Dítě nechce uspávat od tatínka

13
28.7.24 21:11

Dítě nechce uspávat od tatínka

Dobrý den,
zkusím, jestli jste se s tím některá setkala.

Máme roční mimčo, vždy ho večer ukládám k spánku já, dám mlíko z lahve, pochovám a uložím, synek si vezme plyšáka, já odejdu a přes dveře slyším, že si chvilku povídá a usne. Takto nám to funguje dlouho. Teď jsme zkoušeli že ho dá spát tatínek. Dva dny to fungovalo v pohodě, usínal v klidu a já nebyla třeba. Dnes třetí den najednou změna, u tatínka brečel a že chce jen maminku. Ani mlíčko si od něho nevzal, jen řval. Tak jsem ho převzala, dala lahev a klid. Když jsme si ho zkusili vyměnit z náruče do náruče s lahví v puse, tak ne, hned řev.
Vůbec nechápu, co se mohlo takhle najednou změnit, proč najednou tatínka nechce, když předtímvto šlo… máte někdo zkušenost, čím by to mohlo být, já vůbec netuším a jsem z toho dost ve stresu… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16339
28.7.24 21:16
@Nikloida píše: Více

Když s ním jde taťka lehnout, vidí tě prcek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5717
28.7.24 21:17

Je to roční dítě, chce mámu. Nedělejte z toho kovbojku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
28.7.24 21:18

Vždyť je mu rok 8o to je naprosto normální, že chce při usínání mámu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
28.7.24 21:22

@Nikloida usíná sám, tak proč řešíš, kdo ho do te postele uloží? Já v tomhle věku musela dceru začít uspávat, protože prostě odmítala zůstat sama. A vydrželo to do jejich čtyř let. Každý večer. Všechno se může změnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1179
28.7.24 21:23

Naši malou uspávám pořád já, prostě to vyžaduje, a to jí jsou už 4 roky. Prostě uspává maminka. Když jsem byla na operaci, uspával tatínek, no a šlo to. Prostě když tě vidí, nebo ví, že si tam, myšleno doma, chce maminku. Maminka = pocit jistoty a bezpečí. Je to naprosto normální chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5960
28.7.24 21:26

Je to úplně normální reakce ročního dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35908
28.7.24 21:45

Normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
28.7.24 21:48

Neřeš chujoviny a užívej si, že usíná sám. Vždyť jste mu narušili spánkový rituál. Ze začátku byl prostě zvědavý, pak si uvědomil, že jsme mu změnili rutinu a protestuje. Jinak moje dcera sama takto usínala do 18 měsíců. Pak ji to přešlo a musela jsem být s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
28.7.24 21:59

Nechápu z čeho jsi ve stresu 8o to je naprosto normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
28.7.24 22:15

Jestli jsi ho rok uspávala jen ty, je to pro něj velká změna. Občas bych to znovu zkusila, víc zapojovala tatínka do celé večerní rutiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
29.7.24 07:40
@Dahlia0409 píše: Více

Nevidí, rozloučím se s ním v kuchyni a jdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
29.7.24 07:46
@Aduš8 píše: Více
Řeším to proto, že až nastoupím za chvíli do práce, bude muset občas uspávat tatínek. Teď to trénujeme, aby to nebyl pro píďu šok. Možná jsme s tím měli začít dřív, mě vůbec nenapadlo, že s tím bude problém. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16339
29.7.24 08:43

Syn do cca 14 měsíců usínal u kojení. Pak ho začal brát večer tatínek. Syn má téměř 2 roky a když není táta v práci večer, vždy chodí lehnout spolu ;) Někdy i přes den. Ale jsou zvyklí spolu být X hodin sami, chodím na brigádu už přes rok :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.7.24 09:02

Úplně normální reakce ročního dítěte, možná jste tím nastartovali separačku. Škoda, že jste se v ukládání nestřídali už dřív, nebo jsi to úplně nenechala na tatínkovi. Nicméně takový proces uspávání je sen každé mámy. Já v tomto věku syna uspávala i dvě hodiny. Dát flašku, pochovat a odejít v bdělém stavu, to jsem si nemohla dovolit ani s jedním z dětí. Pokud budeš potřebovat, aby ho uložit táta (ty mimo domov), určitě to zvládnou. Jinak prostě ukládej ty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí