Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
potrebovala bych poradit, kde se da sehnat chytra houba na plisen v byte. Zajima me, jak se tenhle pripravek jmenuje, kolik zhruba stoji a jake s nim mate zkusenosti. Potrebuju cosi, co zabere zhruba do mesice, do dvou na plisen, ktera neni az tak hrozna, ale je viditelna a da se pouzit na barevne vymalovane zdi aniz by se muselo znovu malovat(malovali jsme nedavno, kdyz jsme se do pdnajmu stehovali).tj nejlepe nejaky postrik.
Diky Mroe
My používáme na plíseň v bytě ne houbu, ale přímo Savo na plíseň. Kupovali jsme nedávno byt a plíseň byla jak v koupelně, tak na balkónových dvěřích. A osvědčilo se mi to na jedničku. Plíseň byla do hodiny pryč
Stačí jen nastříkat a nechat zaschnout…A zápach Sava odezní sám po několika dnech… Jestli se může používat i na barevné stěny nevím, my máme koupelnu bílou a dveře na balkón klasická barva komunistů ![]()
ahojky, já jsem na plíseň použila přípravek BIO REPEL, stojí asi 200 Kč, je to právě nějaká ta „chytrá houba“ co ničí plíseň, stačí rozpustit ve vodě a tou vodou pak natřít místo s plísní.
PetNem
Ja se obavam, ze Savo na barevne nejde. Ten biorepel zni slibne, ale kde se da koupit? A neni i ve spreji? Nejsem si jista, co pretreni stetkou udela s puvodni barvou, nebudeme zase malovat a predavat byt majitelum s fleky se nam nechce.
Jinak samozrejme dik
Mroe
savo proti plísni na barevné stěny používám běžně a super. totéž o něco málo levnější larrin proti plísni, který jsem teď koupila.
Ten Bio Repel jsem koupila normálně v drogerii v Dejvicích, co udělá s barevnou malbou nevím, ale bylo tam napsáno, že to funguje systém parazitování, že chtrá houba sežere plíseň, tak si myslím, že by to barvu malby nemělo mít vliv.
PetNem
Muze se to naredit a dat do rozprasovace, mela by to taky fungovat. ![]()
Zdar lidi,
máme menší byt s paní a prcka, pátým měsícem. Bohužel podzim a zima nám vždy promrzal takový pidi kumbálek, do ulice, rohový, těžko větratelný. Bohužel i provoz s prckem (čištění v páře či převaření lahviček pro prcka atd) udělal za pár měsíců své, taky, já vydržím v tričku doma v 15°C, jsem z hor a zima je mi příjemná, když už je moc zima, tak teplé ponožky. e na prcka už se to nedá takhle. Takže ten kumbálek spižírna skoro celé plesnivé. Savo, no dnes jsem aplikoval, vím co umí a jak smrdí, dopoledne aplikace, ještě teď cítím na jazyku blivno. Takže hledám řešení, které by tolikero nesmrdělo. Naštěstí je prcek s paní u prarodičů na pár týdnů, tak tu v bytě můžu aplikovat i otevřená všechna okna atd. Určitě neaplikujte savo, když jste s prckem v bytě a nemáte možnost moc větrat a kloudně odvětrat. Taky nenechte plísni moc času, když už něco objevíte, řešte hnedle. To co jsem dnes stříkal v tem kumbálku, to bylo na dve decky sava ve spreji a doteď to smrdí jako bolavá hnáta. Zítra se jdu kouknout po té chytré houbě či jinším nesmrdlavém řešení. Toť moje zkušenost… Jarda
@JESENICKY-TRAPER pokud jsi dnes aplikoval Savo, tak chytrá houba nemá smysl, Chlor že Sava ve zdi ji zabije. Najdi stránky chytráhouba. cz, je tam návod, jak dlouho čekat
Savo snad trochu plísně zabije. Ale dřív či později dojde znovu na toto téma. A tak dle poprady s kamarýdem, doktorem medicíny a slušného domácího kutila jsem objednal malbu a stříkadlo od firmy Eternal. Mají s tím zkušenosti v nemocnicích, výrobky jsou dostatečně certifikované a odzkoušené, zdravotně nezávadné a nesmrdí, minimálně se dá trochu divnějeího zápachu vydržet. Mají i své webové stránky.
Co takhle vyzkoušet vystříkat kumbálek VINNÝM OCTEM? Manžel tak letos po zimě zlikvidoval plíseň v naší kuchyni. Nic nesmrdělo, a plíseň zmizela ![]()