Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojky,
vím že už tu nějaké diskuze jsou o matracich do postýlky. Ale chtěla jsem se zeptat zda nemáte některá zkušenost s matrací, kde je jen jedna vrstva kokos a jedna molitan. Nebude se ten kokos lámat, když si na to stoupne 11 kg dítko? Doteď jsme měli obyč molitan, ale máme větší mezery v roštu pod matraci a když si Tom stoupne, tak se těma mezerama přes tu molitanovou matraci propadá, včera mu tam dokonce uvízla nožička ![]()
Čauky, my jsme jí koupili, ale teprv v ní mimčo budeme mít
… Ale ségra jí má a je moc spokojená
, nic se jí v tom nepolámalo ani nezdeformovalo
…Ale máme obě kokos-molitan-pohanka ![]()
Díky,
já jsem taky uvažovala o té co píšeš ty. Ale pak jsem našla tuto. Odkaz se mi správně nevložil
my mame matraci kokos a molitan, mam dojem ze to je kokosovy jadro a zvenku molitan
ale problemy s ni zadne nejsou, uz ji mame pro druhe dite a ta starsi spala v postylce pres 2 roky, takze vazila rozhodne vic jak 11kg a nic se nelamalo.
My máme tuhle
, pro miminko je kokosová vrstva a pro starší dítko je pohanka… http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
A je super, že je 10cm vysoká
!
Ahoj, my mame ze stejneho obchodu tuto molitan-kokos lux, je opravdu silna a super, proste luxusni ![]()
http://kojenecke-obleceni.eu/…kos-lux.html
Ja nasla tu nasi, je to presne naopak nez sem psala, to jadro je molitanovy a kokos navrchu ![]()
Ahojky,matrací jsem se zabývala docela dlouho a získala jsem tyto informace, co se týče nosnosti měly by být všechny vyhovující min. do 3let věku dítěte a materiál uvnitř:pohanka prý usnadňuje usínání, ale pokud se pere potah - déle schne,molitan je měkčí,ale drží se v něm „alergeny“, kokos je dobrý na záda a nejvíc „protialergení“.
Děkuji všem moc za reakce, nejspíš taky půjdeme do té kokos molitan.
Aliik - prosím tě a na které straně to dítko leží?
Jinak k té naší molitanové matraci, když jsme měli postýlku od ségry, tak tam ty laťky na roštu byly blíže u sebe, takže tam žádný problém nebyl. Jenže se jim narodilo mimi a postýlku jsme vrátili. Tak jsem si vzala od mojí mamky postýlku ještě po mě a tam jsou ty laťky právě dál od sebe a proto se malý propadne. Sice ne uprostřed, ale na krajích. My jsme dříve měli matraci s polystyrenu, takže tam nehrozilo, že se propadneme. ![]()
Ahoj,
my jsme měli (a ještě máme) polokokosovou, jak tu dávala odkaz Jolynka.
Hyperaktivní syn zničil dvě tyto matrace - jednu zlomil asi v roce a půl natřikrát (tj. ty kokosové vrstvy byly na třech místech zlomené z toho, jak na matraci neustále skákal a blbnul - tehdy měl 10 kg), u druhé ty kokosové vrstvy dost prohnul a vyležel a vyskákal si tam důlek. Spal na tomto typu matrace do 2,5 let (tehdy asi 12 kg).
Druhé dítě mám normální, matraci má od narození (teď jí je rok a 4 měsíce) a je jako nová. V postýlce si normálně stoupá, chodí, ale nedělá takové hrůzy jako můj syn.
Pokud máš normální dítě a ne takové, co se v postýlce chová jako divoké zvíře v kleci (viz můj syn), tak by matraci nemělo zničit. Ta naše má kokos z obou stran, takže obě děti spaly na tvrdém.
hezky den,
ja nemam s kokosovou deskou dobre zkusenosti, nakoupila sem nekde v obycejnem obchode matrace, ktere mely uvnitr kokosovou desku a behem pul roku, se mi matrace prohnuly a jsou k zahozeni. Vazim asi 60 kg, tak predpokladam, ze tim to nebylo. Obesla jsem par obchodu ale nakonec jsem nakoupila na www.moje-matrace.cz a vypada to, ze jsem konecne zvolila spravne. muzu jenom doporucit!!
kokosová matrace se nám polámala když měl malej kolem těch 12 kg.byl živejší a skákal v postýlce.koupily jsme molitanovou a to propadání nóžiček jsme vyřešily slabou deskou danou pod matraci.tak se nic malímu nestalo a když začal vyndavat matraci z postýlky nikde nemohl propadnout ni se zranit