Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, potřebovala bych poradit. Už přes 7 let mě trápí záněty močových cest. Za tento rok už po 6× (za tento měsíc už 2×).
Chodim k urologovi, ten mi vezme moč, dá atb a to je vše.. už jsem z toho zoufalá. A to jsem urologa i měnila..
Brala jsem i urovaxom - nezabíral, autoimunní léčbu - také nezabralo. Lichořeřišnici mam doteď, blokurimu užívám. Mam i utipro - probiotika přímo na spodek. Po sexu jdu ihned na wc a do sprchy ( mám intimní hygienu), dokonce mi bylo doporučeny vložky z tiande s bylinkama.. také nic.
Jsem z toho už vyčerpaná.. deti momentálně nemam, ale uz mam pomalu strach mit i ten sex, to snad se nepůjde ani snazit s takovouhle.. nejake rady?
@Natálie111363 píše: Více
No a cystoskopii ti dělali?
Já to mám teď cca rok a půl to samé, ale vím nejspíš příčinu - zúžená močová trubice. Byla jsem i na ambulantní dilataci, pak byly 3 měsíce klid, ale pak se zase zúžila a jede to nanovo. Další řešení, co mi nabízejí je operativní rozšíření trubice, do toho se mi nechce. A další, co by prý mohlo pomoct jsou výplachy močového měchýře kyselinou hyaluronovou nebo dlouhodobá udržovací dávka antibiotik.
Z volně prodejných doplňků mi bohužel nikdy nic nepomáhalo
@ivašot. Nene nedělali, ani mi to nenabídli, vždy jsem si přišla jak kdybych je tim svým problem obtěžovala. Za 10 minut hotova s receptem a nashledanou.. jsem kousek od Brna, tak jsem prave koukala i na různé kliniky, atd.. ale uplne jsem nic nenašla, nedela mi problem si zaplatit i soukromé, hlavně aby mě už s tím nekdo pomohl.🙏
@Natálie111363 píše: Více
Při tvých potížích mi teda připadá cystoskopie jako naprostý základ. Co je to za urologa, že ti ji za 7 let ani nenabídl. Natvrdo bych si o ni řekla a nebo fakt hledala jinde.
Mně na dlouhou dobu pomohla protikvasinková dieta - bez cukrů, kypřidel, bílé mouky. Měla jsem snad 10 let pokoj. Teď jsem byla před rokem na zákroku, při kterém mi moč. měchýř vyčistili a nějak „zrenovovali“. Moc nevím co přesně, ale mám zase úplně pokoj.
Já jsem od 18 do 29 let mívala zánětu močáku až 8× ročně. Pomohlo mi těhotenství. Ted mám skoro 12 let pokoj s jedinou výjimkou před 7 lety, kdy jsem opravdu hodně prochladla.