Může mít zaměstnavatel něco proti OČR?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Dobrý den, už jsem tu psala. Pracuji v obchodě v OC, kde pracujeme krátký dlouhý týden. Jsme ale jen 2 prodavačky. Kolegyně k poslednímu únoru odchází a já bych měla zaúčtovat novou nastupkyni. Ale teď mi onemocnělo dítě a pokud to nerozchodí přes víkend, beru očr. To když jsem ale volala majitelce bylo zle. Že nemá náhradu. Pořád to s ní řešíme, že je to nedomyšlené, slíbila brigadnici ale nakonec, že ne. Kolegyně odchází mimojiné z tohoto důvodu nezastupitelnosti. Když jedna onemocní, musí ji vykryt druhá. Případně pošle kolegyni, ta je ale ze zahraničí ( Slovensko) a nemůže že dne na den přijet, navíc má svoji práci. Cítím se hrozně v tlaku, v tomto. Nemám ani jistotu, že mi klapne dobolená- tu mam v termínu schvalenou, zájezd mám zaplacený, ale cokdyž kolegyně onemocní, to by mi dovolenou zrušili. Já ale chci jet, ikdyž by mi peníze proplatili. Byl jste někdo v podobné situaci?
Ty tam pořád pracuješ?
Na Očr máš nárok a nazdar. Její problém. Nechá prodejnu zase zavřenou no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Majitelka se muze stavět treba ma hlavu, nemocne dite asi s sebou do prace nepotahnes. Regulerne bych se ji zeptala, jak to mas asi udelat a rovnou ji pripomenula, ze kolegyne dala vypoved i z duvodu nezastupitelnosti…
- Citovat
- Upravit
Tak se jí zeptej, jestli ti to nemocné dítě pohlídá, nebo proplatí kvalifikovanou chůvu, když je tak chytrá. Normálně si OČR vezmi a koukej hledat jinou práci. Vzít s malým dítětem práci, kde jsem nezastupitelná, je pěkná blbost, vždyť jak často se stane, že se ráno vzbudí s horečkou nebo zvracením a prostě jít tam pak nemůžeš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Ty tam pořád pracuješ?
Na Očr máš nárok a nazdar. Její problém. Nechá prodejnu zase zavřenou no.
Ahoj, řekla jsem si, že rok vydržím. Budu mít aspoň praxi v životopise.
No a pokud ji zavře, nemůže po mně chtít ušlý zisk nebo tak něco?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ne, ale může dělat nepříjemnosti/naschvaly. Ale zase, má být rada, že ji tam za takových podmínek někdo pracuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na ocr nárok mas, stejne jako na neschopenku, to je problém vedení, ze nemají kým vykryt, holt si tam pude stoupnout vedoucí sama nebo zavře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Tak se jí zeptej, jestli ti to nemocné dítě pohlídá, nebo proplatí kvalifikovanou chůvu, když je tak chytrá. Normálně si OČR vezmi a koukej hledat jinou práci. Vzít s malým dítětem práci, kde jsem nezastupitelná, je pěkná blbost, vždyť jak často se stane, že se ráno vzbudí s horečkou nebo zvracením a prostě jít tam pak nemůžeš
Už jsme se o tom bavili. Ona je taková kariéristka, řekla mi, že by si zařídila hlídání. Ona má na všechno odpověď, pro tyto případy co jsi popsala doma zůstává přítel. Teď to ale nejde, nemůže vše pokrývat jen on.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Už jsme se o tom bavili. Ona je taková kariéristka, řekla mi, že by si zařídila hlídání. Ona má na všechno odpověď, pro tyto případy co jsi popsala doma zůstává přítel. Teď to ale nejde, nemůže vše pokrývat jen on.
Tak ať ti to hlídání proplatí, když ho po tobě chce, ne? Vůbec bych s ní o tom nediskutovala, máš jako zaměstnanec právo na OČR stejně jako na neschopenku, ať si to paní kariéristka u kasy odstojí sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ušlý zisk po tobě chtít nemůže, zákoník práce mluví jasně. Má to mít pořešeno trochu líp, je to její problém. Na očr nárok máš, právě tak jako na neschopenku. Představ si, že bys měla zlomenou nohu, poskakovala by jsi tam po jedné? A navíc - když je dítě nemocné a má třeba horečky, tak potřebuje mámu v první řadě. To bych s ní vyběhla. Neříkám rýmička nebo lehký kašlíček. A pak - pokud nemáte v dosahu hlídající prarodiče, no tak co. Chůva něco stojí, to se do tý práce ani neoplatí jít. Tyhle karieristky já nechápu. Zkušenosti žádné, ale pusu plná ho.en. Naschvály dělat může, ale pak asi není čeho litovat, i když je pravda, že práce nečeká na ulici a někdy se shání dlouho a těžce. To však tvůj problém není. Má si to paní, která žije prací tím pádem líp zorganizovat.
Příspěvek upraven 22.02.24 v 11:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A když bere druhá kolegyně dovolenou 14dní v létě… tak budeš v kuse v práci 14dní.. v OC je otevřeno asi po-ne, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 píše:
A když bere druhá kolegyně dovolenou 14dní v létě… tak budeš v kuse v práci 14dní.. v OC je otevřeno asi po-ne, ne?
Ne, to zaskočí ta ze Slovenska. Ale může se stát cokoli, onemocní a nebude mě moct zastoupit. To by byl už konflikt, protože ja prostě jedu, je to dovolená u moře po 7mi letech.
O tomto jsem slyšela, to jsou takové ty ženské kolem 50 co neumějí nic jiného tak kyvnou i na tohle a 14 dní jedou 12ky. Tohle ale já bych nedělala ani bez dítěte.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
To nemůže.
Ale může ti udělat ze života peklo… a začne třeba tím, že na poslední chvíli zruší tu dovolenou, na kterou se tak těšíš.
Nechápu opravdu, co tě vede setrvávat za takovýchto podmínek v evidentně nepříliš kvalifikované práci, kterou bys mohla v dnešní době vyměnit poměrně snadno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ne, to zaskočí ta ze Slovenska. Ale může se stát cokoli, onemocní a nebude mě moct zastoupit. To by byl už konflikt, protože ja prostě jedu, je to dovolená u moře po 7mi letech.
O tomto jsem slyšela, to jsou takové ty ženské kolem 50 co neumějí nic jiného tak kyvnou i na tohle a 14 dní jedou 12ky. Tohle ale já bych nedělala ani bez dítěte.
Tak na tohle ale pozor, zaměstnavatel ti může i již schválenou dovolenou zrušit. Ty nepřijdeš, máš hrubé porušení pracovní kázně, Áčko a klidně vyhazov na hodinu bez odstupného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Pokud ti hlidani proplatí, tak proc ne. Ať si tam jde stoupnout sama nebo ať zavře, zadny ušlý zisk po tobe požadovat nemuze…
- Citovat
- Upravit
Dobrý den, už jsem tu psala. Pracuji v obchodě v OC, kde pracujeme krátký dlouhý týden. Jsme ale jen 2 prodavačky. Kolegyně k poslednímu únoru odchází a já bych měla zaúčtovat novou nastupkyni. Ale teď mi onemocnělo dítě a pokud to nerozchodí přes víkend, beru očr. To když jsem ale volala majitelce bylo zle. Že nemá náhradu. Pořád to s ní řešíme, že je to nedomyšlené, slíbila brigadnici ale nakonec, že ne. Kolegyně odchází mimojiné z tohoto důvodu nezastupitelnosti. Když jedna onemocní, musí ji vykryt druhá. Případně pošle kolegyni, ta je ale ze zahraničí ( Slovensko) a nemůže že dne na den přijet, navíc má svoji práci. Cítím se hrozně v tlaku, v tomto. Nemám ani jistotu, že mi klapne dobolená- tu mam v termínu schvalenou, zájezd mám zaplacený, ale cokdyž kolegyně onemocní, to by mi dovolenou zrušili. Já ale chci jet, ikdyž by mi peníze proplatili. Byl jste někdo v podobné situaci?