7,5 měsíce a nelozí. Začne dřív chodit než lozit?

1978
3.2.14 15:04

Začne dřív chodit než lozit?

Ahoj maminky mám doma 7 a půl měsíce syna a chtěla bych se zeptat jaký máte názor na posazování dítěte kolem toho sedmého měsíce? Syn ještě nelozí a ani sám neudrží rovnováhu při sedu. Sem a tam mi sedává na klíně a nebo v jídelní židličce když jí. Někde jsem četla, že pokud si sám nesedne neměli by se mu namáhat zádíčka při sezení. Je celkem aktivní celkem sám ustojí když ho o něco opřu a pořád by hopsal na nožičkách. Mám pocit, že snad dřív začne chodit než lozit. Máte s tím některá zkušenost, je špatně když mi v sedmi měsících sedává na klíně? Budu ráda za Vaše názory.. Děkuji. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
3.2.14 15:05

@Ivulka88 http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61 rika asi vse…

Příspěvek upraven 03.02.14 v 15:06

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
3.2.14 15:05

Dítěti se nemá nijak pomáhat v tom, co samo nezvládne - takže pokud si samo neumí sednout, není žádoucí posazovat ho v pasivním sedu. Nijak mu tím neprospíváš.

• Citovat
  • Upravit
5436
3.2.14 15:07

Pokud bude chvíli na klíně spíše v klubíčku, tak to myslím nevadí. Do židličky bych nedávala, krmila jsem v autosedačce. A jak se postaví, když ještě neleze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
3.2.14 15:07

Nechavas ho pres den venku z postylky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.2.14 15:10

Jak by mohl začít dřív chodit? Těžko, leda že ho to ty naučíš. Jinak musí se nějakým pohybem dostat k nějaké opoře, musí na kolínka, chytit se, stoupnout si, pak může začít obcházet. Toho bez lezení nebo plazení nedocílí. Takže pokud ho necháš vyvíjet svým tempem, těžko může nejdřív lézt než chodit.

Ano, moje dcera nelezla chodila v deseti měsících sama půl kilometru bez spadnutí. Naučila jsem jí to já, blbá matka. Zatím se projevily jen zkrácené šlachy na nohách, páč chodila po špičkách, doufám, že nic jiného jsem jí tím nezpůsobila. Druhé dítě se začalo plazit v 8měsících v deseti šla na kolena a začala se stavět a obcházet a v 15měsících chodila. Nepomohla jsme jí nikdy s ničím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
3.2.14 15:11

@AliTad Když už se mu nelíbí poloha v leže ani na břiše tak ho držím a on hopsá a sem tam ho opřu jen o polštáře na gauči, tak vidím že stát ustojí. Ale nedávám ho tam často máme hopsadlo, tak tam hopsává někdy…Jen mě trápí to lození, přetáčet se začal brzo, ale na břiše ani moc dlouho nevydrží, tak tři minuty a nebaví ho to…Krmit ho krmívám, taky spíš v křesílku od Fisher Price v židličce byl párkrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
3.2.14 15:12

@Lipina Ano na koberec mu dám deky a lehává na tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
3.2.14 15:14
@Ivulka88 píše:
@Lipina Ano na koberec mu dám deky a lehává na tom.

hele neposazovat, nestát, msuí přijít na to sám, později by mohl mít skoliozu, takže nech ho ležet on si na to přijde sám a smaz téma, pobouří to tady lidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13765
3.2.14 15:17

@Ivulka88 když mu to nebudeš ukazovat, nebude vědět, že se mu to má líbit. Těžko se může postavit, když ještě ani nesedí. Ten vývoj má nějaký svoje pravidla… A co celý den dělá? To ho celý den držíš? Nech ho na zemi, a on se naučí. Když ho budeš celý den chovat a přidržovat, tak se nenaučí nic a naopak mu tím uškodíš. Stejně tak, jako hopsadlem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
3.2.14 15:19

@Ivulka88 A už se dostal na kolínka? Péruje? Starší začal lézt v 10 měsících, mladší v 8 (a to bych řekla, že byl spíš rychlík). Takže v 7,5 měsících žádný spěch. Nepostavovat, nedávat do hopsadla. Tím ho můžeš naopak zbrzdit, protože nebude motivovaný na ty kolínka jít. Nechat na zemi a ať se panáček snaží :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
3.2.14 15:21

@AliTad Když se začal ve 4 měsících přetáčet, tak měl tendenci si pod sebe strkat kolínka. Teď to vidím jen zřídka. Jsem si říkala jestli by k něčemu byl ten lozící válec? Ale asi ho nechám ať si na to příjde sám… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
3.2.14 15:24

Nejvíc dítěti pomůžeš, když mu nebudeš pomáhat. Nech ho dělat jen to, co zvládne a když se do té polohy dostane sám, budiž. Pokud se sám neposadí, tak logicky jeho tělo na sed připravené není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
3.2.14 15:25

@Ivulka88 V 7,5 měsících je opravdu ještě hodně času. Neukazuj mu nové obzory a on bude dostatečně motivovaný na sobě máknout :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
3.2.14 15:26

@Allons-y Chápu, díky to jsem potřebovala slyšt. Nebyla jsem si jistá kamarádky co mají mladší děti, tak jim většinou už sedí když je posadí. Myslela jsem si že je to špatně. Ale chtěla jsem mít jistotu! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí