Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, potřebuji poradit, mám doma z loňska domácí povidla a když jsem chtěla dělat buchty s povidlama, tak jsem zjistila, že je jedna sklenice chycená. Takže jsem to zatím nechala a přemýšlím, co s tím. Je mi líto to vyhazovat a zjišťovat jestli jsou chycené všechny sklenice…
Chycená myslíš plíseň? To by letělo do koše bez rozmýšlení.
Trošku plíseň tam byla, ale jen málo a jsou na chuť jakoby skvašený…
NO, tak jestli jsou na chut zkvaseny, tak to jsou zkvaseny urcite a ja bych je vyhodila…
Díky, jen jsem se chtěla ujistit. Omlouvám se za tu hrubku ![]()
Myslíte, že mám zkusit otevřít i ostatní sklenice?? Mám ještě 3, ty od okurek.
No další bych neotvírala.. jako ne všechny najednou. Ať to stihneš spotřebovat, jestli budou dobré.
No pokud jsou chuťově zkvašený, tak bych nepřemýšlela ani minutu. Ty by ses to nebála jíst?
Přiznám se, že…možná…pokud bych měla např. jen na víčku minitečku, tak bych odebrala třeba třetinu sklenice „pro ten pocit“ a zbytek bych na vaření použila, kdyby nebylo zbytí. Ale jestli máš další sklenice, tak zkus otevřít i ty, ale jak by to bylo zkvašené, tak není nad čím přemýšlet.
@Mar__tanka1983 Pokud by byly zkvašený i ty ostatní, tak určitě půjdou. Zkusím počkat, až budu něco dělat z povidel, tak je budu postupně otvírat a zjišťovat.
Určitě bych to neotvírala, je to zbytečné, pokud je nespotřebuješ. A příště tam zkus nahoru nalít kvalitní rum
ten zakonzervuje všechno
Holky pamatuju si na babiččina povidla, která byla fakt nesrmtelná. Uplně se odlepovala od stěn sklenic, ale nic jim nebylo a byla to lahoda!!!
@Grumlik no jasně, že to otevři, až z nich budeš chtít něco dělat. Já myslela, že ty buchty jsou pořád na pořadu dne
proto jsem radila otevřít další (a doufat
)