Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, co máte na stole za ubrus/ochranu? Kupovali jsme 3 roky zpátky jen takovou atomovku z Jisku a od dětí je to počmrkané, poryté od hraček atd..no prostě katastrofa. Objednávali jsme teď pořádný masivní stůl a nevím co na něj, aby to nedopadlo stejně
zvažuju pvc ubrus, je to laciné a vše se setře
látkový asi nechci, mám obavu, že to po jednom obědu nevyperu. Čím chráníte stůl vy? díky
Nevím co to je za materiál, ale u nás mají Vietnamci luxusní. Otiratelny, pevný, nezničí se to…látkovej budeš prát denně. ![]()
Nejlepší je naučit děti, že po stole se nečmrká a s hračkami se hraje výhradně na zemi
A nikdy žádný ubrus nebude potřeba ![]()
Promiň jen trošku sranda takhle navečer
Moje mamka používá jen tyhle pvc ubrus a myslím, že jsou tak nejlepší ![]()
Já mám stůl starý, deska je flekatá, takže musí být přikrytý. Nový nechceme právě kvůli dětem, jsou ještě malé. Kupuji ty PVC, ale štvalo mě že pořád kloužou a tím pádem se rychle ničily. Poslední jsem zespodu přichytila čalounickou pistolí a když chci parádu, jen přes něj položím klasický látkový.
Nicim, mame taky stul z jysku, ani ne rok a uvazuju, ze ho asi obrousim a prelakuju
zatim se mi zadna ochrana neosvedcila, latkovy je scifi, to bych menila tak 10× denne a ten igelitovy mi deti propichnou treba vidličkou a jak je v tom dirka, tak staci pak rozlit piti a natece to i pod ten ubrus ![]()
@bublifucekk já dávám jen behoun, taky mám stul z masivu, ale nechávám ho žít svym vlastnim životem. Rozdil je, že jsme ho s manželem vyráběli, takže asi nevyšel na tolik peněz jako vás. Jinak ho jen utřu, líbí se mi, že je vidět to dřevo a skrabance už tolik neřeším. Dříve jsem ještě používala prostirani ale nepřišlo mi moc praktické, možná u menšich děti a latkove, ja měla pletene z rakosu.
Koupila bych takový ten na “plastový”zahradu v Jysku mají hezký s kytičkami. ![]()
Dřív jsme měli plexisklo
teď máme nový mám jen běhoun a používáme prostírání.. Jako někdy běhoun vydrží někdy už po snídani měním jak kdy ![]()
@bublifucekk stůl z masivu můžeš časem obrousit a nalakovat, ale PVC ubrus bude prozatím nejlepší řešení. Prodávají se už pěkné, na první pohled téměř nerozeznatelné od látkového ubrusu.
Jednou tu byla diskuze o tzv. tekutém sklu. Zaujalo mě to jako možnost do budoucna, takže moje osobní zkušenosti zatím bohužel žádné, ale existuje to.
Edit- jsem se spletla, jmenuje se to měkké sklo.
Já mám látkový ubrus s teflonovym vláknem. Drobné skvrny se z něj setřou mokrým hadrem, dobře se pere, rychle schne a nemusí se žehlit. Když byly děti malinké, tak jsem používala jen látkové prostírání, stůl máme skleněný.
Mám bambusový stůl z Ikei a vydrží neskutečně hodně, při rekonstrukci domu na něj přítel i odkládal stavební nářadí (navzdory mé snaze mu v tom zabránit nebo pod to aspoň něco položit) a vypadá furt super.
Jinak ubrus bych asi volila ten teflonový, vypadá jako normální, na dotek není igelitový, ale dá se snadno setřít houbičkou.
Mám na stole ten PVC ubrus, ale musím hlídat děcka, aby nebouchali do stolu, dělají rýhy.
Sestra má na laminátové desce sklo a je to super.
My mame stul skleneny, matne bily, stal teda raketu (60 tis pred 4 roky), objednavali jsme z Nemecka a nemam na nem vubec nic, dite vi, ze po stole se nekresli, neni tam jediny skrabanec, staci jen otrit a “nalestit” jednim pretrenim s “okenou”.
Stůl nechráním ničím, nemíním mít opařené dítě - na stole pouze jíme, hraje si na zemi a kreslí u dětského stolečku, kde má potřeby ke kreslení pořád nachystané