Jak na fleky na plínách

30.1.14 21:08

Jak na fleky na plínách

Maminky poradte, jak odstranit fleky od kakání na látkových plínách? Peru v prášku persil sensitive a i když pleny před tím namočím a peru je na 60, tak mi některé fleky prostě nevypere..vím, že bude chyba asi hlavně v pračce, ale novou budu mít až za měsíc a plíny potřebuju hned :nevim:.. existuje nějaký odstraňovač skvrn vhodný i pro miminka? Malýmu jsou 4 týdny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anais
30.1.14 21:11

Chce to přeprat v ruce v obyč. mýdle "s jelenem " a fleky jsou pryč.

• Citovat
  • Upravit
1319
30.1.14 21:12

Zlucove mydlo z DM, nanest na cerstvou skvrnu. Pleny po roce a pul mam bez jedineho fleku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
30.1.14 21:12

Já jsem tyhle skvrny řešila obyčejným „jelenem“. A za mně spokojenost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
30.1.14 21:15

Ahoj, já jsem fleky řešila tak, že jsem prala na 90…a když se to ani pak nevypralo na téměř neviditelnou míru, dala jsem je do jemného roztoku Sava Perex…a nechala jsem to pořádně odmočit, vymáchala dvakrát v horké vodě a dala vyprat s dalším prádlem v dětském pracím prostředku…a byly jako nové. Nikdy jsme neměli problém s reakcí, plenky byly jako nové…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
30.1.14 21:17

Zrovna tu dnes na tohle tema uz jedna debata probehla ;) Ja to teda nijak dramaticky neresim, flek na pline me nevzrusuje, ale zcela zarucenym prostredkem i na mnohokrat zapranou skvrnu je slunicko, jak vysvitne, povesit pliny na prime slunce a ono vybeli i skvrny mesice stare. Coz uznavam, ze zrovna ted neni moc pouzitelna rada, ale proste jestli ti neco ujede ted, da se to vyresit v pohode casem bez vetsi namahy ;) A kdyby ne, pokud peres na 60, tak fleky jsou jen a pouze esteticka zalezitost a miminku v nejmensim neuskodi, vsak ono tu plenu brzo pokaka zas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.14 21:22

@ugluk já je mám půjčené, proto řeším, jak prát, at pak nevracím flekaté hrůzy :zed: sluníčko dokáže zázraky, prádlo vytahuju ven při první příležitosti, ale ted nám počasí nepřeje..

zkusím jelena a uvidíme :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
30.1.14 21:24

@ugluk přesně, skvrny moc neřeším, je pravda, že pokadeny pliny nejdřív umyju jadrovym mýdlem a pak dám do pračky, většinou tam ani skvrny nezustanou. Ale sluníčko spolehlivě všechny skvrny vybeli, teď teda moc nesvítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
30.1.14 21:25

Žlučové mýdlo a mám je všechny krásně bílé ;)
v létě ideálně hodit na louku na slunko a krásně to vybělí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
30.1.14 21:26

Chce to žlučové mýdlo a předeprat v ruce. Plenky po mojí dceři vypadají, že je snad ani nikdo nenosil. A to měla stolici několikrát denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
30.1.14 21:27

@hančí juice no, uprimne, ten, kdo ti pliny na prebalovani pujcil, se skvrnama pocitat musi, i ja jsem pujcovala a proste jsem brala, ze kdyz do toho dite bude kakat, snehobile asi nebudou :) Zkus to zlucove a neboj, v lete to dozenes :D
Jenom teda moc neper v nejakem ekoprostredku (coz Persil sensitive samozrejme neni), ted se mi dostaly do ruky pliny, ktere v nicem jinem prane nebyly, a hruza hruz, zasedle, zahnedle a skvrny fakt priserne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
30.1.14 21:28

No u prvniho v pohode zabiralo zlucove mydlo nebo jelen, ale druhy syn ma nejak moc barvici hovinka a skvrny ne a ne vyprat :nevim: ani odstranovac skvrn nezabral :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
30.1.14 21:30

Jinak jsem teda asi vazne lempl, jak to tu ctu, ale nejak si zakladam na tom, ze me latkovani nebude stat o moc vic casu, spiny a energie, nez kdyz bych pouzivala jednorazovky, zatim mi to dva roky v pohode vychazi, ale v ruce predem fakt nepredepiram, vyhodim separacku, nejhorsi skvrny pocakam tekutym zlucakem a konec, zbytek doresi slunicko. Netvrdim teda, ze bych je mela jako nove, ale jsou ve velmi, velmi dobrem stavu a s minimem skvrn, bez problemu je prodavam za solidni ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.1.14 21:30

Peru v Amway prášku a miminčí kadění nikdy flek neudělalo - jen jsem to namočila a prala na 60°C. To spíš teď na příkrmech občas něco zůstane.
Našila jsem si vkládačky s tmavou dotykovou vrstvou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
30.1.14 21:38

Ja to prave nechapu :nevim: po prvnim jsem mela vsechny pliny jak nove a to jsem prala ve slizu. Ted peru v Persilu (jsem lenoch a sliz jsem jeste neudelala), predepiram zlucakem a to fakt poctive a stejne na nich mam fleky, zlute nebo hnede. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí