Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ČÍM CHRÁNIT AUTO PŘED NAMRAZOU NA OKNECH?
Auto nám stojí venku před domem. Prosim, čím chránit, aby nezamrzaly okna. Každodenní ranní škrábání oken zdržuje před odjezdem do práce.
Máte nějaké tipy? Čim přikrýt?
Prodává se clona. nebo pod plachtu.
nebo neškrábat, ale zapnout vnitřní topení, za pár minut to roztaje samo.
@Bobiše Buď dáš na okna hadr, papundekl, prostě cokoliv, co je přikreje a před námrazou ochrání. Na předním skle se to dá pod stěrače, aby nepřimrzly a zároveň to na autě podrží to přikrytí.
Druhou možností je nechat to zamrznout a uvnitř v domě si nechat,,rozmrazovací sprej," kterej koupíš v tescu, na benzince, kdekoliv. Důležitý je nechávat ho uvnitř, protože pokud v autě promrzne, bude jeho účinek o hodně nižší.
V žádném případě skla nepolévat teplou vodou. Mohla by prasknout.
@Padme93 píše:
Prodává se clona. nebo pod plachtu.nebo neškrábat, ale zapnout vnitřní topení, za pár minut to roztaje samo.
Tu jsem loni mela a naprd
nejlepsi je proste pustit topeni ![]()
@Premek_Orac píše:
@Bobiše Buď dáš na okna hadr, papundekl, prostě cokoliv, co je přikreje a před námrazou ochrání. Na předním skle se to dá pod stěrače, aby nepřimrzly a zároveň to na autě podrží to přikrytí.
Druhou možností je nechat to zamrznout a uvnitř v domě si nechat,,rozmrazovací sprej," kterej koupíš v tescu, na benzince, kdekoliv. Důležitý je nechávat ho uvnitř, protože pokud v autě promrzne, bude jeho účinek o hodně nižší.
V žádném případě skla nepolévat teplou vodou. Mohla by prasknout.
Polevat horkou vodou? To napadne jen silence. Papundekl… Mel jsi ho tam nekdy? Lahudka, kdyz zasnezi a snih roztaje, nebo zaprsi
![]()
@araw Jednoho našeho souseda kdysi napadlo, dát si na přední sklo letáky. Prej aby mu to nenamrzlo. večer pršelo, pak to přes noc zmrzlo a pak mu část letáků zůstala na skle obtisknutá.
@Bobiše Používám každý den tuto folie, v létě proti horku a super
https://www.eva.cz/…80x85cm-alu/?…
Na zadní sklo pustím vyhřívání no a boční okýnka hold oškrábu, zabere to 2 minuty…
@Black Cat píše:
Kup si auto s vyhřívaným předním sklem…
Super rada. Ale to ted neresim.
Jedno takový mám. Těším manzelovi auto do práce.
ten vyhrocené okna nemá.
@araw píše:
Kecam, nejlepsi je garaz, ale tu obyva manzel
tu obývá druhé auto.
@Padme93 píše:
@araw Jednoho našeho souseda kdysi napadlo, dát si na přední sklo letáky. Prej aby mu to nenamrzlo. večer pršelo, pak to přes noc zmrzlo a pak mu část letáků zůstala na skle obtisknutá.
Já jsem teď 2 dny po sobě měla na předním skle hadr (normálně kus starého závěsu) a super, pod ním námraza žádná… Boční a zadní holt oškrábu. Spíš mám problém, že jak oškrábu, sednu do auta a hned mi to zase namrzne, taková tenoučká vrstvička, nejdřív jsem myslela, že je to zamlžené zevnitř, ale není, je to fakt venku
a na to pomůže jen pustit naplno ofuk a čekat
nebo znova oškrábat…
Já nedám dopustit na rozmrazovač ve spreji. S tím to jde fakt rychle.
Co už nepořizuju, je rozmrazovač s mechanických rozprašovačem, páč to se mi v kufru vždycky podařilo nějak vylít.