Chroptění po kojení

Anonymní
6.1.24 00:18

Chtopteni po kojeni

Dobry den,

prosim o rady. Miminko po kojeni strasne “chropti”, nekdy se az zalyka a podle me lapa po dechu. Pozoruji to hlavne v noci, protoze vedle postylky lezim a samozrejme kvuli tomu nespim, jak mi to nahani hruzu, ze by mohl prestat dychat (monitor mame, ale nechci dojit tak daleko, aby se spustil). Mimco nezvraci apod. Chapu, ze se asi vraci mleko, asi ho nejak “vdechuje”, je to tak? A co s tim? Proste ty strasne “zvuky” pretrpet nebo jak? Jinak behem dne je podle me v pohode a neobjevuje se to, nebo aspon ne tolik a v noci uko taky spinkat v klidu. Poradte, prosim, co s tim, nejake zkusenosti. Nerada bych i neco podcenila. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1334
6.1.24 01:18

Možná má reflux. Asi by nemělo ležet na zádech. Určitě bych se poradila s dětskou doktorkou, jestli mléko nevdechuje. Možná bych šla na den dva do nemocnice na pozorování. A nebo bych ho natočila na mobil, abych to co nejlíp v ordinaci vysvětlila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
6.1.24 02:12
@Anonymní píše:
Dobry den,prosim o rady. Miminko po kojeni strasne “chropti”, nekdy se az zalyka a podle me lapa po dechu. Pozoruji to hlavne v noci, protoze vedle postylky lezim a samozrejme kvuli tomu nespim, jak mi to nahani hruzu, ze by mohl prestat dychat (monitor mame, ale nechci dojit tak daleko, aby se spustil). Mimco nezvraci apod. Chapu, ze se asi vraci mleko, asi ho nejak “vdechuje”, je to tak? A co s tim? Proste ty strasne “zvuky” pretrpet nebo jak? Jinak behem dne je podle me v pohode a neobjevuje se to, nebo aspon ne tolik a v noci uko taky spinkat v klidu. Poradte, prosim, co s tim, nejake zkusenosti. Nerada bych i neco podcenila. Dekuji

Může to být pouze suchým vzduchem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11813
6.1.24 05:29

Pro případ že by to byl reflux by bylo dobré vypodložit postýlku tak aby mělo mimčo hlavičku o něco výš…no a zvlhčit vzduch taky nebude naskodu (mokrou plinu přes topení, přes hrazení postýlky, nebo jestli máte difuser) mimca můžou chrochtání prostě proto že mají uzoulinke dýchací cesty -hlavne nos…a v noci to prostě více vnimas protože je ticho, kdežto přes den je přecejen ruch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.24 09:21

Na ten rexlux jsem ted koukala, ale nevim no. Jediny priznak by byl opravdu jen to chropteni a zalykani/lapani, tedy ze spatne dycha, protoze neblinka, nebreci a ani se nerozbreci z toho, ze chropti, jen je neklidny a asi polospi. Na druhou stranu mi prijde divny, ze to je opravdu “drama” jen v noci. Pres den to bud nedela, nebo opravdu trosku/chvilku, ted zrovna spi, koukam na nej a je ticho, jen obcas, kdyz se trosku probudi a protahne, tak uchrochtne, ale to povazuji za normalni. Jinak ticho a to spi v rovine. V noci to je ale fakt “masakr”, kdyz ho to teda chytne (neni to pokazde), tak opravdu chropti dlouho a vlastne ani nevim, jak dlouho, protoze se snazim i presto usnout (a pred tim to nejakou dobu posloucham a cekam, co bude a rozmyslim se, jestli s tim neco delat, protoze zase zbytecne nechci brat spici/usinajici mimco z postýlky). Delal to i pri vyvyseni postylky, ale zkusim ji zvysit jeste trochu vic, treba to neni dostatecne, protoze mi prijde, ze se to uklidni, kdyz ho dam do vyvysene pozice jako na odrihnuti. Ale prijde mi to proste divne, jak pisu, deje se to jen v noci, proto mi to prijde divne. Zkusim to tedy i natocit a ukazat doktorovi, co on na to a do te doby i vetrat, je totiz pravdou, ze vetram jen rano a vecer zapominam a pres den spi hodne i u nas v obyvaku, pres noc jen v postylce, tak by to skutecne mohlo byt i tim.
Dekuji vsem. Kdyby jeste nekoho napadlo, co by tomu pomohlo, budu rada za dalsi reakce.

• Citovat
  • Upravit
5098
6.1.24 09:29

Jako delaly mi to obcas obe deti, ale s doktorkou bych to resila, aby ho vysetrila, hlavne to dychani.

Nejspis to ale fakt bude reflux. Pomaha vypodlozit hlavu klinkem pod matraci, kojit tak, aby melo dite hlavu vys nez telicko. A proc se to v noci zhorsuje? Muze to byt ciste proto, ze v noci mimca vypijou vice mleka nez pres den a vic najednou (prece jen ty intervaly se obvykle prodluzuji), nebo ze to telo je vic uvolnene, protoze nocni spanek je prece jen trochu jiny nez denni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
6.1.24 09:33
@Anonymní píše:
Na ten rexlux jsem ted koukala, ale nevim no. Jediny priznak by byl opravdu jen to chropteni a zalykani/lapani, tedy ze spatne dycha, protoze neblinka, nebreci a ani se nerozbreci z toho, ze chropti, jen je neklidny a asi polospi. Na druhou stranu mi prijde divny, ze to je opravdu “drama” jen v noci. Pres den to bud nedela, nebo opravdu trosku/chvilku, ted zrovna spi, koukam na nej a je ticho, jen obcas, kdyz se trosku probudi a protahne, tak uchrochtne, ale to povazuji za normalni. Jinak ticho a to spi v rovine. V noci to je ale fakt “masakr”, kdyz ho to teda chytne (neni to pokazde), tak opravdu chropti dlouho a vlastne ani nevim, jak dlouho, protoze se snazim i presto usnout (a pred tim to nejakou dobu posloucham a cekam, co bude a rozmyslim se, jestli s tim neco delat, protoze zase zbytecne nechci brat spici/usinajici mimco z postýlky). Delal to i pri vyvyseni postylky, ale zkusim ji zvysit jeste trochu vic, treba to neni dostatecne, protoze mi prijde, ze se to uklidni, kdyz ho dam do vyvysene pozice jako na odrihnuti. Ale prijde mi to proste divne, jak pisu, deje se to jen v noci, proto mi to prijde divne. Zkusim to tedy i natocit a ukazat doktorovi, co on na to a do te doby i vetrat, je totiz pravdou, ze vetram jen rano a vecer zapominam a pres den spi hodne i u nas v obyvaku, pres noc jen v postylce, tak by to skutecne mohlo byt i tim.
Dekuji vsem. Kdyby jeste nekoho napadlo, co by tomu pomohlo, budu rada za dalsi reakce.

Jeste me napadla jedna vec, ktera to muze zhorsovat, a to je ventilace v postylce a prehrivani. Pokud snad mate nejaky mantinely a podobny veci naveseny okolo postylky, tak bych je sundala. A zbytecne ho nenavlikej, oblikej stejne, jako se oblikas ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.24 09:55
@Zmatka píše:
Jeste me napadla jedna vec, ktera to muze zhorsovat, a to je ventilace v postylce a prehrivani. Pokud snad mate nejaky mantinely a podobny veci naveseny okolo postylky, tak bych je sundala. A zbytecne ho nenavlikej, oblikej stejne, jako se oblikas ty.

Dekuji, ten reflux budu urcite resit, za par dnu k doktorovi, takze zkusim do tebe doby zaznamenat projevy. Mame jinak v loznici kolem 18–19 stupnu, v postylce spi s mantinely - zkusim tedy sundat, ma jednu vrstvu (bodicko s teplacky) a spi v zavinovacce. Cim bych mohla vypodlozit tu matraci krome klinu, ktery asi hned nesezenu?

• Citovat
  • Upravit
5098
6.1.24 10:01
@Anonymní píše:
Dekuji, ten reflux budu urcite resit, za par dnu k doktorovi, takze zkusim do tebe doby zaznamenat projevy. Mame jinak v loznici kolem 18–19 stupnu, v postylce spi s mantinely - zkusim tedy sundat, ma jednu vrstvu (bodicko s teplacky) a spi v zavinovacce. Cim bych mohla vypodlozit tu matraci krome klinu, ktery asi hned nesezenu?

V zavinovacce se deti silne prehrivaji, treba muj syn ji nemohl mit vubec a to v ni byl nahatej :) Druha vec je, jestli to omezeni pohybu nezhorsuje nejak ten reflux a traveni jidla.

Jinak ale obecne s refluxem, pokud teda dite neblije obloukem a nepribira, se nic moc delat neda. Cekat, az dozraje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.24 10:34
@Zmatka píše:
V zavinovacce se deti silne prehrivaji, treba muj syn ji nemohl mit vubec a to v ni byl nahatej :) Druha vec je, jestli to omezeni pohybu nezhorsuje nejak ten reflux a traveni jidla.Jinak ale obecne s refluxem, pokud teda dite neblije obloukem a nepribira, se nic moc delat neda. Cekat, az dozraje :)

My ho ale v zavinovacce nezavazujeme, ma ji na volno, takze to mas spis funkci perinky. Zase nechci aby prochladl, kdyz ma jen tu jednu vrstvu, v podstate rucky a vrchni cast hrudnicku ma odkrytou uplne. A kdyz mame v loznici tech cca 18-19 stupnu, tak nevim no, nechat ho bez toho. Jestli jsem cetla dobre, tak ten reflux mizi az nekdy od 1 roka veku ditete?

• Citovat
  • Upravit
11813
6.1.24 11:03
@Anonymní píše:
My ho ale v zavinovacce nezavazujeme, ma ji na volno, takze to mas spis funkci perinky. Zase nechci aby prochladl, kdyz ma jen tu jednu vrstvu, v podstate rucky a vrchni cast hrudnicku ma odkrytou uplne. A kdyz mame v loznici tech cca 18-19 stupnu, tak nevim no, nechat ho bez toho. Jestli jsem cetla dobre, tak ten reflux mizi az nekdy od 1 roka veku ditete? [/citacezkus místo té zavinovačky spací pytel :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová