Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Bytsamsebou píše:
Vysávat a uklízet hračky a špinavé nádobí a oblečení každý den+ mít uklizené stoly.
Ale tak to běžne dělám. Já nevim jestli si to pochopila tak, že čtyři dny na nic nesahnu, ale normalne ráno ustelu, dám prat prádlo, po obědě umyju nádobí a sporák. Pokud malá nadělá někde něco tak uklízím hned. Večer před koupáním uklidím hračky do boxu a dám za dveře v obýváku. Večer před spaním odnesu skleničky do kuchyně. Jednou za čtyři dny utiram prach v celém bytě poličky, žaluzie. Vyluxuju celý byt, vytru celý byt včetně balkonu.
Já se spíš ptala jak to zvládat denně, když to dítě zapojit nelze protože ho to nebaví. Naopak mi třeba stěhuje kýbl do jiné místnosti nebo si do něj seda atd.?
@Sonarka píše:
To mi pripomnelo, jak jsme jednou sly s dcerou ke kamaradce na navstevu a ona tam mela na zemi vsude pradlo a tehdy 6 leta dcera pronesla pohorsene, jee tady je bordelS kamaradkou se tomu smejeme dodnes, tenkrat jsme mely totalni vybuch smichu
Jinak ja uklizim taky, co 4 dny…jelikoz 4 dny jsem v praci, delam 12tky a to fakt uz na nic jineho nemam kapacity. Pokud by nekomu prislo, ze mam doma neuklizeno, rekla bych mu, ze mi muze klidne prijit uklidit
Je mi to fakt u pr…
Já spíš začala přemýšlet, jestli třeba nedělám něco špatně. No nepříjemný to bylo, že jo. Neříkám že ne. Ještě když den předtím jsme uklízela no.
@Vlasta gh píše:
Ale tak to běžne dělám. Já nevim jestli si to pochopila tak, že čtyři dny na nic nesahnu, ale normalne ráno ustelu, dám prat prádlo, po obědě umyju nádobí a sporák. Pokud malá nadělá někde něco tak uklízím hned. Večer před koupáním uklidím hračky do boxu a dám za dveře v obýváku. Večer před spaním odnesu skleničky do kuchyně. Jednou za čtyři dny utiram prach v celém bytě poličky, žaluzie. Vyluxuju celý byt, vytru celý byt včetně balkonu.Já se spíš ptala jak to zvládat denně, když to dítě zapojit nelze protože ho to nebaví. Naopak mi třeba stěhuje kýbl do jiné místnosti nebo si do něj seda atd.?
Malé dítě ti těžko vytře podlahy a vysaje. Vytírala jsem, když spaly, po obědě, či večer. S utíráním prachu- dám dítěti hadr, či prachovkou do ruky a ať něco šudlá a mezitím to stihnu všude. Vysávala jsem normálně za pochodu, většinou ráno.
@Bytsamsebou to já vím, že mi nevytre to jsem spíš psala, protože tady někdo psal, že ho mám zapojit. To s hadrem jsem zkoušela ji to prostě nebaví. Přes den nespí.
Já uklízím podle potřeby. Kuchyň samozřejmě každý den, myčka jede každý den a linku/stůl utírám.
Kromě vytírání dělám vše s dětmi (3 roky, 18 měsíců), většinou si hrají, koukají na pohádky nebo se mi pletou pod nohama.
Vnímám to jako relax, takže se nenechávám odradit, občas dám starší hadr do ruky nebo i mladší mi dává prádlo do pračky (nebo taky všude po bytě). Mladší strašně rychle vše odkoukává, takže mi chce pomáhat i s myčkou, jenže ji to baví tak, že vyndává i neumytou.
Většinu dne si s nimi ale hraju, takže když se chvíli zabaví samy, beru hadr/vysavač a jdu na to. Úklidu zdar ![]()
Hračky, oblečení, nádobí uklizim denně. Denně jede i roboticky vysavač. Tedy aspoň to, co je v dolním patře, kde travime většinu dne. Ostatní práce tak jednou týdně, podle energie, snažím se to rozvrhnout do více dní, s malým dítětem se to naráz nedá (velký dům).
Každopádně ja bych si takove řeči taky nedovolila. Ale byla jsem nedávno v podobne situaci. Byli u nás noví sousedé, ja na pokraji sil sotva uklidila spodek (3.trim. těhotenství a dává mi to zabrat) no a manžel, ze je vezme na prohlídku domu, tedy i nahoru
nějak jsem to s úsměvem okecala, ale bylo mi fakt stydno, hlavně když jsme za týden šli my k nim a domeček jak z katalogu, nikde ani smitko ani sklenicka navíc
tak jsem pak surovala jak divá, jen pro svůj dobrý pocit ![]()
Práh max po 2 dnech
Vysávání -dneska třeba 2× za dopoledne. Ob den tu jezdí automaticky vysavač. 1-2× týdne větší vysávání úklid
Vytírání stejně jako vysávání. Mám hold pomocníka na takový ten denní běžný uklid. ![]()
@Vlasta gh píše:
@Bytsamsebou to já vím, že mi nevytre to jsem spíš psala, protože tady někdo psal, že ho mám zapojit. To s hadrem jsem zkoušela ji to prostě nebaví. Přes den nespí.
Neblazni a kazdy den nevysavej a nevytirej. Nechapu, proc to nekdo dela, obzvlast to vytirani. To chodi doma ve venkovnich botech? Jednou za ctyri dny to bohate staci.
Radsi se venuj diteti nebo si proste odpocin. Nemusime byt stepfordske panicky.
Kamaradka je pekna cuza a asi se za kamaradku jen vydava. V zivote bych si tohle ani nejlepsi kamaradce nedovolila rict, je to kazdyho vec.
@Vlasta gh píše:
Já spíš začala přemýšlet, jestli třeba nedělám něco špatně. No nepříjemný to bylo, že jo. Neříkám že ne. Ještě když den předtím jsme uklízela no.
No jsou lidi, co jsou zvykli zit ve sterilni cistote…ja to tak neprozivam, kdyz vim, ze ma prijit navsteva, uklidim trochu vic, ale jinak sterilni to u me nebude nikdy a myslim, ze je to v poradku…kazdy ma jine predstavy o poradku. Ale kecat nekomu do toho, jak by to u nej doma melo vypadat, je mimo a je to neslusne, pokud se dotycny nebrodi v odpadcich, nikomu do toho nic neni. Nenapadlo by me to komentovat. Holt kazdy nesuruje od rana do vecera, nekdo ma i jine zajmy a starosti a tak bych to kamaradce i rekla ![]()
@veria píše:
Neblazni a kazdy den nevysavej a nevytirej. Nechapu, proc to nekdo dela, obzvlast to vytirani. To chodi doma ve venkovnich botech? Jednou za ctyri dny to bohate staci.
Radsi se venuj diteti nebo si proste odpocin. Nemusime byt stepfordske panicky.
Kamaradka je pekna cuza a asi se za kamaradku jen vydava. V zivote bych si tohle ani nejlepsi kamaradce nedovolila rict, je to kazdyho vec.
Mne taky přijde nesmyslný. To je trošku obsese ne?!
Ale taky by mě zajímalo, jak se to dělá, když jsem s malou sama až do večera a teď už dejme tomu, když ji pustím tu kontroverzní televizi, ale dřív když se sapala po nábytku a lezla na něj. A prostě nemůžeš vytírat v kuchyni když to dítě odleze do obýváku a hodlá lézt na televizi třeba? ![]()
@Vlasta gh píše:
Ahoj, před chvílí tu byla na návštěvě kamarádka (bezdětná). Asi po hodině mi řekla, máš toho asi moc? Zeptala jsem se proč myslí, odpověděla, že abych se neurazila, že na to že jsem tu doma, tak tu mám bordel. Nasadila mi tím červa do hlavy.Uklízím maximálně jednou za čtyři dny, minimálně jednou týdně. Prach, vyluxuju a vytru celý byt. A teď nevím je to málo? Nebo jak uklizite vy?
Ajaj, bezdetna
repliku si zapamatuj a aplikuj až bude doma s deckem… hele já mám dvě. Kos pretejka, podlaha bude dneska vytrena, uvidím jak stihnu prach, konferencak je tak zalepeny, ze to funguje jako protiskluz na hrnicky a myslím, ze jedna kytka už to vzdala
asi mám normální kamarádky a jestli se jim to nelíbí tak pomlouvaji a já o tom nevim tak je mi to fuk. Já si myslím, ze uklizim, samozřejmě by mohlo byt lépe - mám problem s provozním bordelem, ze se mi víc někde vali věci, ale jinak mám cisto (to výše je nadsázka). Buď budu mít vypiglovano a zblázním se nebo se průběžně budu venovat i svému koníčku, cvičení a hraní s dítětem a návštěva holt přežije nesrovnane bundy na vesaku a nějaký povalujici papir
@Vlasta gh píše:Já se spíš ptala jak to zvládat denně, když to dítě zapojit nelze protože ho to nebaví. Naopak mi třeba stěhuje kýbl do jiné místnosti nebo si do něj seda atd.?
Roboticky vysavač, který vysaje a prelizne to hadrem. Mám jeden hadr na místnost - pošlu na obývák, vymenim hadr, pošlu do chodby, vymenim hadr…
@Bytsamsebou píše:
Taky s dětmi luxuju denně. Myslela jsem, že je to běžný standard.
Jakože protože dítě nadrobí trošku pod stůl mám vysávat každý den celý barák? Nežijeme jako prasata, nevím co bych stále vysávala (teda robot, já fakt ne)
Stačí ruční vysavač a během půl minuty drobky nejsou.
To tam musíš mít echt bordel, kdyz uz tě na to upozornila kamarádka.
Jsem se teď u snídaně zasmala. ![]()
Každodenní vysávání, vytirani a utírání prachu:)
Zvířata nemáme, manžel chodí z práce o půl osmé, já většinou na HO tak do 7, ale maximálně po mně v bytě zůstavsa cestička z vlasů.
Pubertální dítě už nedrobi a svoje banánové slupky a skleničky si uklízí samo.
Jasně, že nádobí se myje stále, linku po sobě člověk utre a když je plný koš, nasype ho do pračky..ale dělat nějaký větší úklid každý den? Proč? Kdy?
Mám v 8 večer mavat vysavačem?
Jednou týdně větší úklid stačí.
A je skvělé, že jsme se s manželem našli a naše vnímání nepořádku je stejné.