Chronická angína

Anonymní
28.6.13 15:50

Chronická angína

Mám chronickou angínu už několik let na vytrhnutí jsem nechtěla jít, tak sice anigíny se mi opakujou několikrát do roka ale mezitím mám docela klid. Tchyně má chornickou angínu také ale s tím rozdílem že ji neustále bolí v krku a klouby…moje děti velmi často marodí a následně berou atb jak na angíny, záněty nosohrtanu, časté záněty uší… ted má malá zas prozměnu atb na uzlinu velkou ca 2-3 cm na krku…já jsem z toho zoufalá, je možn ač nyní nemám s angínou nijak velké problémy a nebolí mě v krku, že bych mohla být přenašeč a marodili by děti kvůly mě? Nevíte něco o tom zda chronická angína se přenáší nebo jen akkutní? Moc děkuji za jakoukoli radu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10937
28.6.13 16:01

Přenašeč to vypadá, že jsi. Jak tchýně bývalá před tvým seznámením také často nemocná? Ono je nejhorší, že tobě to nic nedělá, ale bacily jdou i na ostatní. Řešila bych s doktorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22680
28.6.13 16:04

Zkoušela jsi nějaké bylinné preparáty nebo homeopatika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.13 16:21

@EvaG no ale co ted s tím pozná se to podle nějakých testů zda jsem přenašeč? Výtěry z krku nebo něco…no tchyně ji má chronickou déle ode mě ji nemá, oan ji má 18 let, byla i na zákroku vythnutí mandlí, ale operaci ji odflákli a nechali ji tam část mandlí tak na to trpí dál…já ted nevím jak postupovat, mám říct jí že malou neuvidí dokud si to nenechá pořádně vytrhnout že může být přenašeč? Naposlední návštěvě jsem hned o tom chytla i já hroznou angínu tentokrát ale strašnou takovou jsme nezažila dokonce jsem omdlela a totálně mě to vyčerpalo. Jinak pul roku jsme měla od angín klid, ale at je mám nebo nemám, děti marodí stále, střídá se malý s malou…jsem z toho zoufalá, už mě napadlo nechat vythnout mandle sobě, malému a i malé nakonec… jak by jste postupovaly prosím?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.13 16:27

@Evina66 zkoušela jsem jen mladý ječmen a řasy, brala jsem to ve velkém množství, bylo to lepší ale jen po dobu co jsme to brala. Jinak zkoušelo se to před pár lety léčit ATB které jsme brala rok, nevyléčilo se to a poškodilo mi to imunitu, kterou mám špatnou do ted (málo bílých krvinek) :( já už mám právě strach z těch atb u dětí, ale DR. ŘIKALA ŽE TO JINAK NEJDE ŽE MUSÍ MÍT ATB. OD MIN ROKU ZÁŘÍ AŽ ROSINEC MĚLA DCERA 6 KRÁT ATB TED MÁ ZAS JE JI 2,5 ROKU (u dcery jsme zkoušela čínskou medicínu pomohlo to jen na chvilku)…SYN MĚL 4 KRÁT ATB BĚHEM PUL ROKU, S PŘESTÁVKAMI MARODÍ STÁLE OBA DVA JÁ UŽ NEVÍM… :zed: :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.13 16:30

Dceři hrozily operace uší, díky zánětům málem skončila na sekání kostí za ušima…naštěstí se to zklidnilo, nyní ta velká uzlina, prý pokud nezaberou atb a nezmenší se tak ji vyříznout 8o pak prý odstranit nosní mandle že by to mohlo být tím…syn nosní mandle už nemá ale přesto marodí velmi často…

• Citovat
  • Upravit
22680
28.6.13 16:33

Nejsem odborník ale připadá mi to, že ten streptokok je hluboko v madli a pořád to opakuje, stálé braní ATB je zlé, jak na imunitu tak na zuby atd. :,( Můj kluk měl angínu 2× po sobě po týdnu co dobral ATB ho zase začalo bolet v krku, na radu kamarádky jsme na noc dávali obklad z tvarohu, za dva dny se na mandlích začaly ukazovat bílé ostrůvky, kloktali jsme až se ty hnisavé tečky spláchly a byl Klid, už skoro tři roky neměl angínu. Tak si říkám že asi ten tvaroh vytáhl ten „humus“ z hloubky mandlí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
28.6.13 16:34

Určitě testy a toto konzultovat jak s tvoji doktorkou tak s dětskou. Ono je otázka zda to vytrhnout, aby to pak nesedalo jinam. Prostě toto už je na doktrorech, protože jestli jsi opravdu přenašeč tak děti mohou mít taky chronickou, nebo pak časté atb a nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
28.6.13 18:13

@Evina66 Jak jste přesně dělali ty obklady z tvarohu? Moc díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22680
28.6.13 19:01

Koupili jsme tvaroh ve vaničce, ten měkký, naplácala jsem ho trochu na kapesník, přiložila na krk a ovázala šátkem, dávali jsme na noc, po nějaké době jsem to vyzkoušela i já na bolest v krku a pomohlo :) Poradila mi to kamarádka, brala jsem to s rezervou ale nakonec byla šťastná jak to pomohlo, vytáhlo na povrch a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
28.6.13 19:16

@Evina66 díky (takže žádný igelit, jako u klasického obkladu) já určo taky vyzkouším, přestože jsem teda už objednaná na vytrhnutí mandlí po 7letém boji se streptokoky, stafylokoky při opravdu velkých bolestech, tak abych to ještě ty 4 měsíce nějak přežila, třeba to zabere ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22680
28.6.13 19:18

Nene žádný igelit..držím pěsti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
28.6.13 19:23

@Evina66 díky, vám všem taky zdravíčko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22680
28.6.13 19:32

@mismurka děkujeme..ještě se doporučuje zvýšit příjem vit. A, C a zinku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
28.6.13 19:44

Ja jsem na zakladce trpěla na anginy, snad každý mesic…pak me mamka nechala pichnout pendapon a od te doby mam relativne klid..
jinak tu někdo psal o sekani kosti za ušima-muj syn si tim prosel v 8 mesicich :( prisly jsme za pet minut dvanact…Byl to strasne rychly prubeh zanetu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí