Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Marty 066 píše:
Chce to nemít problémy s hygienou, štěnice se drží ve špinavých domácnostech
To vůbec není pravda. A každý kdo tomu věří je hlupák. Štěnice si můžeš úplně snadno dovézt z MHD, nebo dokonce z dovolené. V jednom dokumentu o hotelích tam přímo přiznávali (ti co už odešli do důchodu) že téměř v každém hotelu se dřív nebo později objeví štěnice. A to tam můžou mít tak čisto, že se dá žrát z podlahy. Štěnicím naopak čistota velmi vyhovuje. Jsou totiž hrozně pomalé a musí to mít k hostiteli blízko.
Ale v normální čistotné domácnosti se na štěnice přijde brzo, zatímco v bordelu to trvá a štěnice ten prostor často stihnou úplně zamořit. Takže bacha na to.
@Marty 066 jenže i když člověk pořad doma uklizi a Donese mu to návštěva tak za to nemůže. A když to tady všude postříkali a řekli že se postrik nesmí anit protože má nějaké účinky tak logicky nemůžu vytírat prach, zem. Ach jo i v čistých domácnostech jsou štěnice. Nepřála bych vám to ale i vy můžete si štěnice donest z dovolené nebo jak nám návštěva
@Marty 066 píše:
Chce to nemít problémy s hygienou, štěnice se drží ve špinavých domácnostech
A víš to, že jsi ze sebe právě udělal hloupého neználka… viď? ![]()
Štěnice patří mezi škůdce, jejichž přítomnost s čistotou domácnosti nijak zvlášť nesouvisí, objevit se mohou i v nejluxusnějším hotelu či nejvypulírovanějším domě. Přesně kvůli podobným předsudkům, které rozšiřují nejrůznější nevzdělaní pitomečkové
, jsou z toho pak postižení úplně na nervy a nezřídka končí na antidepresivech.
Jako já díky tomu ze každý týden vysavam gauč a rozebiram ho a čistím, tak jsme tu jednu mrchu našla ale jinak se štěnice objeví i v čistých domácnostech. Jak píší tady všichni muže si to člověk dovézt z dovolené, MHD nebo návštěva Vám to muže donest.
Ale chci se zeptat je někdo kdo se toho zbavil těch stenic a nemusel se stěhovat nebo vyhazovat nábytek. Protože jako nějaké nějak zamoření všimli jsme si toho brzo našli jsme jen jednu v gauci a Deratizace tady byla v sobotu a další přijde 5.3. Ale mám strach ze se toho nezbavime a budem muset se z rodinného domu vystěhovat nebo všechno vyhodit 😞
@Anonymní píše:
Ale chci se zeptat je někdo kdo se toho zbavil těch stenic a nemusel se stěhovat nebo vyhazovat nábytek. Protože jako nějaké nějak zamoření všimli jsme si toho brzo našli jsme jen jednu v gauci a Deratizace tady byla v sobotu a další přijde 5.3. Ale mám strach ze se toho nezbavime a budem muset se z rodinného domu vystěhovat nebo všechno vyhodit 😞
Ono to všechno záleží na množství. Pokud tam nemáte vysloveně hodně štěnic, v každé místnosti nějakou, tak to nebude takové drama.
Možná třeba vyhodíte křeslo nebo gauč, nebo vyměníte matraci, ale na vystěhování by jste už museli mít ten barák fakt hodně zamořený.
Bude stačit, když si budete dávat pozor a v případě, že budete mít podezření, znova okamžitě volat deratizaci.
My, jak jsme koupili byt, tak nám nikdo neřekl, že v tom paneláku byly štěnice. Epicentrum nebylo v tom našem bytě ale hned vedle. No tehdy to vystříkali, lidi toho museli opravdu hodně vyhodit i v 4 patrech nahoře nad tím bytem (byl v přízemí.) Ten byt, v kterém bylo epicentrum, zlikvidovali komplet vybavení, protože to byl fakt maras. A byl klid.
Pak jsme přišli my (asi rok poté.) A kompletně všechno jsme zrekonstruovali. V tom bytě zůstala jediná původní věc: parkety v obýváku. Pod nima už byl totiž jenom nějaký štěrk, a neměli jsme prachy na to pokládat komplet novou podlahu, takže jsme na to pleskli plovoučku.
V tom místě, kdy jsme my pak dali gauč, měl dřívější majitel postel. Takže ty mršky vylezly a poštípaly chlapa, který tam spal. Ale naštěstí jsme přišli na to, co to bylo velmi brzy, deratizace to komplet zlikvidovala a žili jsme tam dalších 10 let, bez nějakého problému.
Jak se byt prodával, tak tehdy strhli tu plovoučku a ještě znovu nechali vystříkat podlahu - pro jistotu. Ale neobjevila se žádná.
@LilyJane no jako ono to vypadá že jako jich moc není protože ani ta firma nic nenašla jen já tu jednu úplnou náhodouv gauci a plus mě v ložnici něco kouše ale ne moc. jsme z toho už psychicky na dne a ještě mám před porodem takže to vůbec nezvladam a vůbec jsme si to nepředstavovalo takhle😞. A hlaveň to všechno kvůli jedné návštěvy
@LilyJane tak to no děkuji hodně jste mě teď uklidnila no doufám, že ta firma která nám to děla je dobra a že budem mít po druhem postriku klid 😞. No tím ze hodně travime čas v obýváku kde spala návštěva tak to mám v ložnici i v pokoji ale strikali nám oba dva patra bydlíme totiž v rodinné baraku. Ještě nám ta firma řekla ze jak se jedna o rodinný barák tak je to mnohem lepší jak o panelák tam se to prý furt vrací. A ten gauc jste vyhodila? Nebo jste nemusela nic vyhazovat? Pac máme nový a dráhy ten gauc
@Anonymní píše:
@LilyJane tak to no děkuji hodně jste mě teď uklidnila no doufám, že ta firma která nám to děla je dobra a že budem mít po druhem postriku klid 😞. No tím ze hodně travime čas v obýváku kde spala návštěva tak to mám v ložnici i v pokoji ale strikali nám oba dva patra bydlíme totiž v rodinné baraku. Ještě nám ta firma řekla ze jak se jedna o rodinný barák tak je to mnohem lepší jak o panelák tam se to prý furt vrací. A ten gauc jste vyhodila? Nebo jste nemusela nic vyhazovat? Pac máme nový a dráhy ten gauc
Ne, nevyhodili jsme ho. Deratizátor ho vystříkal komplet zvnějšku i zevnitř (při každé návštěvě.) Ono to vypadalo, že ty štěnice vylezly zpod podlahy a jenom přešly přes zadní stranu k manželovi, který tam náhodou usnul a pak zase šly zpátky pod podlahu. Protože po vystříkání tím bordelem, prý dle deratizátora, vylezly zpod podlahové lišty celkem 2 štěnice. Jinak nikde nic.
Ten gauč máme ještě dneska ![]()
@LilyJane ty jo to rada slyším jako já už od čtvrtku co jsem doma našla tu stenici tak jen brecim ze Deratizace nepomůže a ze proste budem muset všechno vyhodit nebo se vystěhovat. A postavit nový dům. A hlavně tady hodně čtu zkusnesti lidi, že našli štěnice taky na začátku a ze firma nic nenašla a že potom třeba po 5 měsících měli doma štěnice znova 😞jsme faktu toho na prášky a to mám za 3 týdny rodit a nevím jak se mám už uklidnit. Myslím si, že do dalšího postriku budu stresovat furt i potom 😞.
@Barbora 01
Tak pokud se bojíte, tak prostě musíte víc kontrolovat. Víc prostě nezmůžete.
V žádném případě nespěte na gauči. Pravidelně kontrolujte místa, kde spíte - opravdu celý rám postele, celou matraci. Jakmile objevíte někde nějaký štípanec, tak okamžitě řešit.
Pokud máte doma nějakého zvířecího mazlíka, tak bych ho doporučila asi přesunout na chvíli někam jinam, aby vám vajíčka neroznášel po bytě. Pravděpodobně by bylo lepší ho před přesunem nechat odčervit a zbavit parazitů.
Chápu, že to musí být nervy, když máte tak blízko k porodu. Ale brečet nemá smysl, kontrolujte, všechno. Jakmile budete mít podezření, tak deratizace.
Ono je totiž často problém, že lidi třeba nechtějí zaplatit 2× deratizaci. Si myslí, že stačí, když se to vystříká jednou. Jenže vajíčka nejde nijak zabít, takže ten první postřik je úplně mine, ony se vylíhnou a když nepřijde druhý postřik, tak se zase zběsile rozlezou všude.
Druhá věc je oblečení. Ohromné množství oblečení se teplotou 60° prostě a jednoduše zničí. Takže lidi to proženou tak na 40, což ale nic nezabije a pak si to roztahají po baráku znova. To samé knížky a další věci.
Upřímně, pokud by jste třeba za měsíc/dva objevila v gauči další štěnici, asi bych ho vyhodila. Nestojí to za ty nervy, jestli z toho náhodou ještě něco někdy nevyleze.
@LilyJane děkuji moc uklidnila jste me kapku říkám za chvíli me asi zavřou s takovou. No doufám, že to bude všechno v pohodě už aby byl ten druhy postrik. Jako rikala jsme ze ach raději udělala i třetí a ta firma rikala, že nejsme tak zamoření, že bychom 3 potřebovali ale pro můj klid na duši bych ten 3 udělala
@LilyJane jinak teď spát na tom gauci musime kvůli tomu ze tam děláme navnadu pro štěnice aby umřelo tak nám to řekla ta firma
Asi mě z toho trefi. Rozsvitim na záchodě a něco běží po rohožce. Rozmačkla jsem ji toaleťákem a nad mísou se kouknu dovnitř a byla to štěnice. Je možnost, že zrovna přišla přes stoupačky?
Záchod máme několik metrů od ložnice a pokoje na to aby se zašla projít na záchod