Závěť co vše obnáší?

30
21.2.23 19:19

Závěť co vše obnáší

Ahoj, děda si přeje sepsat závěť a zanechat mi po sobě byt jsem vnučka. Nikoho kromě mě nemá a tím myslím doslova. Je nemocný má nádor na prsu a další problémy. Již několik let ho opečovávam jen jak to jde. Když byl zdravý docela vysedával v hospodě a hrál automaty. Mám strach že po něm zdědim nějaké dluhy On tvrdí, že nemá, ale já nemám takovou důvěru. Pořád tvrdí jak nemá na nic peníze ( jídlo, léky, vyúčtování) přitom má důchod přes 19 tisíc a bydlí ve svým bytě já jsem na rodičovské a v nájmu a snažím se mu pomáhát co to jde s nakupováním a co je potřeba opravit v bytě
neberu si ani 1,– byt je v šíleným stavu.
Nechci se dostat do problémů kvůli tomu tak když by byl někdo ochotný mi v tom poradit kde se dá zjistit případně nějaké dluhy abych to mohla včas odmítnout.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101702
21.2.23 19:25

@Lara9696 Pokud má jen tebe a bydlí sám, tak nevidím důvod pro závěť, pak jsi dědic ze zákona :think: a jinak dluhy nikde předem nezjistíš, ale dá se uplatnit výhrada soupisu a pak ručíš za dluhy jen do výše dědictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
21.2.23 19:46

A neuvažoval Ti byt přepsat už teď (nechat věcné břemeno na dožití)? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35834
21.2.23 19:50

Ať ti přepíše byt teď a nechá si tam dát věčné břemeno. Na katastru se můžeš podívat jestli na byt není exekuce.
Jinak si exekuce můžeš vyjet na poště, stačí jméno dědečka a datum narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22897
21.2.23 20:07

Pokud se bojíš dluhu, ať ten byt na tebe rovnou přepíše..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný