Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahoj, na Vánoce jsme měli doma rodinu, ktera nám donesla domu štěnice všimla. Začátkem ledna jsme byla poštípání a ve čtvrtek jsme našla teprve první štěnici, tak jsme okamžitě volala Deratizačni firmu nechcistenice protebe, ktera nám dneska vystrikala kompletně cely dům a za 14 dni mají přijít znova. Chtěla jsme se zeptat zda mel někdo zkušenosti z tohle firmou v Moravskoslezském kraji. Plus jsme se chtěla zeptat zda jste se po dvou postricich stenic zbavili mám strach ze se toho nezbavime jsme těhotná a ta par tydnu rodim a mám fakt strach jako firma žádné hnízda nenašla jen já našla tu jednu v obýváku plus jsme celkem dost poštípání ale spím někde jinde. Jsme z toho všeho psychicky už nadne a jen brecim. Budu rada za každé zkušenosti.
Nejdřív mi to přelož do jazyka mého kmene ![]()
Jak moc je důležité v tomto příběhu zmiňovat- nenápadně moc ne- tu konkrétní firmu? Jestli jsem z toho ty drobky informací správně vyzobal. Ne, že bych se nesnažil, ale není to snadné…
@JiříkMazlík píše:
Nejdřív mi to přelož do jazyka mého kmene
Máte doma broučky? Firma XY vám sice nepomůže, ale byznis se musí hýbat.
To, jestli se zbavíte štěnic, závisí na vaší vlastní pečlivostí. Teď máte za sebou první postřik a nejspíš vám i řekli co máte/nemáte dělat.
Všechno povlečení i oblečení vyprat nejmíň na 60 stupňů. Pokud máte u míst, kde vás štípaly nějaké časopisy, knížky a jiné kraviny - vyházet, nejlíp do kontejneru a nebo rovnou spálit.
Nám kdysi řekli, že všude kde se vleze list papíru ( hranou ), se vleze štěnice.
Doporučil nám si z bytu neodnášet nic (kromě zvířat) aby všechno prošlo plynem. Dokonce jsme měli vytáhnout oblečení ze skříně do pytlů a on je vystříkal separé. Na 24 hodin byl byt zapečetěný, aby se pořádně vydusily. Pak vyvětrat. Oblečení vyprat, věci co se nedají vyčistit ve vysoké teplotě, vyházet. Vytírat jenom plochu, ne okraje u zdi. Pečlivě projít komplet všechny kouty a zkontrolovat, jestli někde něco není. Pak druhý postřik (opět 24 hodin zapečetěno.) A už se nikdy neobjevily znovu.
Jsou to hnusné breberky, které vydrží až rok bez jídla, schované v nějaké díře a můžou pak kdykoliv vylézt a neskutečně rychle se množí.
@LilyJane udělali nám postřik celého domu. Poté řekli ze nic nenašli tak to postříkali a to bylo všechno. Ptala jsem se zda mám ze skříně vzít prádlo a vyprat a řekli ze není třeba prý jen to co je venku a ložní prádlo to vše. Mám z toho kapku depky, že se toho opravdu nezbavime jak píše každý.
@Barbora 01 To je divné. Nějaká zvláštní firma.
U nás to chlap prolezl ten byt, vystříkal komplet všechno. Dávali jsme matrace pryč z postelí, vyvrátili gauč, aby ho vystříkal i zevnitř, kdyby tam něco bylo.
Ohledně oblečení a dalších věcí nám řekli, že je fakt třeba je vyprat min na 60 stupňů.
Vajíčka nezabije nic, proto se čeká těch 14 dní, aby měly čas se vylíhnout a zabil je ten druhý postřik.
Asi bych si na vašem místě začala dávat opravdu majzla. Přemístila se třeba na spaní jinam, než kde jste doteď spali. A uvidíte. Po postřiku ty mršky často vylezou ven na čerstvý vzduch.
Oni vás v tom baráku rovnou nechali? Nezapečetili ho? Prostě to vystříkali a pustili vás zpět?
@LilyJane ano řekli nám akorát, že máme na tři hodky ven z domu a pak přijít zpět a spát na normálně kde spíme a dělat navnadu. Prý teď jsou omamene a budou vylézat ven a chtít se nakrmit a jak vylezou ven tak ten postrik je zabije. Jinak nesmíme ani nic vytírat, vysavat proste vůbec neuklizet 14 dni.
@LilyJane ozonovým generátorem je vyhubit nejde? pustit to na 3 hodky třeba…
Musíš více uklízet a více dbát na hygienu. Tím rychleji zmizí.
@Marty 066 no to nevím když nemůžu vysávat, vytírat pouze prát. Aby ten postřk nesmila pouze mužů zametat
@Anonymní píše:
@Niemeyer ne ne nejde divali jsme se už
to je divné, když to zahubí i kytky a domác8í mazlíčky a je to nebezpečné i pro lidi, ne?
@Anonymní píše:
@Marty 066 no to nevím když nemůžu vysávat, vytírat pouze prát. Aby ten postřk nesmila pouze mužů zametat
Chce to nemít problémy s hygienou, štěnice se drží ve špinavých domácnostech ![]()
Ahoj, na Vánoce jsme měli doma rodinu, ktera nám donesla domu štěnice všimla. Začátkem ledna jsme byla poštípání a ve čtvrtek jsme našla teprve první štěnici, tak jsme okamžitě volala Deratizačni firmu nechcistenice protebe, ktera nám dneska vystrikala kompletně cely dům a za 14 dni mají přijít znova. Chtěla jsme se zeptat zda mel někdo zkušenosti z tohle firmou v Moravskoslezském kraji. Plus jsme se chtěla zeptat zda jste se po dvou postricich stenic zbavili mám strach ze se toho nezbavime jsme těhotná a ta par tydnu rodim a mám fakt strach jako firma žádné hnízda nenašla jen já našla tu jednu v obýváku plus jsme celkem dost poštípání ale spím někde jinde. Jsme z toho všeho psychicky už nadne a jen brecim. Budu rada za každé zkušenosti.