Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, nedávno jsme byli připojeni na novou čističku odpadních vod a bylo nám řečeno že nesmíme čistit odpady chemkou. Problém je ten že, nevím jak tedy odpady vyčistit. Zkoušela jsem ocet a jednou sodu ale bez výsledku. Na internetu jsem našla různé eko čističe odpadů ale u žádnýho se nedočtu jestli je to vhodné pro čističku. Máte něco vyzkoušeno co pomůže a nezničíte čističku? Díky ![]()
Jakože domovní ČOV nebo ČOV pro celou vesnici? Pokud máte u domu, tak je jasný že tam nesmíš žádnou brutální chemii a ani dezinfekci, ti to zabije biologický stupeň čištění a přestane to fungovat.
@Mirča99 proč potřebuješ čistit odpady?
máme všude sitka, aby to nebylo potřeba
do ČOV fakt žádnou chemii nedáš
@Mirča99 píše:
Ahoj, nedávno jsme byli připojeni na novou čističku odpadních vod a bylo nám řečeno že nesmíme čistit odpady chemkou. Problém je ten že, nevím jak tedy odpady vyčistit. Zkoušela jsem ocet a jednou sodu ale bez výsledku. Na internetu jsem našla různé eko čističe odpadů ale u žádnýho se nedočtu jestli je to vhodné pro čističku. Máte něco vyzkoušeno co pomůže a nezničíte čističku? Díky
Tak čistit odpad není nutné pokud máš dostatečný průměr potrubí a u daného odtoku stačí rozebrat sifon pokud nedej bože zaroste třeba vlasy.
Ale teď jde o to k jaké ČOV?? To je podstatné.
Odpad pokud je potřeba čistím zvonem a silným proudem vody. Ve vaně ještě předtím vytahám z odpadu bordel a své vlasy. Vždy to pomůže.
@JiříkMazlík no to je problém v tom že si sifon ve vaně nerozeberu. Vana je obložená dlaždicema takže je tam blbý přístup. Co se týče čističky tak nevim co je to zač jen to že jsou tam ty bakterie a proto se nesmí vylejvat žádnej sajrajt.
@Mirča99 píše:
@Cenarius čistička je na celou bytovku.
Ok, tak to bude jen větší varianta té malé.
Jako takto, lit to tam samozřejmě dál můžeš, jen budete platit neustálý servis a případné pokuty od vodoprávního úřadu, jelikož od vás bude odtékat bordel.
Ale jinak si pořídit sítka, jednoduchý. Musí člověk trochu pozměnit přístup. https://www.baktoma.cz/…xtra-ucinne/?… tohle by se určitě dalo použít a další produkty na podobné bázi
@Cenarius je fajn když je před čističkou ještě jedna nádrž kde se tohle zředí a pak přímo v čističce to už nic nedělá ![]()
@Mirča99 no protože to samozřejmě stojí peníze navíc ![]()
Ale jsem zvědavý jak dlouho vydrží bakterie když je to takhle společně pro několik bytů. Za čas to bude spíš pro zlost a budou se všichni akorát hádat kdo tam co nalil ![]()
A nějaká ta pravidelná údržba to asi se nikomu chtít nebude. ![]()
@JiříkMazlík no čistička je dělaná pro asi 40 lidí. Je nás tu 20. Chodí to tam někdo kontrolovat a udržovat. Ovšem stejně tu jsou tací, kterým bylo řečeno co nesmí a stejně to dělají
každopádně. Dneska jsem zkoušela vyčistit sodou a octem a nechala jsem to dýl působit a vypadá to že to zas o něco víc povolilo.