Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj jdu si pro radu nebo nějaký fígl který u Vás funguje. Potřebuji odebrat vzorek moči u ročního dítěte. Zkoušeli jsme to přes sáčky na odebrání moči ale naše doktorka to chce sterilní že z toho pytlíku to může zkreslovat jelikož se nám tam furt objevuje bakterie máme za sebou prodělané infekce takže nás hlídá. Malá nechce sedět na nočníku A když už začne čůrat a dám pod ní zkumavku tak přestane a vyčůrá se někde vedle.. vůbec nevím jak to zvládneme..
@Laika509 Postavila jsem vždy dítě do vany (nestojící držel manžel), omyla, nechala puštěnou vodu a chytala. Vždy do chvilky byla zkumavka plná.
Nedokážu si představit, jak od takto starého dítěte získat přirozenou cestou sterilní vzorek moči, bohužel.
@Velryba černá
Tak to jsme dvě 😕 dneska jsem čekala hodinu a pak se stejně vyčůrala vedle
Sterilní moč se mi u takhle malých dětí taky nikdy nepodařila nabrat. Obě holky měly přímo fóbii z toho, když jsem pod ně chtěla dávat zkumavku. Ve finále se tak bránily, že by ta zkumavka stejně nakonec nezůstala sterilní, protože bysme do ní nějakým způsobem sáhly ![]()
Nejvíc se mi osvědčilo si ráno o pár minut přivstat, vyvařit porcelánovou mističku, kterou jsem z tý vody pinzetou přendala do omytého nočníku a praktický hned malou posadila, tak jak byla po probuzení zvyklá. Pak samozřejmě vždy novou-sterilní stříkačkou moč opatrně natáhla, abych se ničeho nedotkla a stříkla do sterilní zkumavky. Výsledek jsem zkreslený nikdy neměly.