Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@ivana-domca píše:
Já jsem to samé, před prvním tehotenstvim 174 cm a 45 kg, pribrala jsem 14 kg, po porodu mi 5 kg zůstalo, další 2 těhotenství jsem všech 14 kg co jsem nabrala nechala na porodnim sále, takže mám pořád 50 kg, štve mě to, ale všude čtu, že po třicítce se to zlomí, tak jsem na to zvědavá, tenhle rok mi bude 30
no já teda nevim, 30 mám už 2 roky za sebou a zatím nic… ![]()
Nejhorší pro mě je, že mám pořád hlad… žeru pořád něco. Se naobědvám, a za hodinku, dvě, mám zase hlad…
Mě by bylo lepší šatit než živit, já toho víc prožeru
Kdybych si měla vybrat mezi pěkným oblečením a žrádlem, žrádlo zvítězí ![]()
@jalemina píše:
no já teda nevim, 30 mám už 2 roky za sebou a zatím nic…Nejhorší pro mě je, že mám pořád hlad… žeru pořád něco. Se naobědvám, a za hodinku, dvě, mám zase hlad…
Mě by bylo lepší šatit než živit, já toho víc prožeru
Kdybych si měla vybrat mezi pěkným oblečením a žrádlem, žrádlo zvítězí
já jsem to samé, zrovna včera jsme se s pritelem bavili, jak může někomu k svacine stačit třeba jen jablko, my by jsme umřeli hlady ![]()
Já jsem včera odpoledne k svacine snedla 3 rohliky s vajickovou pomazankou a za hodinu a půl už jsem zase smejdila, co bych kde snedla ![]()
@ivana-domca
no.. a teď si vem, že nastoupíš do práce kde je vás na šichtě 12-15. A od rána si průběžně každá jde něco ohřát k jídlu a všichni žerou a žerou… no já žrala taky, bo mi dělali chutě… nebyl problém 12 br. knedlíků s masem a zelíčkem, ňam. Teď teda po těhotenství mám žaludek ještě staženej, tak toho do sebe tolik nenacpu.. ale asi ani za těch 8 se nemusím stydět ![]()
Ahoj, jééé to jste mě potěšily, nejsem jediná…řeči tchýně typu najez se, jsi jak z Dachau se mě dotýkají…v těhotenství jsem přibrala 15kg, shodila 30kg…mám 52Kg na 167cm. Raději anonymně.
@jalemina tak to u nás nejde, prostě máme jasně danou pauzu na jídlo a tím to hasne, taky podle toho vypadaly obědy a nikdo nechápal kam to dávám
Kdyby to bylo jako u vás, tak prozeru celou vyplatu
Teď po těch dvou těhotenství se mi ještě nevrátil žaludek do normálu a jako kojící si musím dávat trošku pozor na to co jím, takže chlapi si dneska budou dávat do čumáku a mít domácí knedlík s gulášem a já budu zase na testovinach
![]()
A kolík toho dokáže sníst chlap, to je taky neskutecny, jestli se dětičky potatí, tak budu vařit v pradelnim hrnci
![]()
Ahoj, já vážila několik let 47kg při 166cm (teď co jsem těhotná, jsem přibrala už 6
) taky jsem se setkávala s narážkami okolí, dokonce mě podezírali z anorexie, bulimie (chodili mě poslouchat na záchod, jestli nezvracím co jsem snědla
) kdykoliv jsem navštívila svou rodinu, to bylo řečí jak jsem hubená a jestli vůbec jím…
Nějakou dobu mě to trápilo, ale pak přestalo. Důležité je, cítit se ve svém těle dobře. Pokud máš dost energie a je ti fajn i při tvé váze, jíš normálně tak jako ostatní, nemáš zdravotní komplikace, tak je všechno ok a netrap se, každé tělo má jinou ideální váhu, nejsme všichni tabulkoví ![]()
Co pomáhá je třeba přiměřeně cvičit. Nabereš svalovou hmotu, tvé tělo nebude vypadat vychrtle, ale krásně pevně, ručička na váze se pohne nahoru (pevné svaly jsou těžší než tuk nebo nezpevněný sval). Samozřejmě se to nesmí přehnat, aby pak žena nebyla spíš chlap s absencí podkožního tuku.
Já myslím, že jsem tak hubená částečně i proto, že jím hodně často (to zrychluje metabolismus), v menších porcích (teď už ve větších
) a snažím se, aby jídlo bylo vcelku zdravé (česká kuchyně není nic pro mě). Taky denně nachodím se psem kilometry. Jenže takto mi to vyhovuje, cítím se pak dobře ![]()
A to je prostě to nejdůležitejší, cítit se ve svém těle dobře a naučit se mít ho ráda (i když teď si teda připadám jak vyvržený vorvaň, funím do schodů, v lese, cpu se a kynu, ale to k těhu asi patří)
52 na 167 je úplně v pohodě, co je na tom vychrtlého?
Zato 45 na 174 už mně přijde jako docela málo
ale ono je lepší soudit spíš podle fotek, protože jde taky o stavbu kostry atd
Holky, tak moc děkuju za příspěvky a podporu.
. Jak jsem si pročetla příspevky, tak jsem docela koukala, že jste některé vážily i třeba pod 50 kg. Já mám v současnosti 53 kg na 164 cm a asi to bude opravdu tím metabolismem
. Jenomže vysvětlit to někomu, kdo si myslí, že držím nějaké diety nebo málo jím
.
Zakladatelka