Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Může to být i od páteře, mě pomohla rehabilitace, hlavně cvičení. Ale dobře, že se necháš raději vyšetřit.
Hmmmm, tohle se mi děje taky. Nejčastěji v létě, když je fakt horko (jako bylo to poslední). To když jsem vyšla ven, bylo to každou chvíli. Je to fakt nepříjemné, úplně to až zastaví dech. Arytmii zjištěnou nemám, tak nevím ![]()
Boze, tlakomer neboli tonometr ti opravdu arytmie neukaze. A tvych 200 pulzu za minutu bych taky rada videla ![]()
@jenika1 píše: Že by Dominika? Po trombóze, krupnutí něco nového - srdce?
Nebo ze by Karol44? ![]()
@katule9 mám tlakoměr který arytmie ukazuje, klidně bych ukázala i těch 200 tepů, teda 197 víc jich tlakoměr nezachytí, ale v těhu mi naměřili i 240, takže to asi tak nemožné fakt není, no že já se ptala, to byla hloupost, tady se místo rad člověk akorát dočká posměšků.
@Innocence děkuji za odpověď já právě mívala vždy bud takové jen jakoby přeskočení nebo ty tachykardie, ale ted takové divné jakoby chvění nebo nevím jak to popsat od včera skoro pořád.
@Anonymní píše:
@katule9 mám tlakoměr který arytmie ukazuje, klidně bych ukázala i těch 200 tepů, teda 197 víc jich tlakoměr nezachytí, ale v těhu mi naměřili i 240, takže to asi tak nemožné fakt není, no že já se ptala, to byla hloupost, tady se místo rad člověk akorát dočká posměšků. [/citto ze ti tonometr udajne nameril tolik tepu neznamena zadnou arytmii, a vazne bych chtela videt jak jsi takovou vysokou tepovou frekvenci prezila. A jestli mas nejaky sunt z obchodaku tak tomu prosite ani never
Tady fotka, to srdíčko roztřesené se objevuje u arytmií, ale u toho chvění není.
@katule9 přežila ale k smíchu mi fakt nebylo
jako nechápu že to někoho baví si dělat legraci že má někdo zdravotní potíže.
@Anonymní píše:
Tady fotka, to srdíčko roztřesené se objevuje u arytmií, ale u toho chvění není.
a to nevidis ze je to artefakt? Jako uz ta hodnota tlaku je blbost.Zkus si radsi nahmatat na zapesti opravdovi pulz a zmer si ho, pokud mas opravdu takto vysoky jed na pohotovost, tady ti rozhodne neporadime, museji se ti tedy podat leky na snizeni tep. frekvence jinak celkem realne hrozi srdecni zastava
@katule9 píše:
a to nevidis ze je to artefakt? Jako uz ta hodnota tlaku je blbost.Zkus si radsi nahmatat na zapesti opravdovi pulz a zmer si ho, pokud mas opravdu takto vysoky jed na pohotovost, tady ti rozhodne neporadime, museji se ti tedy podat leky na snizeni tep. frekvence jinak celkem realne hrozi srdecni zastava
tenhle tep jsem nedávno, je tam i datum, naštěstí to trvalo jen asi 4 minuty, no to je jedno, jsem už objednaná k tatkovému lékaři, ale až na 21, tatka měl právě fibrilaci komor, ted cítím jen to chvění, vždy chvíli dobré a pak třeba hodinu v kuse takový divný pocit ale není to bolest ani to bušení. Chtěla jsem se jen ujistit že nemusím plašit a vydrží to až k tomu lékaři.
Nechci zbytečně plašit. Kdybych měla to bušení které by nepřestávalo tak bysme samozřejmě jeli.
@katule9 jo a jinak až budete mít tlak 200 tepů za minutu tak si povíme jestli si to dokážete sama změřit a počítat, já byla ráda že to se mnou neseklo. Ten spodní tlak je vysoký takový normálně nemám ale nevím jestli to neudělá to bušení že se to tak zvedne. No to je jedno, počkám k tomu lékaři a uvidíme.
@Anonymní píše:
@katule9 jo a jinak až budete mít tlak 200 tepů za minutu tak si povíme jestli si to dokážete sama změřit a počítat, já byla ráda že to se mnou neseklo. Ten spodní tlak je vysoký takový normálně nemám ale nevím jestli to neudělá to bušení že se to tak zvedne. No to je jedno, počkám k tomu lékaři a uvidíme.
tlak 200 tepu urcite mit nebudu, mozna tak pulz. Vzhledem k tomu ze pracuji na karidu tak vim jak takovy lidi vypadaji a urcite by to nesly diskutovat na emimino ![]()
Od včera mám pocit že se mi jakoby chvěje srdce. Nevím jak to popsat. Není mi to příjemné. Cítím to uprostřed hrudníku. Tlakoměr mi arytmii neukazuje. Mívám někdy i tachykardie okolo 200 tepů za minutu. Na kardio už jsem objednaná ale až za 3 týdny. Potřebovala bych uklidnit že je to normální? Omlouvám se za anonym.