Chronický zánět dutin - operace nepomohla

27.3.25 12:04

Chronický zánět dutin - operace nepomohla

Všechny zdravím a prosím o radu/zkušenosti/pomoc,
Před 2 roky jsem podstoupila operaci čelistních dutin. Zprůchodnění dutin, odstranění polypů. Pak jsem brala opět antibiotika, zjištěný zlatý stafylokok. Pak jsem se z toho nějak dostala, ale občas, poslední dobou častěji, se mi problémy vrací. Bolesti hlavy, zadní rýma, která nejde vysmrkat, bolesti horních zubů, bolesti dutin, únava. Už jsem vyzkoušela snad vše. Hodně piji a hlavně čaje přímo na dutiny, masíruji si dutiny, proplachuji si dutiny konvičkou, podzim a zima používám kortikoidní sprej do nosu, beru vitamíny. Na chvíli mám klid a pak znovu to samé, občas vypláchnu/vysmrkám hlen - někdy zelený, někdy čistý.
Pokud byste, prosím, někdo měl jakoukoli radu, budu ráda.
Děkuji, Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8827
27.3.25 12:41

Byla jsem na podobné operaci a přímo mi říkali, i jsem podepisovala, že někdy to prostě nepomůže. Někdo má klid do konce života, někdo pár lety někdo pár měsíců a někdo vůbec. Prý na tu operaci lidi chodí i opakovaně. Mně to pomohlo od zánětu v dutinach, od operace (cca 4 roky) jsem neměla zánět dutin ani ucpané dutiny. Ale nepomohlo to na neustále smrkani. Mám chronickou celoroční rýmu a te se holt asi nikdy nezbavím. Bylo to dobrý asi půl roku po operaci, ale pak se to vrátilo. Kapesník je kámoš…znovu na operaci jít nechci, ale taky mě to štve..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.25 13:02

Děkuji. Já jsem ani nepočítala s tím, že by se to úplně vyřešilo. Jen jsem si říkala, že by to mohla chvíli vydržet nebo by to mohlo být aspoň lepší…
Bojuju dál :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
28.3.25 06:51

Já měla teď vlekly zánět čelních dutin od prosince až do února..mně snad pomohlo dutiny nahrivat tak, že jsem hlavu dala nad hrnec s horkou vodou + přehodila si přes hlavu a hrnec ručník a vydržela co to šlo.. a na noc na dutiny čelenku. Vždy se mi bolest zredukovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí