Chtěly byste změnu třídy ve školce?

Anonymní
3.9.13 10:11

Chtěly byste změnu třídy ve školce??

Poprvé mi šel 4 letý syn do školky.. Myslím, že první, den byl v pohodě, neměl s ničím problém, zvládl si říct co chce ozvat a i poslochat paní učitelky, co má a nemá dělat.
U nás máme třída maláčci 3-5 let a další třídu 4-7let jakoby předškoláci a ještě jednu nevím přesne.. Dostal se to třídy střední, 4-7 let, v lednu bude mit 5 let..Myslela jsem, že ho dají k těm mladším, ale nechala jsem to být.. Problém je ten, že syn jehodně malý jak vzrůstově je menší, tak prostě má i drobný obličej..vypadá tak o rok-rok a půl mladší.. Většinou mu každý tipuje mezi 3-4 rokem.. O to ani nejde, ale spíš o to, že mám strach, aby se mu děti neposmívaly.. Dokonce sama učitleka mi řekla, že si nebyla jistá, zda nepatří mezi maláčky.. Jsou tam právě děti 7 leté, které jsou o hlavu a půl větší a pak vrstevíci, ale ty taky o půl hlavy, takže je ten výškový rozdíl hodně znát.. Kdyby byl mězi dětmi 3-5 let, tak zapadne uplně, ale zase tam jde o to, že už je psycicky dál..
Mám to řešit, jsem teď těhotná, možná to řeším až moc, ale jak jsem viděl aopravdu ty děti starší o hlavu a půl větší a vlastně všechny takové o půl hlavy a náš kluk, tak to uplně razí do očí..Ono je to i tím, že opravdu má takový i obličej, jakože drobný, takže celkem působí mladší.. ale řekla bych, že je tam jediny takový drobek no..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
3.9.13 10:13

V nadpisu jsem chtěla dodat, kdyby byly problémy s posměchem

• Citovat
  • Upravit
14662
3.9.13 10:15

Nemyslím si, že se mu budou děti posmívat, že je drobný ;)
Tam jde o povahu dítěte a i malé dítě může být rváč a super společník i pro starší kluky.
Vidím to u syna, taky mají menší děti ve školce, on už je veloš a hrajou si s něma normálně a nikdy doma neřekl TO JE TEN MALÝ nebo tak něco.
Pokud se mu tam líbí, tak bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
3.9.13 10:18
@Anonymní píše:
Poprvé mi šel 4 letý syn do školky.. Myslím, že první, den byl v pohodě, neměl s ničím problém, zvládl si říct co chce ozvat a i poslochat paní učitelky, co má a nemá dělat.
U nás máme třída maláčci 3-5 let a další třídu 4-7let jakoby předškoláci a ještě jednu nevím přesne.. Dostal se to třídy střední, 4-7 let, v lednu bude mit 5 let..Myslela jsem, že ho dají k těm mladším, ale nechala jsem to být.. Problém je ten, že syn jehodně malý jak vzrůstově je menší, tak prostě má i drobný obličej..vypadá tak o rok-rok a půl mladší.. Většinou mu každý tipuje mezi 3-4 rokem.. O to ani nejde, ale spíš o to, že mám strach, aby se mu děti neposmívaly.. Dokonce sama učitleka mi řekla, že si nebyla jistá, zda nepatří mezi maláčky.. Jsou tam právě děti 7 leté, které jsou o hlavu a půl větší a pak vrstevíci, ale ty taky o půl hlavy, takže je ten výškový rozdíl hodně znát.. Kdyby byl mězi dětmi 3-5 let, tak zapadne uplně, ale zase tam jde o to, že už je psycicky dál..
Mám to řešit, jsem teď těhotná, možná to řeším až moc, ale jak jsem viděl aopravdu ty děti starší o hlavu a půl větší a vlastně všechny takové o půl hlavy a náš kluk, tak to uplně razí do očí..Ono je to i tím, že opravdu má takový i obličej, jakože drobný, takže celkem působí mladší.. ale řekla bych, že je tam jediny takový drobek no..

já bych byla v klidu moje holka je taky drobeček a díky tomu je miláčkem celé školky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
3.9.13 10:19

Nerozumím tomu, proč předjímáš, že by se mu děti měly posmívat. Nech ho tam, kde je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.13 10:20

@Renatt no zarazilo mě to, že to spíš řešila včera učitelka- ty jsi ále drobek, kdeš vůbec k nám - tak se trochu hned nafoukl, urazil, už má sovji hrnost..a dneska zase druhá.. ho oslovila s tím, že ty jis takový drobek, já jsem myslela, že tě sem dali omylem.. a pak dodala, on je takový ještě miminkovský..
On kluk už tkaové věci vnímá a docela ho to jakože urazilo, nebo jak to napsat..

