Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Už od narození furt hlídám teplotu místnosti, aby mu nebyla zima nebo teplo.Ale furt se nemůžu trefit do teploty v noci buďto je zpocený nebo zase zmrzlý??Já vím, že každé miminko je jiné, ale ani za 7 měsíců nevím, co s tím!!
![]()
A miminko ti place horkem, nebo zimou? My mame v loznici 20ztupnu, maly spi v zavinovacce a jeste pod deckou a vypada spokojene…
Ma nekdy trosku studeny tvaricky, ale jinak mu je myslim teplo…
@zuzlinka92 ja topim na 20.5 a mala ma body s kratkym, overalek a je prikryta lehkou dekou. vzdycky je teploucka. poridte si digitalni termo hlavici a ta vam pak ohlida teplotu sama. napr.
http://www.elektrobock.cz/…product.html?…
Cetla jsem, ze tyl miminka ma byt suchy a prijemne teply a pak mu je ok ![]()
@zuzlinka92
My v ložnici máme cca 21 stupňů, malá spí v bodyčku a fleesovém overalu přikrytá peřinkou, takto je spokojená, na noc dávám na radiátor mokrou plenu na zvlhčení vzduchu.
Máme v ložnici kolem 20stupňů, starši spí v bavlněném overalu a nechce se přikrývat, což nevím, jestli je jí horko nebo je to její nějaký výmysl
,malinká spí taky v bav. overálku, v zavinovačce a přiktytá lehkou dečkou a je v pohodě…
My máme 19°C a malá má na sobě body s krátkým rukávem, overal a spací pytek + deku.
@zuzlinka92 asi to moc řešíš
Nezdá se mi, že by bylo něco jako „líný se vzbudit“
Pokud máte v ložnici cca 20°, dítě v pyžámku pod peřinou, tak by měl být spokojený. To, že má studené ručičky občas, neznamená, že je zmrzlý
My máme v ložnici asi míň, než 20° a syn a občas spí odkopaný a zmrzlý není.
My kolem 19…a to spí v bavlněném overalu a spacím pytli…ale on se po mě strašně potí ![]()