Může mít zaměstnavatel něco proti OČR?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Nepsala jsem, že s tím problém nemám. To bych měla a velký. Ale vžij se do této situace. Máš zamluvenou, zaplacenou dovolenou s dalšími členy rodiny. Těšíš se, balíš, jsi psychicky připravena na dovolenou, že si odpočineš a 2 dny dopředu ti ji vedoucí zruší. Mi ukaž člověka, co naprosto bez emocí, bez naštvaní tohle přijme..nehledě na to, že mám domluvené hlídání psa atp. Takže, že bych jela a nazdar ale minimálně bych byla frustrovaná tak, že bych jí na tržbě neudělala ani čárku.
No, to je sice hezké, že nám tu oznamuješ, že bys udělala hloupost, ale co my s tím? Poradili jsme ti, jak hloupost neudělat. A jestli přesto hlouposti dělat chceš - tvůj boj, důsledky si poneseš ty, ne my.
![]()
Ta rada nezněla, že to máš nést naprosto bez emocí. Ta rada zněla, co dělat navzdory těm emocím. Hněv je špatný rádce, a proto jsme ti poradili my. Dělej, jak myslíš. Tvoje konání, tvoje důsledky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka1, co by si paní majitelka rozmyslela nebo nerozmyslela, to předem nemůžeš odhadnout…. nikdo z nás nemůže.
Udělat to může, právo na to má (v tom směru opravdu vím, co píšu) a pro zakladatelku by to mělo následky, které jsem vypsala výše.
Pravděpodobnosti, rizika a reálné dopady si už musí zhodnotit sama za sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdy je na tom výrazně lépe zaměstnanec- to je při pokusu o odvolání z běžící dovolené. Zaměstnanec nemá povinnost být dostupný a tedy zaměstnavatel vůbec „nemusí“ dokázat provést spojení s tím zaměstnancem na dovolené, aby mu to oznámil. A kdyby ho chtěl odvolat třeba z dovolené 14 dní, že přijede na 2 dny a pak klidně zpátky, tak všechny cesty hradí zaměstnavatel. Prostě dělání naschválů není nic moc ani u jedné strany, otravovat to bude všechny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nepsala jsem, že s tím problém nemám. To bych měla a velký. Ale vžij se do této situace. Máš zamluvenou, zaplacenou dovolenou s dalšími členy rodiny. Těšíš se, balíš, jsi psychicky připravena na dovolenou, že si odpočineš a 2 dny dopředu ti ji vedoucí zruší. Mi ukaž člověka, co naprosto bez emocí, bez naštvaní tohle přijme..nehledě na to, že mám domluvené hlídání psa atp. Takže, že bych jela a nazdar ale minimálně bych byla frustrovaná tak, že bych jí na tržbě neudělala ani čárku.
Chápu tě, ale věř, že ji nemusí zajímat to, že jsi na dovolenou psychicky připravena a těšíš se na ni. Jsou lidi, který to naopak udělá radost, že ti to překazí. A jak už tu zaznělo, kdybys nepřišla, bude z toho více starostí a daleko horší hledání jiné práce…
Každopádně určitě si hledej jinou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Už jsme se o tom bavili. Ona je taková kariéristka, řekla mi, že by si zařídila hlídání. Ona má na všechno odpověď, pro tyto případy co jsi popsala doma zůstává přítel. Teď to ale nejde, nemůže vše pokrývat jen on.
Tak bych jí řekla ať ti hlídání zaplatí, že s tím nemáš problém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to já bych zase asi nechtěl, aby moje nemocné dítě hlídal „někdo“. A ani pro to nemocné dítě to nebude OK. Předpokládám, že se nebavíme o manažerské pozici za 100kKč plus měsíčně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BohunkaP píše:
Ale ty nemusíš dostat „výpověď“ - zaměstnavatelka bude oprávněna k okamžitému zrušení tvého pracovního poměru… což bude znamenat, že odejdeš ze dne na den, bez odstupného a následně nebudeš mít nárok na podporu v nezaměstnanosti (což by pro tebe - pokud si dle vlastních slov nedovedeš novou práci najít obratem - mělo být dost podstatné).Ale pokud ti to připadá v pohodě, tak se samozřejmě nemáš čeho bát…
navíc to bude mít v zápočtáku, což ještě zhorší hledání zaměstnání
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ne, to zaskočí ta ze Slovenska. Ale může se stát cokoli, onemocní a nebude mě moct zastoupit. To by byl už konflikt, protože ja prostě jedu, je to dovolená u moře po 7mi letech.
O tomto jsem slyšela, to jsou takové ty ženské kolem 50 co neumějí nic jiného tak kyvnou i na tohle a 14 dní jedou 12ky. Tohle ale já bych nedělala ani bez dítěte.
Jako že ženská po 50 nemá svůj život a je Zoufalka jen v praci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co by z toho ta majitelka měla, kdyby zakladatelku vyhodila kvůli tomu, že si nenechá zrušit dovolenou?
Na jednu stranu je zakladatelka natolik nepostradatelná, že ji musí tahat z dovolené, na druhou stranu se jí klidně zbaví?
Postrádá to logiku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě vždycky fascinuje to, jak se někdo rozhoduje nad zdravím dítěte a prací? Sorry, ale zrovna prodavačka můžeš být kdekoliv ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, už jsem tu psala. Pracuji v obchodě v OC, kde pracujeme krátký dlouhý týden. Jsme ale jen 2 prodavačky. Kolegyně k poslednímu únoru odchází a já bych měla zaúčtovat novou nastupkyni. Ale teď mi onemocnělo dítě a pokud to nerozchodí přes víkend, beru očr. To když jsem ale volala majitelce bylo zle. Že nemá náhradu. Pořád to s ní řešíme, že je to nedomyšlené, slíbila brigadnici ale nakonec, že ne. Kolegyně odchází mimojiné z tohoto důvodu nezastupitelnosti. Když jedna onemocní, musí ji vykryt druhá. Případně pošle kolegyni, ta je ale ze zahraničí ( Slovensko) a nemůže že dne na den přijet, navíc má svoji práci. Cítím se hrozně v tlaku, v tomto. Nemám ani jistotu, že@Anonymní píše:
Dobrý den, už jsem tu psala. Pracuji v obchodě v OC, kde pracujeme krátký dlouhý týden. Jsme ale jen 2 prodavačky. Kolegyně k poslednímu únoru odchází a já bych měla zaúčtovat novou nastupkyni. Ale teď mi onemocnělo dítě a pokud to nerozchodí přes víkend, beru očr. To když jsem ale volala majitelce bylo zle. Že nemá náhradu. Pořád to s ní řešíme, že je to nedomyšlené, slíbila brigadnici ale nakonec, že ne. Kolegyně odchází mimojiné z tohoto důvodu nezastupitelnosti. Když jedna onemocní, musí ji vykryt druhá. Případně pošle kolegyni, ta je ale ze zahraničí ( Slovensko) a nemůže že dne na den přijet, navíc má svoji práci. Cítím se hrozně v tlaku, v tomto. Nemám ani jistotu, že mi klapne dobolená- tu mam v termínu schvalenou, zájezd mám zaplacený, ale cokdyž kolegyně onemocní, to by mi dovolenou zrušili. Já ale chci jet, ikdyž by mi peníze proplatili. Byl jste někdo v podobné situaci?Ano já mám přesně to samé a na dovolenou tě pustit musí pač by ti ji musel šéf zaplatit řeším teď to samé že dám nejspíše výpověď z důvodu nezastupitelnosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bytsamsebou píše:
Mě vždycky fascinuje to, jak se někdo rozhoduje nad zdravím dítěte a prací? Sorry, ale zrovna prodavačka můžeš být kdekoliv
Hele tak to pozor jo, dítě je pro mě samozřejmě na prvním místě. To jsem ji i řekla, řeším to, že by mi vzitim očr něco vyčítala, případně mi dělala zle v práci. Jako fakt to není příjemný pocit…
Mě spíš fascinuje její povaha. Že mi v klidu řekne ať si seženu hlídání. Vůbec žádné pochopení, třeba že nemocné dítě potřebuje především mámu.
Práce je to jinak fajn baví mě a chodím sem ráda, vyhovují mi i 12ky, je více volna a ráno není taková honička, jako když jsem chodila na 7.
- Citovat
- Upravit
@unuděná píše:
Tak na tohle ale pozor, zaměstnavatel ti může i již schválenou dovolenou zrušit. Ty nepřijdeš, máš hrubé porušení pracovní kázně, Áčko a klidně vyhazov na hodinu bez odstupného
A právě proto by měla odejít dřív, než by se jí tohle mohlo stát. Najít si okamžitě práci jinou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Hele tak to pozor jo, dítě je pro mě samozřejmě na prvním místě. To jsem ji i řekla, řeším to, že by mi vzitim očr něco vyčítala, případně mi dělala zle v práci. Jako fakt to není příjemný pocit…
Mě spíš fascinuje její povaha. Že mi v klidu řekne ať si seženu hlídání. Vůbec žádné pochopení, třeba že nemocné dítě potřebuje především mámu.
Práce je to jinak fajn baví mě a chodím sem ráda, vyhovují mi i 12ky, je více volna a ráno není taková honička, jako když jsem chodila na 7.
Jako já ji zase chápu - to ona bude mít problem, když budeš na očr. Takže jasně, raději ji nakuká, ať si seženeš hlídání ať tě má v práci. Nemůžeš očekávat, že zaměstnavatel bude mít nějaké city vůči tvému dítěti (normální to samozřejmě pochopi). Pro ni je priorita obchod a tržba, pro tebe dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zeoli píše:
A právě proto by měla odejít dřív, než by se jí tohle mohlo stát. Najít si okamžitě práci jinou.
To by samozřejmě měla, ale všimni si, že „to nejde“. Chce vydržet rok a pak odejít, ale když si hledala práci, tak za 3 měsíce nenašla ani zbla. Takže nějaké „okamžitě“ asi reálně nepůjde.
@Karamba2020 píše:
Co by z toho ta majitelka měla, kdyby zakladatelku vyhodila kvůli tomu, že si nenechá zrušit dovolenou?
Na jednu stranu je zakladatelka natolik nepostradatelná, že ji musí tahat z dovolené, na druhou stranu se jí klidně zbaví?
Postrádá to logiku.
Pomstu. A hlavně třeba vůbec neočekává, že by se zakladatelka „vzbouřila“ a na tu dovolenou odjela navzdory jejímu zrušení, může jí chtít prostě jen zavařit za to, že zůstala na OČR. Lidi jsou různí a je důležité na své straně dělat právně správná rozhodnutí. Já bych teda nechtěla hledat práci s tím, že minulý zaměstnavatel mě vyhodil na hodinu za absence na pracovišti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit