Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Taťka měl pronajatý byt po kuřácích, a i když se celý vypulíroval, byl zápach z cigaret cítit. Někdy víc, někdy míň. Když nebyl doma pár dní a bylo nevětráno, smrdělo to tam, jako by si zapálil sám. Je to vlezlé všude, ať čistíš, jak čištíš.
@Anonymní píše: Více
Tak ono to bude nějakou dobu trvat než se to vyvětrá.
Ještě je hodně dobré tam vyvářit třeba hrnec s octem, ono se to hodně dostane do vzduchu a taky to na všem ulpi, stejně jako ten kouř cigaret
Kup si generátor ozónu a na několik hodin to tam pusť. Pak důkladně vyvětrej. Ozón by měl ten zápach rozložit. Nebo si ho na den pronajmi.
No právě, my, když jsme dělali prvotní úpravy (úklid, malování apod.), tak se vlastně pořád hodně větralo. Pak bylo hotovo, přišel podzim, okna už nebyla otevřená pořád dokořán, a teprve potom se ukázalo, že to zdaleka nestačilo.
Jak jsem psala výše, musely dolů omítky, vyhodila se kuchyně, pryč šel starožitný nábytek, který jsem měla v plánu nechat restaurovat, předělávali jsme i podlahy. Až poté se tam dalo bydlet, a to jsem ještě vnímala slabý zápach z dřevěných obložek dveří, když jsem k nim čichala. Člověk si i trochu zvykne, když je v tom bytě, a má pocit, že je to lepší. Pak se přijde zvenku a zatuchlý kouř je znovu hodně cítit.
@arinecka píše: Více
To jsem chtěla napsat. Pod námi právě vždy celé odpoledne sedí sousedi venku a kouří. V bytě je to pak cítit, jak kdyby byli přímo tady. ![]()
Presne tak jak nekteri pisi, taky jsem ybla v byte po kuracich uklid nepomuze. Steny se musi nejen vymalovat ale pred tim i oskrabat a podlahy novy i parkety kdyby tam byly tak ven. Veskery i vestaveny nabytek pryc, ze skrini a linky to proste nedostanes. Bohuzel. Ja mela nove kde co, bezne nic citit nebylo, ale ciste pradlo ve skrini bylo po tydnu citit kourem. V byte jsem to nepoznala ale kdyz jsem pak prisla nekam na návštěvu bylo to citit z obleceni co jsem mela na sobe ![]()
@Pamina na tohle opravdu kašlu, dělat takovou rekonstrukci aktuálně nechci kdZ nevím jak se budou noví nájemníci chovat.
Naprosto to chápu. Kdybych to tenkrát věděla, tak bych se na to taky vykašlala hned. Jenomže jsme až časem zjistili, že je kouř stále cítit, a to už jsme zase do toho bytu jisté peníze vrazili a zabydleli se včetně práce v okolí a škol pro děti, čili se nám nechtělo ho úplně opustit.
Zkusila bych generátor ozonu. A taky hodně topit a větrat, na střídačku. Oblečení načichlé kouřem se vyvětrá na topení, ne na studeném vzduchu. Teplo uvolní ty molekuly kouře.
tak pak napiš zkušenosti s odstupem času - jsem zvědavá. My jsme to hodně používali za covidu (na desinfekci místností, když ho někdo měl) a pak taky třeba na desinfekci klimatizace v autě, nebo manžel na boty… možností je spousta
@Pamina my to nemáme na bydlení. Ale na pronájem. Bydlet v něm tak dělám okamžitou rekonstrukci všeho