Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj když jsem naposledy měla vysoké horečky tal jsem měla zánět dutin jen jsem měla rýmu ale šílené tlaky do hlavy a motání hlavy, jinak bez příznaků nic
Rýmu nemám, ještě jsem si vzpomněla, že jsem měla klíště a Toník taky, ale nemáme žádné fleky na kůži po místě vpití..
Čím srážíš? Kombinuješ paracetamol a brufen? Nepoddávkováváš se?
@Gladys beru jen paracetamol, brufen prý nemůžu, manžel mi dělá zábaly..
@Lizzi píše:
@Gladys beru jen paracetamol, brufen prý nemůžu, manžel mi dělá zábaly..
proč nemůžeš brufen? Doufám, že ne kvůli kojení, mě už z této pověry mohutně šířené i lékaři totiž jednou švihne ![]()
Pokud kvůli kojení, tak si brufen dej, pro mě je třeba mnohem účinější jak paralen. ![]()
Kdyžtak ti vykopíruju informaci ke kojení od SÚKL, kde píšou, že brufen by měl být u kojících první volbou, protože se do mléka vstřebává pouze ve stopovém množství na rozdíl od paracetamolu…
@Gladys já ho stejně doma nemám.. ale je fakt, že když jsem u Toníka kombinovala Nurofen a Panadol, tak bych to mohla asi taky..
A to už jsi to dobrala, když píšeš, že jsi „brala“? Není to nějaké rychlé?
Taky hlasuju pro kombinaci paracetamolu a brufenu, je to to nejlepší. A brufen obecně mi připadá účinnější než paralen, aspoň u mně teda rozhodně.
A.
Tak ono pokud nemáš flek neznamená že jsi od něj nic nechytla, mě říkala dětská dr, jedna nemoc je flek a další nemoc je příznak chřipky a horečky, takže pokud jsi měla klíště asi bych jela k dr a zeptala se na to
Tak jsem si vzala ten ibalgin a úleva přišla.. Teplota klesla o dva stupně.. Děkuju moc za rady!
Mám teďka 37,5 a snad to bude klesat, ale cítím se teda o stoprocent líp!
Ahoj všem
hlásím se po nemoci a jen chci napsat, jak to probíhalo. Na tu horečku mi nakonec zabral až ten ibalgin. V letáku je psané, že se u kojení může používat jen na doporučení lékaře a i v lékárně mi ho moc nedoporučovali, ale prostě to jediné mi zabralo. Horečky mi lezly ke 40 a nebyla jsem schopná se postarat o Toníka, takže jsem ho lupala 3× denně a po pár dnech se mi ulevilo natolik, že jsem ho pak brala jen ráno a pak už vůbec. Na bolesti hlavy teď beru jen magnézko a to už taky skoro vůbec. Byla jsem na odběrech krve u doktora, nic se tam nenašlo. Pak na odběrech na infekčním a na moči a taky nic. Pak na kontrolních odběrech a zase nic, takže nikdo neví co to bylo. Teploty jsem měla skoro 14 dní, z toho přes týden horečky přes 38, pár dní i přes 39, manžel to pak chytl taky, ale v jemnějším provedení, měl jen dva dny vysoké horečky a pak to samo přešlo. Takže diagnóza od doktorky - viróza. Prostě jen horečky a žádné jiné příznaky.
Děkuju Vám moc všem za rady a povzbuzení, hlavně že to nechytil junior, to bysme si teprve užili ![]()
Jo a to klíště - máme to hlídat a pokud přijdou teploty znova do tří týdnů, tak je to asi něco z toho klíštěte, tak se ještě modlím, aby to nebylo ono..
Maminky, prosím Vás, mám docela problém, mám už od středy horečky, postupně mi stoupají, včera a dnes 39,5. Měla jsem angínu, brala jsem Amoksiklav, syn 5,5m měl také horečky, také angínu, bral Ospen 400, u něj ale jdou horečky srazit a dnes je neměl už vůbec. Já ale mám pořád kolem 39, jiné příznaky ale nemám, jen jsem unavená a bolí mě hlava. Byla jsem v pátek na krvi, čekám na výsledky, na pohotovosti řekli, že mám počkat na ty výsledky.. Neměla jste to prosím Vás některá taky? Co to může být? Jinak kojím, srážím horečku co to jde.. Děkuju za rady!