Chtěli byste, nebo máte paní na úklid?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1313
24.8.12 09:54

Chteli byste/mate pani na uklid?

Zajimalo by me jaky mate nazor na pani na uklid.
Kdyz jsem pred 10 lety delala au-pair v Nemecku tak prestoze maminka chodila do prace jen 3 dny v tydnu tak mela pani na uklid, vekem jeji matky.
Mne to tenkrat prislo divne, ale bylo mi 20 let a nemela jsem vlastni domacnost a deti.

Uz rok a pul mam zdravotni problemy a prestoze se snazim uklid zvladnout prevazne sama nebo s pomoci manzela, bylo mi doporuceno si nekoho na uklid sehnat.
Nejak si to ale nedokazu predstavit, na co se ma dat pri vyberu pozor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6391
24.8.12 09:58

Ahojky ja osobne bych si nikoho ciziho do baraka nevzala, mela bych strach obavy ze bych naletela a treba byla okradena… :nevim: Ja si uklizim sama i manzel pomuze…Uklizim skoro porad protoze mame syna 16 mesicu… ;) Nevim no prijde mi to jako sluzka, a nemohla bych se divat na nekoho kdo mi zde uklidi…A pak co by okoli reklo. Kdyby se to rozkriklo. Rikalo by se ze jsem neschopna, lidi tady strasne zavidi apod..A pomlouvaji.. :twisted: :twisted: Ale je to kazdyho vec, nikoho neodsuzuji, a pokud jsi nejak nemocna tak pomoc by se ti asi hodila.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Tak já mám na jeden den v týdnu kamarádku, která si u nás přivydělá a mně pomůže kus práce. Máme velký dům, schodiště, zvířata… Začala pomáhat, když jsem ještě chodila do práce, teď jsem na mateřské a ač bych to asi nějak zvládala, tak jsem ráda, že se mohu víc věnovat dítěti. Dávám jí 100kč na hodinu, pracuje tak 5hodin, takže jí dávám cca 2000 měsíčně, což nás nevyždímá a já si odpočinu :)

začínala jsem s cizí holkou a ta byla fajn, chce to jeden úklid ozkoušet, jinak asi člověk moc nepozná kvality

• Citovat
  • Upravit
72725

Ahoj, zkus na doporučení, já tohle znám z té druhé strany.. nějakou dobu jsem se takto „přiživovala“, ale jen u známých. Záleží, co očekáváš, jak často… můžeš se obrátit na agenturu, úklidovou firmu.. je jich hrozně moc. Ale prověřuj, určitě ne jentak někoho na inzerát.. Na co si dát pozor? na smlouvu, co vše se bude požadovat, na cenu, co vše Ti budou účtovat a na prověření člověka, který se Ti bude po domácnosti pohybovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
24.8.12 10:01

Ano, paní na úklid bych chtěla, protože uklízení mě vůbec nebaví a považuji ho za ztrátu času (to neznamená, že se snad u nás doma neuklízí, jen pro mě platí již uvedené). Stačila by mi jedna návštěva týdně na velký úklid, zbytek týdne už bych si to šontala sama :).

• Citovat
  • Upravit
2506
24.8.12 10:03

@barique já bych paní na úklid brala hned. Né, že bych byla líná a měla doma nepořádek, ale chodím do školy, musím vařit, starat se o mimčo, tak by mi pomohlo kdyby třeba jednou týdně přišel někdo vytřít, utřít prach a požehlit. Předpokládám, že tady k tmu bude mít někdo negativní komentáře, ale kdybych na to měla peníze, tak bych se za to rozhodně nestyděla. A ještě ty když máš zdravotní problémy, tak bych si ji klidně sehnala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
24.8.12 10:04

Mam pani na uklid od te doby, kdy jsem zacala chodit do prace, mladsi dceri bylo asi 15 mesicu. Uklid nesnasim a po dvou mesicich nestihani, jsem si objednala umyti oken pred vanoci a pani zustala i na uklid bezny, tydenni. Predtim uklizela kamaradce, ktere obcas i hlida deti a vodi na krouzky apod. Ted uklizi pravidelne nebo narazove spouste nasich znamych :mrgreen:.
Mne i tak zustava sposta prace doma, chci si taky aspon trochu uzit deti, v klidu se starsi udelat ukoly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
24.8.12 10:04

Nemám, ale moc bych chtěla. Zřejme zrealizuji až budu chodit zase do práce. Fakt ten úklid nemusím :-P. Ségry extchýně pani na úklid má a nemůže si to vynachválit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
24.8.12 10:10

Tak já jsme to parkrát dělala, ale jen u známe a už bych víckrát asi nedělala, chtěla ookna a celý barák uklidit a dávala mi 700 kč, sice to není málo, ale jaksi už bych nechtěla :) a já si svůj byteček uklidím sama :),i kdyby to byl barák, tak bych nikoho tam nepouštěla nikoho cizího ani znamého, aby viděl můj bordel, tak proto, se fakt neponížím, takže já bych žádnou uklizečku nechtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.12 10:15

Pozor, je to silně návykové. :lol:
Sehnala jsem dotazem po známých velmi solidní paní, takže na doporučení, jako bonus je ve svém profesním životě taky uklízečka :palec:, takže má ve spoustě věcí grif.
Bere stovku na hodinu, žehlí, myje okna, no a týdenní úklid.
Ideální je mít někoho, kdo má vlastní domácnost a už ví, co je třeba uklízet, ví, jak na to, aspoň já už bych studentku nechtěla, ale možná jsem jen měla pech.
A taky bych tady nechtěla slečinku, co při vytírání špulí na manžela zadek :mrgreen:, takže mám starší, poněkud méně přitažlivou paní, takže i když chodí v létě spoře oděna, manžel před ní prchá. :P

• Citovat
  • Upravit
417
24.8.12 10:22

Ahoj, záleží jen na tobě, ne na tom, co si okolí myslí apod. Já sice paní na úklid nemám, protože to tak nějak ještě zvládám, i když blbě. Mám dva prcky, 7 a 1 rok, takže škola a hlídání čerstvého chodce. Do toho podnikám, zrovna zařizuju novou prodejnu, která by se měla tak do měsíce otevřít, stará už byla malá. Takže zaměstnávám taky nějaké lidi a pod. Takže času nazbyt fakt není. Teď jsem si konečně najala chůvu, měla jsem ze začátku hrozně divný pocity (jakože to nezvládám, co si bude myslet okolí…) Už jsem to nějak překousla a jsem za ní ráda, chodí nepravidelně, dle potřeby, včetně večerního hlídání, když máme nějakou společenskou akci. Platím jí slušně, takže má snahu, aby to bylo zasloužené a já se nemusím bát. Paní znám od malička.
Jakmile otevřu tu prodejnu, myslím, že budu hledat i na úklid. Chce mi to dělat mamka, ale to je mi proti srsti, budu radši, když si vezme děti než koště:-) A mám ještě takový problém, že je mi trapně, když tu mám bordel, takže kdyby měla paní přijít, zřejmě bych před tím chtěla co nejvíce uklidit a to je jaksi kontraproduktivní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
24.8.12 10:23

Ja mit zbytecne penize, tak rozhodne takovou pani chci… ;) Mame obrovsky dum, ja pracuji, partner pracuje, mamca se nam stara o maleho (protoze musime platit hypoteku, tak musime pracovat oba) a rozhodne by se nam nekdo takovy hodil… ;) Jestli na to jednou bude (ted davame vsechno do domu), tak rozhodne o tom budu uvazovat a rozhodne se stydet nebudu, protoze si myslim, ze je to ulehceni zivota a i pani, co se tim zivi, tak chteji z neceho zit… ;)

Takze, jestli na to mate, jestli manzel neni proti, tak bych do toho rozhodne sla… :palec: :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
417
24.8.12 10:24
@Anonymní píše:
A taky bych tady nechtěla slečinku, co při vytírání špulí na manžela zadek :mrgreen:, takže mám starší, poněkud méně přitažlivou paní, takže i když chodí v létě spoře oděna, manžel před ní prchá. :P
:lol: :mrgreen: :lol:
Jo tak tohle je taky fakt, manžel se tu sice vyskytuje dost vyjímečně (klasický workoholik) ale známe to, příležitost dělá zloděje :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
24.8.12 10:26

Nechtěla bych. Jednou jsem měla přítele, který paní měl, a paní vynášela z domu hrozně drbů. Asi bych se nenaučila někomu věřit, přeci jen si toho člověka pustíš hrozně moc k tělu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
24.8.12 10:27

@Kičína kdybys nemela „bordel“ (takovy ten bezny, ktery mame doma podle me vsechny, co pracujeme, mame deti a jeste chlapa, ze?), tak bys na uklid nikoho nepotrebovala… ;)

Muj tata ma kamaradku, ktera dela profesionalni hospodyni a ta je naprosto spokojena a „bordel“ u lidi neresi, spis vsechno hned uklizi… ;)

Takze za me urcite ano.. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný