Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Alu folie pres noc na predni sklo, rano jen sundas a je ciste a suche ![]()
Nez sundam, uz nastartuju a pustim topeni, oskrabu bocni skla a mezitim se mi odmrazi to zadni.
Jeste je dobra alternativa modry sprej, nastrikas - za chvilicku setres jako blato. Ale je to sajrajt.
Můžu doporučit přípravek, který různé firmy prodávají jako „tekuté stěrače“. Vytvoří neviditelný film, který odpuzuje vodu, takže od určité rychlosti nejsou potřeba stěrače a navíc má tu vlastnost, že se na sklo nepřichytí námraza. Stačí sklo setřít stěrkou.
Mě úplně fascinuje, jak tu někteří doporučují ten rozmrazovací sprej. Asi takhle přemýšlí jen málo lidí, ale dokážete si představit, jaký svinstvo musí země pojmout jen kvůli lidský lenosti? Není mi ani příjemný, když vím, kolik ročne použiju chemický směsi do ostřikovačů a rozstříkám jí různě v přírodě. Ale používat nějakou chemikálii na rozmrazení oken místo toho, abych to seškrábala, mi přijde hrozně zvrácený.
@Xsvel Tak taky bychom mohli chodit pěšky a to by bylo vůbec nejprospěšnější pro naši planetu… Nebo si pořídit sáně se sobama.
@Black Cat Uplne jsem si predstavila, jak malou vezu k babicce pres cely mesto na sobikovi. Pobavilo me to
![]()
@Black Cat typický argument… Neříkám, že je třeba upustit od všeho, ale já se vždycky snažím najít tu nejšetrnějši alternativu. Takhle kdyby jako ty přemýšlel každý, tak se na plození dětí můžeme vykašlat, protože pro ně by tu už nic moc hezkého nezbylo.
@Xsvel No a máš nějakou eko variantu toho rozmrazovacího spreje?
@Black Cat píše:
@Xsvel No a máš nějakou eko variantu toho rozmrazovacího spreje?
Ano, viz můj předchozí post.
Při správné údržbě není rozmrazovací sprej potřeba. Na těsnění glycerin, do zámků, které se už moc nepoužívají, grafit.
Na druhou stranu jsem přesvědčený o tom, že tyto přípravky nemají na žívotní prostředí vliv, oproti obrovskému množství odpadu z výrobků, které se vyrábějí s úmyslně omezenou životností.
Ruce a škrabku se zateplenou rukavicí
zabere to cca 5 minut
Já se nechci hádat. Jen jsem řekla svůj názor.
@fikovka píše:
@Black Cat Vstát o 5 minut dříve?…
5 minut
V pondělí jsem to rvala dolů čtvrt hodiny ![]()
Ale to je extrém, normálně to je otázka chvilky a super na probuzení
Zimu nemám ráda, ale zrovna toto + ometání auta od sněhu, mi ani trochu nevadí.
@Kakika Já dávám na přední sklo tu folii nebo jak se tomu říká a škrábu teda jenom boční okýnka. Když zapomenu na folii, tak škrábu a nadávám ![]()
@araw píše:
Polevat horkou vodou? To napadne jen silence. Papundekl… Mel jsi ho tam nekdy? Lahudka, kdyz zasnezi a snih roztaje, nebo zaprsi![]()
Neměl. Dávám přednost nezávislému topení.
Papundekl, pokud je to takový ten potažený, tak je úplně v pohodě, soudě podle aut sousedů.