Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nerozháněj to sama a pořádně to řeš. Já jsem se taky rozháněla a dopracovala jsem to tak, že jsem měla zánět močáku každý měsíc, dobrala jsem antibiotika a do týdne opět. Chodím na uro a nějak se to řeší, ale je to děs a otravný.
@Anonymní píše:
Ahojte,před cca 3 měsíci jsem měla zánět ledvin spolu s mocakem, brala jsem atb a dobrý.. potom asi za 14 dni jsem zase měla tentokrat už jen zánět mocaku, zase jsem brala atb… po měsíci mi to zase začalo, ale nechtěla jsem zase atb, tak jsem se to snažila rozehnat sama, pomohla mi blokurima, lichorerisnice a namichany bylinný caj přímo na mocak… byla jsem nedávno na vyšetření moci ( kvuli jinému vyšetření) a zjistili, ze mám pozitivni Ecolli 10/5. Jinak žádné bílkoviny nebo krev v moči.. říkala žádná hrůza, ale stejně mi zase atb dala.. ale ja přemýšlím, jestli je nutne je opravdu brát, když nemám ani žadné bolesti/problémy? Není to zbytecny?Nechci do sebe pořad cpát atb.
no priznam ze jednou jsem ATB na mocak taky nebrala, kdyz mi nasli vysledek v moci a ja o nicem nevedela… mela jsem tehdy gastritidu a predstava dalsiho naporu na zaludek me dohanela k slzam…
jela jsem prevenci na max, blokurimu, caje,… ATB vyzvednuty doma v supliku kdybych pocitila priznaky, ale ja miva rychle a intenzivni pocity kdyz se mi to rozjizdi, tak jsem se nebala ze bych si nevsimla…
mela jsem tehdy kliku, nerozjelo se to…
ale obecne bych tento postup nedoporucila, musis si fakt verit ze to poznas kdyby se to zvrtlo…
S nedolečeným zánětem močových cest jsem se trápila skoro dva roky. Pokud se Ti to takhle vrací, nech si před dobráním atb odebrat ještě moč, jestli je zánět pryč… jinak musíš brát atb dál. Doporučuju fakt nepodcenit, zažila jsem s tím solidní peklo, zachránil mě Furolin, po skončení akutní fáze jsem brala snad 18 týdnů 1 tabletu každý večer a pak ještě dlouho obden, než se mi to postupně dalo vše do pořádku…
Léčí se pacient, ne laboratorní výsledky. Pokud nemáš subjektivně potíže, tak další antibiotika neber. Ber manosu, brusinky, lichořeřišnici, heřmánkový a urologický čaj, hodně pij. A uvidíš. Toto nadužívání antibiotik je cestou do pekel. Až budou skutečně třeba, tak nezaberou ani na zánět ledvin nebo život ohrožující infekce.
@Freeandwild píše:
S nedolečeným zánětem močových cest jsem se trápila skoro dva roky. Pokud se Ti to takhle vrací, nech si před dobráním atb odebrat ještě moč, jestli je zánět pryč… jinak musíš brát atb dál. Doporučuju fakt nepodcenit, zažila jsem s tím solidní peklo, zachránil mě Furolin, po skončení akutní fáze jsem brala snad 18 týdnů 1 tabletu každý večer a pak ještě dlouho obden, než se mi to postupně dalo vše do pořádku…
No ono to není tak jednoduché, mně opakovaná antibiotika na tyto potíže zapříčinila, že mi už nic nezabíralo a já jsem skončila s chronickým zánětem 10 let, kde už po čase nebyly ani bakterie v moči, ale měla jsem postižení přímo ve stěně močáku a to bylo teprv peklo, které bych nikomu nepřála. Myslela jsem, že snad skočím z mostu, nepřestávající bolest, řezání, v noci 10× na záchod, přes den třeba i po 10 minutách, no byla to hrůza.
@Anonymní píše:
Ahojte,před cca 3 měsíci jsem měla zánět ledvin spolu s mocakem, brala jsem atb a dobrý.. potom asi za 14 dni jsem zase měla tentokrat už jen zánět mocaku, zase jsem brala atb… po měsíci mi to zase začalo, ale nechtěla jsem zase atb, tak jsem se to snažila rozehnat sama, pomohla mi blokurima, lichorerisnice a namichany bylinný caj přímo na mocak… byla jsem nedávno na vyšetření moci ( kvuli jinému vyšetření) a zjistili, ze mám pozitivni Ecolli 10/5. Jinak žádné bílkoviny nebo krev v moči.. říkala žádná hrůza, ale stejně mi zase atb dala.. ale ja přemýšlím, jestli je nutne je opravdu brát, když nemám ani žadné bolesti/problémy? Není to zbytecny?Nechci do sebe pořad cpát atb.
