Chytím každou nemoc, co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76492
16.7.25 14:54
@Terkia28 píše: Více

to je ale nenápadný pokus o reklamu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.7.25 16:22
@stinga píše: Více

Taky názor ale děkuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
17.7.25 11:05

Já jsem četla, že imunita přestává fungovat při dlouhodobém stresu, protože imunitní systém je přetíženy a dělá chyby. Ve stresu se ti může zastavit i vstřebávání vitamínů. Nebo když člověk žije život podle představ ostatních a tělo a mysl dává signály - v podobě nemocí nám hlásí, že duše strádá, chce žít jinak. Vitaminy, zdravé jídlo, spánek, pohyb… už ti všichni psali. Já ještě dodám nějaká probiotika a občas laktobacily, jelikož prý imunita začíná ve střevech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
17.7.25 11:20
@stinga píše: Více

Také jsem si to myslel po lustraci webu a všemožného kolem, ale měl jsem si to nechat pro sebe:

Odpověď dle nařízení o digitálních službách (DSA):

Ve smyslu čl. 16 odst. 5 nařízení EU č. 2022/2065, nařízení o digitálních službách (DSA), Vás informujeme, že na základě Vašeho oznámení 5529 týkajícího se závadného obsahu v rámci služby eMimino.cz bylo postupováno takto:

Oznámení bylo vyhodnoceno jako nedůvodné/ bylo vyhodnoceno jako nepřezkoumatelné pro nedostatek důvodů.

Bez zásahu admina

• Citovat
  • Upravit
24150
17.7.25 11:42
@pajina88 píše: Více

To bych nedala a naopak bych byla pořád nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24150
17.7.25 11:53

@dracula-s mě nejvíce pomohlo kompletní vyřazení kravských mléčných produktů, nesnesu je.
No a pak úprava jídla s co nejmenším objemem průmyslové zpracovaných výrobků a nepřejídat se, dostatečně pít, mít vyvážený poměr práce a odpočinku (včetně spánku). A nehrát si na hrdinu, když všichni běhají v tričku s krátkým rukávem a me je v něm zima, tak se obleču i přes blbe pohledy či řeči. Bohužel mi také vadí průvan či klimatizace, tak v metru, v buse či v práci se snažím zmírnit následky, svetrem či šátkem apod.

Z doplňků stravy užívám primárně vitamin D, v zimě i C občas a také občas zinek a selen, vit. B apod.

No a kompenzovat stres pohybem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24150
17.7.25 11:55
@carsa494 píše: Více
:mrgreen: Asi tak
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24150
17.7.25 11:57

Uprimne, taky me to napadlo, kdyz jsem si přečetla tvůj příspěvek - že je to reklama. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
17.7.25 15:39
@elen-ka píše: Více

Chápu :) Ale opravdu to tak není jen mě zajímalo jestli s tím máte nějakou zkušenost nebo názor. Ale ok v dnešním světě už je reklama asi všechno :D Příště se zeptám jaké používáte plenky a zkuste mi napsat značku :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24150
18.7.25 11:08

Už žádné. :mrgreen:

Ale chápu.

To co mi pomohlo na to nebit často nemocna jsem popsala výše jako reakci na zakladatelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
25.7.25 21:44

Před 1,5 rokem jsem měla dost hnusný zápal plic + reakce na antibiotika. Nemohla jsem se dlouho vrátit do normálu, pořád neskutečná únava. Pravidelně kontrola na plicním, rtg nebyl úplně čistý. Jak už tu někdo psal, na plicním mi taky řekli, že neprochladnout. Člověka to oslabí vůči infekci. Snad to nebude bráno jako reklama, ale z obavy, že jsem oslabená a hned něco chytnu, tak jsem brala Orthomol Imunn a glukany, ale ty od doktora Větvičky, už si přesně nepamatuji e-shop. Oba doplňky jsou drahé oproti jiným a taky nemám jistotu, že to bylo jimi, ale jsem se z toho vyhrabala a kupodivu i běžné virózy nebyly časté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
1.8.25 21:13

Praktický lékař by tě měl doporučit na imunologii, případně nechat vyšetřit hladinu vitamínů (zejm. D, ale já jsem nemocná i přes to, že mám fakt ukázkové hodnoty).
Může ti napsat nějaké přípravky na podporu imunity. Určitě nezaškodí úprava životního stylu - zejména zkusit zmírnit stres a dobře spát, podpořit mikrobiom střeva.
Na imunitu je toho volně prodejného spousta, ale vždycky, když se o to trochu do hloubky zajímám, přesvědčivé důkazy, že by uvedené doplňky skutečně fungovaly, nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová