Uklízení - jak často?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6445
21.2.23 12:17

Tohle bych si na navsteve nedovolila rict. Jinak zalezi kolik je vas doma, kdybychom nemeli kocky, taky by mi stacilo vysat a vytrit 1× za 4 dny. Jednou tydne delam hloubkovy a denne udrzovaci uklid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.2.23 12:18

Kazdy cloveka ma na uklid uplne jine naroky a pozadavky.
Nejde rict: je/neni uklizeno.
Kazdeho vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
21.2.23 12:19
@Vlasta gh píše:
Vím jak to u ní vypadá, žije sama bez partnera. Bez dětí. Luxuje denně.

Je cvok, co nemá nic lepšího na práci :nevim: doporučit jí najít si koníčky a ignorovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
21.2.23 12:19
@Bytsamsebou píše:
Taky s dětmi luxuju denně. Myslela jsem, že je to běžný standard.

Tady se někdo ptal, jak má doma uklizeno, tak odpovídám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
21.2.23 12:20

@Bytsamsebou mě to přišlo dostačující. Černý ponozky rozhodně neměla, uklízela jsem včera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monicka1990s
21.2.23 12:28

@Vlasta gh kamarádka je fakt kámoška :lol: Já teda každý den vyluxuju, prach utírám tak 3× týdně, vytírám tak 2× týdně a jednou týdně udělám velkej uklid (koupelny, povlečení atd..)

• Citovat
  • Upravit
3056
21.2.23 12:32

Tohle bych na návštěvě neřekla i kdybych si to myslela. Každý si prostě udržuje domácnost, tak jak jemu to vyhovuje. Já nejsem žádnej pedant na úklid, denně nevysávám ani nevytírám. Jen ten klasický udržovací úklid jako, kuchyně, záchod, pračka, myčka.. a vyloženě bordel doma podle mě nemám, i když mám batole.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
21.2.23 12:32

Jak co, já luxuju denně (i víckrát když je třeba), prach taky, minimálně na místech kam dosáhnou děti, ono to není jen prach ale i třeba otisky rukou :mrgreen: vytiram tak jednou za týden, plus lokálně, když je potřeba. Myčka, pracka jedou denně a prakticky neustále někde uklizim hadry a hračky :mrgreen: nevysavat 4 dny, tak nenajdu podlahu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4897
21.2.23 12:46

Kamarádka bude asi taková ta, co šůruje nonstop a byt má jako výstavní klícku ne? :nevim: hele za mě každého věc, jak často si doma uklízí. V životě by mě nenapadlo někoho takhle konfrontovat :zed:
Jinak k dotazu - já uklízím jak se mi chce. Někdy se mi chce často, někdy vůbec a pak tu máme bordel, když se toho jiný člen domácnosti neujme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
21.2.23 12:49

Hmm denně myčka, uvařím a uklidím kuchyni.

Nesnáším praní a uklízení oblečení, takže ty suché věci skladuji v šatně, než se rozhoupu to roztřídit a uklidit, to bude i delší doba, než jednou za týden.

Koupelny se záchody komplet beru 2* týdně, stejně tak postel.
Prach 1* týdně. Vysavač pouštím jak mám náladu. On i vytírá, velké vytírání dělám jednou za týden.

Okna jednou za čtvrt roku.
A pak jak mě to popadne, občas něco vytřídím, vyleštím, vidím drobky v šuplíku, tak to vyhážu a vytřu.
Dost uklízím když něco předělávám a asi jsem cvok, ale hnízdím docela ráda.

A pak od každého očekávám, že si svůj bordel uklidí, umyje sám po sobě záchod a tak.

• Citovat
  • Upravit
33740
21.2.23 12:57
@Vlasta gh píše:
Ahoj, před chvílí tu byla na návštěvě kamarádka (bezdětná). Asi po hodině mi řekla, máš toho asi moc? Zeptala jsem se proč myslí, odpověděla, že abych se neurazila, že na to že jsem tu doma, tak tu mám bordel. Nasadila mi tím červa do hlavy.Uklízím maximálně jednou za čtyři dny, minimálně jednou týdně. Prach, vyluxuju a vytru celý byt. A teď nevím je to málo? Nebo jak uklizite vy?

A to že jsi doma, znamená že musíš pořád šůrovat? Já vysávám a vytírám každý den, ale mám doma dva hafany a kočku, tak to jinak nejde. Co přesně myslela tím bordelem? Přilepila se k podlaze? Nebo viděla rozházené hračky? Už bych jí nezvala, paní dokonalou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
21.2.23 13:00
@Vlasta gh píše:
@Bytsamsebou tak nádobí samozřejmě myju každý den. Stejně tak jako uklízení hraček, Úštěku postele.
Myslela jsem takový ten úklid celého bytu setření prachu, luxování, vytření podlah to dělám jednou za čtyři dny.

vysávám denně, jinak by tady byl bordel, prach když vidím, tak ho setřu, rozhodně to nevychází na úklid jednou týdně… to by tady bylo jak po bombě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
21.2.23 13:13

Takhle… mně se hodně změnilo vnímání „nepořádku“ s jedním dítětem, s dvěma už je to úplně všechno jinak a priority jsou jinde. Před dětmi bych se hanbou fackovala pozvat si návštěvu a teď jsem rada, že stihne uschnout podlaha, než dorazí :D
Luxuju denně, kuchyň uklízím samozřejmě průběžně, WC taky denně, koupelna min. 2×, prach a vytrit jednou denně alespoň nebo jak je potřeba, mladší ted začíná s prikrmy, takže furt máme něco někde rozkydnuteho… ale proste není to takový úklid, jako bez dětí/nebo s jedním… není tak často, ale hlavně není tak precizní a důkladný a proste nastřádá a pak je to vidět, drobky v šuplíku v kuchyni, omatlaná dvířka na skříních, zaprášené hůř dostupný místa, horda nevyzehleneho prádla atd… jako furt s tím bojuju a je to pro mě dost narocny, protože samozřejmě mam rada cisto a uklizeno a ne vidět nepořádek, kam se podívám :mrgreen: ale když mladší spí, jsem rada, ze se mohu chvíli věnovat starší v klidu atd., ve 4 s mužem travime tak malo času, ze je mi líto ho pak strávit nějak odděleně, abych já měla čas a klid na poradny úklid nebo uklizet společně… to zas vymyslime radši nějaký program pro děti, pro sebe atd… jako samozřejmě důkladný úklid se dělá, ale proste ten průběžný denní úklid je proste sup sem sup tak :oops: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
21.2.23 13:21
@Vlasta gh píše:
Vím jak to u ní vypadá, žije sama bez partnera. Bez dětí. Luxuje denně.

Ale jo. To jsou ty typy “až já budu matka, dosad cokoliv nerealneho”
Jsem byla taková, doma neustále cisto jak v nemocnici, nikde ani smitko. S manželem, psy a dítětem se mi hranice posunuly jinam. I tak vysavam každý den, provozní vordel každý den, pracka též, ale prach tak jednou za 3-4 dny. Na bezdetnou me je tu bordel, na realistu me je tu uklizeno.
Ale kamosku mas drzkatou, to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
21.2.23 13:23

@arinecka ne to se rozhodne neprilepila, uklízela jsem včera. No byly jsme v obýváku a tam prostě teď jsou hračky, které vždy večer uklidím do různých boxu a jsou v rohu za dveřmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný