Chůvičky Sencor, josu rušené. Poradíte jiné?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
8.3.10 22:19

A taky záleží na tom, jestli výrobce autoskel ty svoje výrobky pokovuje… kolikrát to pokovení ani nemusíš pouhým okem poznat. Vím, o čem mluvím, dělal jsem pár měsíců ve skle jako technická kontrola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.3.10 05:36

Ještě jsem si vzpomněl - pokud to okno, za kterým jsi seděla v místnosti, bylo plastové, tak i na tom je zvenku tenká pokovená vrstva… Dneska dávají vnější sklo nepokovené jenom ti, kteří nabízejí okna za „super cenu“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.3.10 12:50

Juro, díky za vyčerpávající vysvětlení. A já jsem si říkala, že to není možné, že by ta chůvička měla tak krátký dosah :nevim: Napadlo mě, jestli to nebude tím autem, ale neuměla jsem si to vysvětlit. Jo, okna doma máme plastová, a jak jsem psala - po otevření okna v kuchyni jsem signál chytla. Okýnko v autě však zůstalo zavřené - přece jen byla venku zima :think:
Takže když příště pootevřu okýnko v autě, tak signál chytnu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.3.10 13:21
Jura007 píše:
To, jestli signál projde skrz okenní sklo auta, záleží na svislém rozměru okna

Chápu to dobře, že čím menší okno, tím slabší signál? Naše okýnka jsou vzhledem k celkovým rozměrům auta celkem malá (Jeep Grand Cherokee) – a taky nevím, jestli Amíci pokovují skla, ale asi jo, když jsem ten signál na tak krátkou vzdálenost nechytla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.3.10 17:38

Lulje, zkusím vysvětlit, i když teď bude strojař fušovat do radiotechnicky… :nevim: Každý signál se dá znázornit nějakou křivkou, většinou je to sinusovka. No a ten rádiový signál má nějakou frekvenci a nějakou výchylku (amplitudu). Když má ten signál projít nějakým otvorem, tak ta frekvence i ta výchylka musí být v nějakém vztahu ke svislému rozměru toho otvoru. Přesný vozorec ale nevím… Plyne z toho jedna podstatná věc: pokud má chůvička víc volitelných frekvencí, tak si můžeš ozkoušet, kterou frekvenci používat pro hlídání v autě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
12.3.10 00:26
Jura007 píše:
pokud má chůvička víc volitelných frekvencí, tak si můžeš ozkoušet, kterou frekvenci používat pro hlídání v autě.

Juro, takže to ještě není úplně ztracené? Naše chůvička má spoustu volitelných frkvencí, takže zkoušet, zkoušet, zkoušet…???
Jinak - díky za vysvětlení. Stejně nejsem o nic moudřejší :oops: ale i tak díky!!!! Zrovna dneska jsem zase zuřila - pár metrů to je (auto mi stojí hned pod okny) a chůvička houkala jsk splašená, že není signál. Dnes nepomohlo ani otevřít okno v kuchyni. Ale jakmila jsem pootevřela dveře u auta, signál byl. Ale nechávat otevřené dveře - to fakt nejde ;) Tak já budu zkoušet a lovit vhodnou frekvenci ;) Hlavně, žes mi dal naději, že to půjde ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí