Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Krámů co nepotřebujeme jsem bohužel nakoupila tolik, ze se radeji ptam ![]()
Syna štve byt na jednom miste, rad zkouma a tak si rikam co tolik doporučovany stan k mori s uv? Chteji v nem deti vůbec byt?
Dekuji za nazor.
Tak pokud nemáš slunečník nebo kam se schovat je to fajn, nebo proti větru, písku, na spaní
pro malé děti je to dobré, nevím jak velké je to tvoje
Chtějí, nechtějí - někam to dítě aspoň na chvíli před sluncem budeš potřebovat schovat. A je na tobě, jakým způsobem ho tam udržíš - hra, pohádka, spánek,…
Každopádně počítej s tím, že na plážích přírodně tvořené stíny obvykle nejsou. Jen (obvykle) placená lehátka a slunečníky.
Záleží asi na věku dítěte. Ale podle mého je to naprostá zbytečnost a jen způsob, jak z rodičů vytáhnout peníze.
@Mamca_1234 píše:
Krámů co nepotřebujeme jsem bohužel nakoupila tolik, ze se radeji ptam![]()
Syna štve byt na jednom miste, rad zkouma a tak si rikam co tolik doporučovany stan k mori s uv? Chteji v nem deti vůbec byt?
Dekuji za nazor.
kolik má měsíců, roků? já bych to doporučila pouze tak do jednoho roku věku, větší akční dítě ti v tom nevydrží
@Mamca_1234 Vždycky bereme. Občas se tam děti schovají (někdy brblají, že je tam horko), vždycky tam ale ukládají věci, které k vodě tahají (plovací desky, žížaly, nafukovací věci, ale i oblečení atd.) a narozdíl od třeba plážové rohože ti to to nikdo nepřestěhuje
. Takže mi přijde, že to smysl má.
Naše nechtěly, ani náhodou. Buď byli u moře jako malý, tak to jsme hledali celkově stinná místa nebo měli velký slunečník a děcko spalo v golfkách někde ve stínu a jako větší už chtěly být pořád ve vodě, takže k ničemu.
Holky, synovi bude u more 11 mesicu, tak nevím, je to takovej aktivec… Resime hodne misto v aute, tak cokoliv navic.. Znate to ![]()
@Mamca_1234 píše:
Holky, synovi bude u more 11 mesicu, tak nevím, je to takovej aktivec… Resime hodne misto v aute, tak cokoliv navic.. Znate to
Proboha kdy jedete že to řešíš teď? ![]()
My byli loni pod stanem. Máme větší - asi 3×5 m, takže na spaní a pohodlné uložení věcí.
K tomu ovšem, a to bych řekla je podmínkou, máme ještě altán 3×3 m, kde je silná plátěná střecha, takže dává absolutní stín. Tam se přes poledne válíme třeba do 15 hodin než jdeme opět k moři. Bez toho bych k moři nejela. Ve stanu je přes den někdy horko, záleží, jak je v něm větrání. My jsme si nezavěsili ložnici, takže jsme měli jen jednu vrstvu.
Letos máme v plánu stan znovu na trochu jiné místo. Začalo mi to nějak vyhovovat, možná to potřebuji jako změnu po all inklusivech. V neposlední řadě se mi to zdálo lepší v době kovidu - nechtělo se nám být někde společně se spoustou lidí v uzavřené hospodě.
Co bych ještě doporučila je předstanový koberec, je to pohodička pod nohy a zabrání nanášení bordelu do stanu. My máme koberec 3×6 metrů, nemůžu si vynachválit. Půlka pod altánem před vchodem, druhá na odklad plážových věcí.
Na pláž stačí slunečník, nebo ne? Přes poledne tam nebýváme a jinak se ty zbylé hodiny opalujeme.
Do stanu/stínu nebo do závětří si sednu ráda i já. Takže stan bereme třeba i na celodenní pobyt na pískovně.
@Mamca_1234 píše:
@pikola v polovině kvetna
Autem k moři v polovině května? To jako si myslíš, že se budete někde na dojezd autem koupat???
Takovou zemi neznám.
Loni byla v květnu zima i v Turecku, lidi si tam vodu užili až od června.
Pro malé dítě bys měal mít vodu trochu vyhřátou, takže konec srpna, září. Květen je nanic.
S trochou štěstí bude na tričko a nohy smočit po kolena.