Chybná výplatnice(?)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Běž na finanční oddělení, ať ti to vysvětlí, tady na nic nepřijdeme. Musí si to vyřídit tam. Stravenky budou podle mě v kolonce „srážky“, jestli je teda zaměstnavatel nehradí komplet ale jen přispívá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesčasy jsou „příplatek“, takže jestli je to 100/h, tak cajk, ne?
Ale jestli přesčasová „mzda“ vyjde 100/h, tak raději jít do Mekáče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ právě, že přesčasy jsou skoro 13.86 hodin a navíc má k té základní fixní mzdě jen 1521kč v hrubém, tak to je dost málo… Za klasickou pracovní dobu by dostal 30 tisíc @Azeretereza v kolonce srážky jsou insolvenční srážky… Nikde nevidím ani nevychází žádný příspěvek na stravenky nebo minimálně není nikde ani uveden
- Citovat
- Upravit
@Ivan PPZ ještě jsem to napsala blbě, vychází to na 100Kč/hod… Nebo takhle snížila se celkově hodinová mzda na celý měsíc na 163Kč/hod., přitom bez přesčasů by to vycházelo přibližně 170kč/hod. ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak já vidím hrubou 30.965 základ a s přesčasy 31.521. Tedy sakum prdum s přesčasy 165/h hrubého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ ano, ale smlouva je sepsána ne na hodinovou mzdu, ale měsíční fixní mzda 30 tisíc… Takže ty přesčasy jsou tedy dohromady i s příplatky 1521,– za 13,86 hodiny
- Citovat
- Upravit
@Ivan PPZ já už z toho mám hlavu jak balón… A kde tedy vzala použity průměr 163kc/hod?
- Citovat
- Upravit
Mně to zhruba vychází stejně, jak je ve výplatnici. Problém bude v tom, že ty vycházíš ze mzdy 30000,– Ta je ale stanovena fixně, pokud je odpracovaný celý měsíc. Ale předpokládám, že partner měl nástup až 2.1. tedy nemá odpracovaný celý měsíc. Takže těch 30000 se musí pokrátit o ten jeden den. To pak ten základ je pouze cca 28695 Kč. Z toho se spočítá průměr na hodinu (28695:176) 163. Příplatek za přesčas je 25% takže 40,75Kč x 13,86= 565,–.
V hrubé je tedy těch 28695,– + přesčas hodiny 2259 + příplatek 565. Vychází to tak, ne? Počítala jsem by oko bez zaokrouhlování, takže to tam může udělat rozdíl nějakou kačku.
Stravenky se musí podívat do směrnice. Automatický nárok na ně není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 děkuji moc
… To me vůbec nenapadlo, že tam ten jeden den chybí, takhle mně ty čísla dávají smysl a i to vychází. Moc děkuju, že jste si dala práci a spočítala to, já to tady počítám zprava doleva a furt mně to nevycházelo
![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Hanula1212 děkuji moc… To me vůbec nenapadlo, že tam ten jeden den chybí, takhle mně ty čísla dávají smysl a i to vychází. Moc děkuju, že jste si dala práci a spočítala to, já to tady počítám zprava doleva a furt mně to nevycházelo
![]()
Není za co. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Hanula1212 děkuji moc… To me vůbec nenapadlo, že tam ten jeden den chybí, takhle mně ty čísla dávají smysl a i to vychází. Moc děkuju, že jste si dala práci a spočítala to, já to tady počítám zprava doleva a furt mně to nevycházelo
![]()
Je možné, že má ty stravenky zahrnuté ve srážkách. Resp. to, tu část, kterou na stravenky hradí on. Pak je ta část, kterou hradí zaměstnavatel, ta na vyplatnici tuším není. Já už mám teď stravenkový paušál, ale dokud jsem měla stravenky, tak na vyplatnici jsem měla tu svou část uvedenou ve srážkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoa Mai právě, že to nikde nevidím, ale to se v práci zeptá… Hlavně když aspoň ty hodiny i použity průměr vyřešily, takže nám nesedí jen ty slíbené stravenky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zodpovezeno
Příspěvek upraven 22.02.24 v 17:28