - 7000 kč - že jako to může pomoc, ale ne každemu sedne.Za můj doktor mi to rozmlouval. J e to takovy dokolečka u blbečka :zed:

Já sem ted momentálně ve fázi, kdy sem skutečně ráda, že to je - jak to je.Bylo u mně i hůř a doufam že se to nebude už nejmin do přechodu opakovat.Bylo to hrozny období. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí