Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Iustitia omnibus kavu jsem zacala pit az ted nedavno. A je pravda, ze kdyz ji vypiju, je mi hur. Predevcirem jsem vypila kavu i energitak a to byl panecku stav! Tak hrozne mi jeste nebylo. Od te doby nepiju ani kafe, ani energy. Ale stav jsem dneska zase mela.
pitny rezim se snazim pravidelne doplnovat, odpocivam (jsem na MD), ale stres mam - kvuli novemu bydleni. ![]()
A co ti prosim pomohlo?
@Lucyanne píše:
@Iustitia omnibus kavu jsem zacala pit az ted nedavno. A je pravda, ze kdyz ji vypiju, je mi hur. Predevcirem jsem vypila kavu i energitak a to byl panecku stav! Tak hrozne mi jeste nebylo. Od te doby nepiju ani kafe, ani energy. Ale stav jsem dneska zase mela.pitny rezim se snazim pravidelne doplnovat, odpocivam (jsem na MD), ale stres mam - kvuli novemu bydleni.
A co ti prosim pomohlo?
No já právě měla to samé, dlouho asi několik let jsem pila tak 2 kafe za rok. A zrovna dva dny po sobě mě napadlo dát si kafe i energy a šup, myslela jsem, že mi vylítne srdce a že mám místo krku gumu, jak mi lítala hlava. Sice to byla chvilka, ale nervy z toho šílený. Ale doktorka řekla, že jsem ok a mám si hodně odpočinout. Tak jsem za dva dny naspala asi 30 hodiny
, vypila 6 lahví magnezie, a je mi fine. A kafi apod. se vyhýbám jak čert kříži a taky víc piju, prostě se donutím, hlavně v tomto teple.
@Lucyanne
Nejsem zdravotník, ale pokud jsi byla pořádně vyšetřená se srdcem v březnu, tak to podle mě nemá smysl teď opakovat, srdcem to nebude.To je čerstvý vyšetření.
@Konnny diky za uklidneni! ![]()
Ja tyto problemy mam od te doby, co se mi zhorsily problemy s krcni pateri. Takze to patrne vsechno bude od ni. ![]()
@Lucyanne
Já mám taky větší problémy s hrudní a krční, mám s tím určitý dýchací potíže. Oběhla jsem kolečko kardiologie a plicní, nosila Holtaira, dýchala do trubičky a vše je v pořádku. Může za to páteř. Páteř je svině.:(
@Konnny ja zacinala s tim, co popisujes ty. Zacala jsem si platit soukr. fyzio a chodit na masaze a ulevilo se mi strasne. Problemy s dechem uz nemam, jen mi pretrvava motani hlavy a ty „stahy“ krku. Snazim se doma cvicit, ale ze bych za tu dobu citila nejakou radikalni ulevu, to ne.. ![]()
Zakladatelko, m§že to způsobovat páteř, je to jedna s možností.
Jedna rada jak to zjistit a nic tém nepokazit je.
Lehni si na záda, ruce k tělu, hluboký výdech a manžel at ti zalačí na hrudní kost.
@Lucyanne píše:
@Petumilka horcik beru pravidelne.co ti to zpusobovalo vis?
bušení srdce bylo u mě způsobeno zřejmě jen stresem, žádné zdravotní problémy nemám.
@Petumilka ale ja si zadny stres neuvedomuju.
ach jo, zrejme mam vse od patere. Ta fakt umi divy. ![]()
Jsem zakladatelka této diskuse, úplnou náhodou jsem na ni narazila, píšu sem pro ostatní kdyby třeba měli stejný problém. U mne to nakonec byla supraventrikulární tachykardie. S tepem 240 jsem skončila na jip a nakonec i na katetrizační ablaci. Od té doby mám klid, ale dokud se to nepodařilo zachytit na EKG byla jsem za hysterku. Sestřičce z kardiologie co se mi vysmívala bych chtěla vzkázat ať se příště zamyslí. Ona sama by měla vědět že takový tep možný je.
Shodou okolností nyní pracuji taky ve zdravotnictví a před nedávnem byl u nás pán který měl tep přes 200 a ani mu nic nebylo. No nechápaly jsme, ale i to je možné evidentně..
Těm co mají takový problém bych chtěla vzkázat ať se nechají vyšetřit. Ne vše je jen stres nebo páteř. A všem přeji hodně zdraví 💞
@Anonymní píše: Více
Ahoj uz pres pul roku mam problemy sem ridic kamionu a uz si pripadam taky jako hypochondr jenze ja kdyz sem nemusel tak sem k doktorovi nesel mel sem nejasne problemu nebo zatim nezjistenou pricinu kterou popisuji jinde na diskuzi ve francii me odvazeli stepem 190+- na 110 kazdej mi rika 34 to ses este mladej no ale nikdo si uz neuvedomuje ze i mlady chcipaj na srdce i ve veku 20-25 let momentalne pocituju chveni na hrudi a takove paleni a i jak kdyby jehlicky na dotek mam citlivou kuzi stalo se mi ze se mi zamotala hlava zniceho nic pocituji i bolest zil brnění a zas jak jehlicky. nechci aby to doslo na JIP nebo infarkt ci mrtvici…sem po testech koloskopie endoskopie bo sem mel a mam doted problem stravenim obavam se fibrilaci sten popripade postupne zuzeni koronarnich tepen teda na leve strane protoze od zacatku pocituji bolest pod levou pazi/zebrama…OTAZKA zni kdyz si byla na JIP rovnou ti udelali ablaci? Boli to? Jak se citis je ti fakt dobre? Normalne uz fungujes bez problemu? Organismus se spravil? Vsechny potize co si mela nebo pocitovala uz nejsou? Dekuji za odpoved hodne mi to pomuze pochopit moje problemy a snad i ostatni ochopi ze si nikdy nemaji delat srandu kdyz nekdo POCITUJE bolest ci problem v procesu ktery bereme ze je automaticky!!! Jedine co je automaticke a jasne ze zivota je smrt!!! Ta je jasna a dana…