Dělali kultivaci z pochvy a močové trubice, stěr? Vypadá to, že máš v sobě buď ureaplasma nebo chlamydie klidně… beru zpět, ty už problémy nemáš teď čtu pořádně…tak nic… brala bych jen sáčky blockurimu seženeš v lékárně
Příspěvek upraven 21.12.23 v 12:38
@Freeandwild píše:
18 týdnů antibiotik zní jako dost velký úlet, proboha. Vždyť jsi musela mít kompletně rozhozenou mikrofloru a nikde není psáno, že by se stav neupravil po čase sám. Mně je normálně špatně z toho, že někdo léčí jednoho člověka trojími antibiotikami bezprostředně po sobě a jiného zase bezmála půl roku nízkými dávkami. To je opravdu naprostá trága.
Musím to napsat ještě jednou, léčí se potíže pacienta, ne laboratorní výsledky!!! Bez subjektivních potíží při náhodném nálezu bakterií v moči se žádná antibiotika dávat nemají!!! Někteří doktoři by fakt měli vrátit diplom, takto to dopracujeme k naprosté rezistenci vůči antibiotikům.
@Zabatko no právě, pokud me to nijak neboli, nemám potíže, přijde mi to zbytecny, ale ta bakterie tam je ![]()
Příspěvek upraven 21.12.23 v 13:01
Blokurima píše, ze používala ( používá). Taky bych se klidně prikladnela k ureaplasme
Příspěvek upraven 21.12.23 v 13:10
@Wilík tak nová zprava, dnes od gynekologa! Čeká me konizace cipku.. a před biopsii mi udělal i testy na pohl. choroby a vyšla mi ureaplasma ( ale nedělal to na základě nějakých mých potíží, žádný moemtnalne nemám )
takže atb stejně musím a nevyhnu se jim
ale Ecolli ma něco společného s ureaplasmu? Já myslela, ze to jsou jiné bakterie..
@Zabatko a jak jste se toho probíhá zbavila? Mám podobné problémy a nevím, jak dál.
@Zabatko píše:
18 týdnů antibiotik zní jako dost velký úlet, proboha. Vždyť jsi musela mít kompletně rozhozenou mikrofloru a nikde není psáno, že by se stav neupravil po čase sám. Mně je normálně špatně z toho, že někdo léčí jednoho člověka trojími antibiotikami bezprostředně po sobě a jiného zase bezmála půl roku nízkými dávkami. To je opravdu naprostá trága.
Prosímtě a Ty jsi dr nebo podle čeho soudíš, že postup mojí lékařky byl „naprostá trága“?
Rezistence na antibiotika + chronická zánětlivá ložiška vznikají naopak právě nedoléčením zánětu. A opravdu u mě se tento stav sám „časem“ absolutně neupravil, naopak to bylo stále horší a horší. Prostě po dobrání standardní dávky atb jsem měla stále v moči bakterie, nepomáhal urovaxom, probiotika, blokurima ani žádné další preventivní přípravky, jakmile jsem byla jen maličko oslabená, tak se mi zánět opět rozjel v plné parádě.
Teď po dlouhodobé léčbě jsem po dvou letech trápení zcela bez potíží, žádné bolesti, řezání, pálení, můžu se koupat ve studené vodě, nosit i ne-bavlněné kalhotky, sexovat, sportovat, prostě normálně bez omezení žít. Mikroflóru jsem měla rozházenou taky naopak z těch neustálých zánětů, s léčbou se všechno dalo postupně do pořádku… Moje dr. má s léčbou dlouhodobých zánětů bohaté zkušenosti a velkou úspěšnost, takže bych byla trochu opatrná se soudy o tom, jaká to je „naprostá trága“. ![]()
Ahojte,
před cca 3 měsíci jsem měla zánět ledvin spolu s mocakem, brala jsem atb a dobrý.. potom asi za 14 dni jsem zase měla tentokrat už jen zánět mocaku, zase jsem brala atb… po měsíci mi to zase začalo, ale nechtěla jsem zase atb, tak jsem se to snažila rozehnat sama, pomohla mi blokurima, lichorerisnice a namichany bylinný caj přímo na mocak… byla jsem nedávno na vyšetření moci ( kvuli jinému vyšetření) a zjistili, ze mám pozitivni Ecolli 10/5. Jinak žádné bílkoviny nebo krev v moči.. říkala žádná hrůza, ale stejně mi zase atb dala.. ale ja přemýšlím, jestli je nutne je opravdu brát, když nemám ani žadné bolesti/problémy? Není to zbytecny?
Nechci do sebe pořad cpát atb.