• Citovat
  • Upravit
3352
3.9.13 10:21

Ve školce se děti ještě neposmívají, kdo je malý, velký, tlustý, kdo co má, jsou rády, že si spolu můžou vyhrát, myslím si, že ty rozdíly začínají děti vzájemně řešit, až na škole a to mnohem později, třetí, čtvrtá třída. Takže se neboj o něj. Moje holka byla mezi většími dětmi, do školky šla když jí bylo tři a půl a byla mezi předškolními dětmi, tíhla spíše k pí učitelce, s dětmi problém neměla, rády jí viděly po školce jí hojně zdravily. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
3.9.13 10:21

Neřešila bych to a zbytečně nepředjímala. Hlavně aby se mu tam líbilo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
3.9.13 10:22
@Anonymní píše:
@Renatt no zarazilo mě to, že to spíš řešila včera učitelka- ty jsi ále drobek, kdeš vůbec k nám - tak se trochu hned nafoukl, urazil, už má sovji hrnost..a dneska zase druhá.. ho oslovila s tím, že ty jis takový drobek, já jsem myslela, že tě sem dali omylem.. a pak dodala, on je takový ještě miminkovský..
On kluk už tkaové věci vnímá a docela ho to jakože urazilo, nebo jak to napsat..

Tak to si vyřiď s učitelkami, osamotě, že si to nepřeješ, že kluk to vnímá, vidíš děti se mu neposmívají, protože to učitelky ale řeší, tak je budou ale brzo napodobovat.

Příspěvek upraven 03.09.13 v 10:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.13 10:23

Tak já nevím, já se právě ptám, ja ještě nevím, jakou jsou děti ve školkách, ptala jsem se kdyby.. byl problém..
Protože sami učitelky už dvakrát na to upozorňovaly- i když ne ve zlém, ale ty děti si to taky okolo všimají

• Citovat
  • Upravit
35438
3.9.13 10:25
@Anonymní píše:

To jsou teda „chytré“ učitelky. :roll: No u nás ve školce jsou děti pomíchané, takže jsou klidně tříleté a sedmileté v jedné třídě a nikomu to nevadí, nevšimla jsem si, že by se posmívaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
3.9.13 10:27

Naš kluk včera šel taky do větší třídy kde jsou od 5-7 let a našemu bude ted 5 ale je drobeček a neřeším to a ty to taky neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
3.9.13 10:28

Neřešila bych výšku, ale povahu dítěte. U nás je to to samé, kluka dali rovnou do druhé třídy, je tam nejmladší ( soused o 2 dny starší už vyšel do mladší třídy). KLuk je taky menší než vrstevníci. Ale sama vidím, že v kolektivu vyhledává starší děti, nemá se staršími dětmi problém. Takže dopředu nic neřeším a uvidíme. Vyřídilku má. Kdyby měl problém, tak s tím začnu něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
3.9.13 10:29

Syn je taky maly a hur mluvi, vsichni mysli, ze je je o dost mladsi. Bude mu 5. Nejvetsi kamose ma mezi starsima, berou ho k sobe. A nikdy se mu nesmali, naopak se mu snazi pomoci, kdyz nekam nedosahne a podobne. Syn je hodny kluk, zadny rvac. Spis je problem je klidne dite o 2 roky mladsi ho uhodi, kopne. Ze si troufa :cert:

Nech ho kde je, urcite si kamarady najde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.9.13 10:33

U kluka ve třídě byli fakt prcci (i věkem, i vzrůstem), problém posmívání nikdy nebyl. učitelky je vedly k tomu, aby právě menším pomáhali apod. Nebála bych se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin