Štěnice jsme našla doma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.2.23 19:08

Štěnice jsme našla doma

Ahoj, na Vánoce jsme měli doma rodinu, ktera nám donesla domu štěnice všimla. Začátkem ledna jsme byla poštípání a ve čtvrtek jsme našla teprve první štěnici, tak jsme okamžitě volala Deratizačni firmu nechcistenice protebe, ktera nám dneska vystrikala kompletně cely dům a za 14 dni mají přijít znova. Chtěla jsme se zeptat zda mel někdo zkušenosti z tohle firmou v Moravskoslezském kraji. Plus jsme se chtěla zeptat zda jste se po dvou postricich stenic zbavili mám strach ze se toho nezbavime jsme těhotná a ta par tydnu rodim a mám fakt strach jako firma žádné hnízda nenašla jen já našla tu jednu v obýváku plus jsme celkem dost poštípání ale spím někde jinde. Jsme z toho všeho psychicky už nadne a jen brecim. Budu rada za každé zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3598
18.2.23 19:14
@Anonymní píše:
Ahoj, na Vánoce jsme měli doma rodinu, ktera nám donesla domu štěnice všimla. Začátkem ledna jsme byla poštípání a ve čtvrtek jsme našla teprve první štěnici, tak jsme okamžitě volala Deratizačni firmu nechcistenice protebe, ktera nám dneska vystrikala kompletně cely dům a za 14 dni mají přijít znova. Chtěla jsme se zeptat zda mel někdo zkušenosti z tohle firmou v Moravskoslezském kraji. Plus jsme se chtěla zeptat zda jste se po dvou postricich stenic zbavili mám strach ze se toho nezbavime jsme těhotná a ta par tydnu rodim a mám fakt strach jako firma žádné hnízda nenašla jen já našla tu jednu v obýváku plus jsme celkem dost poštípání ale spím někde jinde. Jsme z toho všeho psychicky už nadne a jen brecim. Budu rada za každé zkušenosti.

Nejdřív mi to přelož do jazyka mého kmene :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
18.2.23 19:21

Jak moc je důležité v tomto příběhu zmiňovat- nenápadně moc ne- tu konkrétní firmu? Jestli jsem z toho ty drobky informací správně vyzobal. Ne, že bych se nesnažil, ale není to snadné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
18.2.23 19:22
@JiříkMazlík píše:
Nejdřív mi to přelož do jazyka mého kmene :zed:

Máte doma broučky? Firma XY vám sice nepomůže, ale byznis se musí hýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3903
18.2.23 19:52

To, jestli se zbavíte štěnic, závisí na vaší vlastní pečlivostí. Teď máte za sebou první postřik a nejspíš vám i řekli co máte/nemáte dělat.
Všechno povlečení i oblečení vyprat nejmíň na 60 stupňů. Pokud máte u míst, kde vás štípaly nějaké časopisy, knížky a jiné kraviny - vyházet, nejlíp do kontejneru a nebo rovnou spálit.
Nám kdysi řekli, že všude kde se vleze list papíru ( hranou ), se vleze štěnice.

Doporučil nám si z bytu neodnášet nic (kromě zvířat) aby všechno prošlo plynem. Dokonce jsme měli vytáhnout oblečení ze skříně do pytlů a on je vystříkal separé. Na 24 hodin byl byt zapečetěný, aby se pořádně vydusily. Pak vyvětrat. Oblečení vyprat, věci co se nedají vyčistit ve vysoké teplotě, vyházet. Vytírat jenom plochu, ne okraje u zdi. Pečlivě projít komplet všechny kouty a zkontrolovat, jestli někde něco není. Pak druhý postřik (opět 24 hodin zapečetěno.) A už se nikdy neobjevily znovu.

Jsou to hnusné breberky, které vydrží až rok bez jídla, schované v nějaké díře a můžou pak kdykoliv vylézt a neskutečně rychle se množí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.2.23 20:40

@LilyJane udělali nám postřik celého domu. Poté řekli ze nic nenašli tak to postříkali a to bylo všechno. Ptala jsem se zda mám ze skříně vzít prádlo a vyprat a řekli ze není třeba prý jen to co je venku a ložní prádlo to vše. Mám z toho kapku depky, že se toho opravdu nezbavime jak píše každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3903
18.2.23 20:53

@Barbora 01 To je divné. Nějaká zvláštní firma.
U nás to chlap prolezl ten byt, vystříkal komplet všechno. Dávali jsme matrace pryč z postelí, vyvrátili gauč, aby ho vystříkal i zevnitř, kdyby tam něco bylo.
Ohledně oblečení a dalších věcí nám řekli, že je fakt třeba je vyprat min na 60 stupňů.
Vajíčka nezabije nic, proto se čeká těch 14 dní, aby měly čas se vylíhnout a zabil je ten druhý postřik.
Asi bych si na vašem místě začala dávat opravdu majzla. Přemístila se třeba na spaní jinam, než kde jste doteď spali. A uvidíte. Po postřiku ty mršky často vylezou ven na čerstvý vzduch.
Oni vás v tom baráku rovnou nechali? Nezapečetili ho? Prostě to vystříkali a pustili vás zpět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.2.23 21:44

@LilyJane ano řekli nám akorát, že máme na tři hodky ven z domu a pak přijít zpět a spát na normálně kde spíme a dělat navnadu. Prý teď jsou omamene a budou vylézat ven a chtít se nakrmit a jak vylezou ven tak ten postrik je zabije. Jinak nesmíme ani nic vytírat, vysavat proste vůbec neuklizet 14 dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.2.23 21:45

@LilyJane jinak bydlíme v Rodinné domě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
19.2.23 21:24

@LilyJane ozonovým generátorem je vyhubit nejde? pustit to na 3 hodky třeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
19.2.23 21:44

Musíš více uklízet a více dbát na hygienu. Tím rychleji zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.23 05:29

@Niemeyer ne ne nejde divali jsme se už

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.23 05:31

@Marty 066 no to nevím když nemůžu vysávat, vytírat pouze prát. Aby ten postřk nesmila pouze mužů zametat

• Citovat
  • Upravit
4623
20.2.23 09:40
@Anonymní píše:
@Niemeyer ne ne nejde divali jsme se už

to je divné, když to zahubí i kytky a domác8í mazlíčky a je to nebezpečné i pro lidi, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
20.2.23 09:53
@Anonymní píše:
@Marty 066 no to nevím když nemůžu vysávat, vytírat pouze prát. Aby ten postřk nesmila pouze mužů zametat

Chce to nemít problémy s hygienou, štěnice se drží ve špinavých domácnostech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný