Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem. 15ti měsíční dítě neště teda samo nechodí, jen kolem nábytku anebo s odrážedlem ale když chodí tak je to na “chaplina” prostě je má jako tučňák úplně do strany. Rozchodí to? Rehabilitačka to viděla, zatím neříkala nic extra. Přejde to?
@Klaudia7 píše: Více
a ty říkáš 15ti měsíčnímu dítku kojenec? ![]()
Proč dáváš odrážedlo dítěti, které neumí chodit? Pokud je nižší, má 3 kolečka, tak si někdy koukni, jaké postavení nožek na odrážedle procvičuje a možná najdeš odpověď…
Je to batole, tak se batolí. Odbornice to viděla a přišlo jí to ok. Víc bych neřešila. Jen bych nechodící dítě nedávala jezdit na odrážedle.
Přesně, jak píšou holky určitě nepatří na odrážedlo, pokud nechodí…podporuj v lezení a posilování…starší dcera byla v necelém roce a půl už samostatná hřišti, vylezla, sjela na skluzavek, pohoupala se na pružinové houpačce,…mladší má 10m vyleze schody, vyleze skluzavku a sjede s přidržením, podporují v lezení, přelézani, obcházení
Ježiši ženy!! Já myslela takové to chodítko kde nesedí ale tlačí ho já tomu říkám odrážedlo….. ![]()
Příspěvek upraven 30.07.24 v 21:36
Člověk chce normální radu nebo něco a vy tady řešíte jestli je kojenec nebo batole panebože
@Klaudia7 No tak já jsem teda to téma kvůli nadpisu otevřela, ze zvědavosti, že se někdo chlubí jak mu chodí několikaměsíční kojenec.
@mado píše: Více
Co já vím tak může být kojenec do 1,5 roku nebo mladší batole..
@Klaudia7 ani tohle choditko není vhodné pro dítě, které nechodí samo
Ještě bych dodala že jen ty chodidlá ma do strany.. jakoby vybočené