"Chůze" po kolenou

778
4.2.14 08:19

"Chuze" po kolenach

Ahoj Vsem,
Mam doma skoro 13ti mesicni holcicku, krasne roste, vyvojove je na tom podle me dobre, od 11 a pul mesicu mi „chodi“ po kolinkach. Do stoje se bez problemu zvedne, nabytek obychazi jak profik a do konce lonskeho roku mi i rada chodila s podporou bud za rucicky, v aktivnim choditku nebo proste jen ze se nas drzela a vydrzela chvilku stat. Na zacatku ledna jsme byly hospitalizovane na infekcnim kvuli dehydrataci z prujmu, sla celkem dolu s vahou a po navratu domu se ji prestalo chtit chozeni nacvicovat a jak jsem jiz psala, lita vsude jen po kolinkach.. Zdokonalila se v tom natolik ze uz skoro beha, ale uz to celkem zacina byt videt na tech kolenach videt..
Mate nektera s timto typem „chuze“ zkusenost? Budu rada za jakoukoliv radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17595
4.2.14 08:26

Moje dcera tak „chodila“ dlouho, byla si v tom dost jistá. My jí to „zakazovali“ a nutili, aby chodila po čtyrech. Pak si začala být jistá v chůzi a chodila normálně. Taky měla kolena otlačená a celá modrá, ale ortopedovi to nijak nevadilo.
Jinak jsem s ní cvičila nějakou dobu vojtovku, měla zkrácené šlachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
4.2.14 08:27

Mikula taky chodil po kolenou a stál na špičkách. Chodili jsme s ním na neurologii, cvičili Vojtovku a Bobata, nakonec mu chtěli píchnout i botox pro uvolnění svalů, nakonec to nebylo třeba, začal chodit sám (20měsíc). Žena s ním potom ještě jela do Vesny, teď chodí normálně, ale asi žádný velký běžec to nebude, schody mu pořád dělají problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
4.2.14 08:31

Prcek taky takhle chodil. Jen byl problém, že mu tenhle styl vyhovolal a neměl motivaci k normální chůzi. Po kolínkáh chodil snad půl roku, normálně začal chodit až v 1,5 roce. Jinak zdravotně až na hlavu v pohodě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
4.2.14 08:31

@Ditkaa Raději bych zašla k dortorce a zeptala bych se jí na to, než něco podcenila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1940
4.2.14 08:36

Buďte v klidu chodí tak spousta dětí i můj syn takto lezlo-chodil asi od roku do 16 měsíců kdy už začal chodit sám. Po čtyřech prostě tak dobře nevidí a nemají volný ruky po dvou to ještě nejde tak to řeší takto, viděla jsem takto fungovat i jiné děti a všechny se chodit naučili sami. Kolínka míval hodně otlačený tak jsem je mazávala mastným krémem, jinak jsem to neřešila, dneska už si v 18 měsících na tento tip lezo-chození nevzpomene, protože už běhá. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wra
1914
4.2.14 08:44

@Ditkaa ahoj, naše malá takto chodí ještě dnes, a to je jí 16 měsíců. dle doktorky je to v pořádku, ale už hrozila že to budeme muset začít řešit. ale u ní je to na druhou stranu dobře, protože je hodně silná, a tak i doktorka byla svým způsobem ráda, aby se jí nezbortila páteř, jednoduše nějaký důvod to má. dnes už začíná chodit, pár krůčků už udělá. k vánocům dostala kočárek a tak jsme ji naučili že se ho drží a chodí s ním. to jí hodně rozchodilo. konzultuj to s pediatrem, ale podle mě se nic neděje, hlavně když má teprve 13 měsíců, chůze se řeší od 18-ti m mám takový pocit :think: takže se neboj, jen čekej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
4.2.14 08:58

@Ditkaa dcera mi takhle „chodila“ asi 5 měsíců :zed:. Nevadil jí vůbec žádný povrch, klidně takhle chodila i na zahradě po betonu. Já jenom vyhazovala tepláčky. Na nohy se zvedla sama od sebe a pak pak teda ta chůze byla suverénní.

Ty kolena mě neskutečně rozčilovaly, ale nepomohlo nic. Musela sama chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7122
4.2.14 08:58

Syn taky takto „chodil“, než začal chodit normálně. A že dcera již chodila a teď se k tomu vrátila je běžné. Často děti po nemoci některé dovednosti „ztratí“ zapomenou a pak se zase znovu vrátí do normálu. Prodávají i takové návleky na kolena, tak to můžeš řešit tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
778
4.2.14 09:01

Dekuju vsem za reakci, dr jsem to rikala na rocni a rikal ze ma na chuzi jeste cas, tak mi asi nezbyde nez pockat kdy ji to prejde a vrhne se na normalni chuzi..
Jeste me napadlo, neznate nekdo nejakej dobrej potazmo funkcni zpusob motivace k chuzj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wra
1914
4.2.14 09:07

@Ditkaa naší pomohl ten kočárek, jak jsem psala. taky mi dr řekla že ji můžeme vodit, ale pouze tak, aby měla ručičky dolů u těla a ne nahoru. ale to až teď v těch 16-ti měsících. taky jsem ji postavila třeba ke skříni a sedla si proti a volala na ni, to taky vdycky pár krůčků ke mě udělala. hlavně jsem ji za to hrozně chválila a tleskala tak měla vždycky z toho hroznou prču ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
4.2.14 09:25

Moje dcera takhle chodila, u ní nešlo o motivaci ale o to že byla hypotonická a jinak jí to prostě nešlo. Na rehabilitaci mi řekli, že to je typické pro děti s hypotonickým syndromem. Nic to neznamená, až bude moci tak se nahoru dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68995
4.2.14 09:30

Dcera takhle taky chodila peknych par mesicu, a to byla naprosto v poradku. Presne jak pises - kolem nabytku skoro sprintovala, podel zdi se jen pridrzovala rukou, veci pred sebou tlacila uplne normalne, ale jak mela jit sama do prostoru, tak pekne na kolena. Plus ona jeste krome klasickeho soupani koleny mela jednu metodu - jako pruzina na tech kolenou nadskakovala nahoru dolu a v klidu tak preskakala pul bytu. Ve 14,5 m se ode zdi pustila, do tydne presla po dvou cely byt a na chozeni po kolenou si ani nevzpomnela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
778
4.2.14 09:34

Jeste jednou diky za reakce..
@ugluk To hopsani mi dela taky, ale vetsinou kdyz si hraje a delame blbinky, hrozne se toho hihna a jak pises skace po celym byte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68995
4.2.14 09:36

@Ditkaa tak nase dite to pouzivalo jako regulerni druh presunu z mista na misto :mrgreen: Pritom ale na dvou nohou stravila denne casu podstatne vice, u nabytku, pri tlaceni zidle a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí