Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, před chvílí tu byla na návštěvě kamarádka (bezdětná). Asi po hodině mi řekla, máš toho asi moc? Zeptala jsem se proč myslí, odpověděla, že abych se neurazila, že na to že jsem tu doma, tak tu mám bordel. Nasadila mi tím červa do hlavy.
Uklízím maximálně jednou za čtyři dny, minimálně jednou týdně. Prach, vyluxuju a vytru celý byt. A teď nevím je to málo? Nebo jak uklizite vy?
@Vlasta gh píše:
Ahoj, před chvílí tu byla na návštěvě kamarádka (bezdětná). Asi po hodině mi řekla, máš toho asi moc? Zeptala jsem se proč myslí, odpověděla, že abych se neurazila, že na to že jsem tu doma, tak tu mám bordel. Nasadila mi tím červa do hlavy.Uklízím maximálně jednou za čtyři dny, minimálně jednou týdně. Prach, vyluxuju a vytru celý byt. A teď nevím je to málo? Nebo jak uklizite vy?
Reagovala bych replikou z jedné pohádky. „Jestli se ti nelíbí, pokliď světnici!“ A vrazila bych jí do ruky hadr a smeták.
A příště už bych ji nepozvala! ![]()
Uklízíš jednou za 4 dny? Takže i vysává a umýváš nádobí jednou za 4 dny?
Mam doma maly dite, luxuju jednou denne minimalne, prach ob den na mistech kde nejvic leze a 1 tydne vsude. Prijde mi vlastne, ze celej den jen uklizim neporadek, kterej dite nadela, ale to je normalni. ![]()
Kazdopadne, tohle bych si nikdy nikomu nedovolila rict, ikdybych si to myslela. ![]()
Mám tři děti a manžela, kdybych uklízela jednou za 4 dny, tak se tu nenajdeme
podlahy a povrchy, to můžu denně, to je pořád něco.. Pračka se nezastaví, sušák už je jako stabilní kus nábytku.. ![]()
@Bytsamsebou tak nádobí samozřejmě myju každý den. Stejně tak jako uklízení hraček, Úštěku postele.
Myslela jsem takový ten úklid celého bytu setření prachu, luxování, vytření podlah to dělám jednou za čtyři dny.
Stačí jednou týdně. Navíc se střídáme s partnerem, takže jednou za 14 dní ![]()
@Vlasta gh píše:
Ahoj, před chvílí tu byla na návštěvě kamarádka (bezdětná). Asi po hodině mi řekla, máš toho asi moc? Zeptala jsem se proč myslí, odpověděla, že abych se neurazila, že na to že jsem tu doma, tak tu mám bordel. Nasadila mi tím červa do hlavy.Uklízím maximálně jednou za čtyři dny, minimálně jednou týdně. Prach, vyluxuju a vytru celý byt. A teď nevím je to málo? Nebo jak uklizite vy?
Já taky jednou za týden. Ale tady ti všichni napíšou, že vysávají a vytírají každý den. To kdybych měla dělat, tak nedělám nic jinýho, protože máme celkem velký dům. když má přijít návštěva, tak přeluxnu ještě mimořádně, pokud je potřeba, a spíš poklidím věci.
Nádobí samozřejmě každý den myčka, ale o tom asi není řeč.
Nevím, ale běžný provozní binec mě tedy neurazí. Pokud utíráš prach, luxuješ a vytíráš, nevidím problém. Jak to vypadá u kamarádky doma víš? Mě takto jednou řekla švagrová, že mám doma bordel =roztahané hračky (já u nich doma nikdy předtím nebyla), řekla jsem ji, že úklidem nežiju. No a když jsme byly u nich prvně na návštěvě, ohlášené, tak tedy hrůza a děs. Kromě běžného dětského bordelu, že nebylo kam šlápnout, tak králičí bobky, místy i naděláno od papouška a všude kočičí a psí chlupy. Kočka pochopitelně spala na kuchyňské lince. Králičí klec a kočičí záchod smrděly na sto honů. No od té doby návštěva pouze v létě na zahradě a když jednou k nám má stejná občas připomínky, na které nereaguji
takže asi tolik ke zmínce ohledně úklidu.
Provozní/udržovací úklid každý den (tam se počítá myčka, uklidit na lince, na stole, minimálně zamést nebo vysát, pračka, sušička, vysát sedačku ručním). Větší úklid býval v pátek. Teď je spíš v sobotu. V pátek totiž chodí dceři k nám paní učitelka na klavír. Tak je nechceme rušit. Máme doma tři kocoury, tři děti a pes pokud není mokrý, tak smí taky domů odpoledne, až přijdeme.
Ten provozní dělám většinou, když se děti odpoledne učí. Nebo to dělá muž, když má volno. Větší spolupracujeme, každý má svůj prostor úklidu. Když mají čas, tak pomůžou i při provozním úklidu. Prostě to udržovat tak, aby se člověk nestyděl, když přijde neohlášená návštěva.
@Vlasta gh píše:
@Bytsamsebou tak nádobí samozřejmě myju každý den. Stejně tak jako uklízení hraček, Úštěku postele.
Myslela jsem takový ten úklid celého bytu setření prachu, luxování, vytření podlah to dělám jednou za čtyři dny.
Tak vysávat jednou za 4 dny jde hodně poznat. Pokud máš děti, dost drobí. Prach záleží na materiálu nábytku. Je dekor, na kterém nejde prach vidět ani po třech týdnech, kdežto na černém nábytku to jde vidět hned na druhý den. No a pokud odcházela od Vás s černými ponožkami a né původními bílými, tak se nediv.
Vím jak to u ní vypadá, žije sama bez partnera. Bez dětí. Luxuje denně.
Mě by tedy hanba fackovala chodit někomu domů dělat úklidovou policii a komentovat bordel ![]()
@Vlasta gh píše:
Vím jak to u ní vypadá, žije sama bez partnera. Bez dětí. Luxuje denně.
Taky s dětmi luxuju denně. Myslela jsem, že je to běžný standard.
Podlahy 2× za týden, prach, kuchyň jednou týdně, koupelna dle potřeby. Pračka a myčka jede pořád. Poklízení hraček apod. neustále ![]()