Uklízení - jak často?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
573
21.2.23 13:33

Ještě by mě zajímalo, jak to děláte s batolaty? Já uklízím a mám ji za zadkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
21.2.23 13:44

Nevšimej si těch keců. Každý nepořádek/ pořádek vnímá jinak. U mě stačí pár nadobí, neustlaná postel ( opravdu hovadiny ) a může být okolo krasně uklizeno, ale já to vnímám jako po výbuchu :mrgreen: nemohu si pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
976
21.2.23 13:44
@Vlasta gh píše:
Ještě by mě zajímalo, jak to děláte s batolaty? Já uklízím a mám ji za zadkem.

Já zapojuji. Trvá to dlouho a je to o nervy, ale treba se to vyplatí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
21.2.23 13:45
@Vlasta gh píše:
Ahoj, před chvílí tu byla na návštěvě kamarádka (bezdětná). Asi po hodině mi řekla, máš toho asi moc? Zeptala jsem se proč myslí, odpověděla, že abych se neurazila, že na to že jsem tu doma, tak tu mám bordel. Nasadila mi tím červa do hlavy.Uklízím maximálně jednou za čtyři dny, minimálně jednou týdně. Prach, vyluxuju a vytru celý byt. A teď nevím je to málo? Nebo jak uklizite vy?

takové lidi bych si asi domů nevodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
21.2.23 13:46

Pracka, myčka 1-2denne. Koupelna a WC tak co 2-3dny. Prach 1× týdne. Vysavam cely být a vytiram 1× týdne. Kuchyň ale vytiram ručně po každém vaření… tak nějak denně něco bych řekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
21.2.23 13:50

To přeci záleží jak a kde žiješ. Takže to bude na konkrétní rodině.

Navíc můžeš uklízet klidně každý den, ale pokud to nebude kvalitně bude to na prd. :nevim:

My máme psy, bahno a vesnici. Neřeším kde se kdo valí, leze. Žijeme hodně venku.
Proto doma máme bordel, chlupy a občas se svlékáme na chodbě, protože máme bahno z polí I na hlavě ( doslova).
Vysavam/ vytiram každý den někdy i 2×.
Koupelna, WC dle potřeby když je špinavé. 2× týdně to tak vychází.
Prach 2× týdně, prostě to je vidět.
Pračka, myčka, sušička každý den.

Moje dospělá dcera žije v bytě kde se skoro nepráší. Nemají čím ten byt zašpinit. I při úklidu 1× týdně se tam dá jist i z podlahy.

• Citovat
  • Upravit
559
21.2.23 14:14

Pravidlo č. 1)- Zvu si jen návštěvy, které nemají blbé kecy :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
21.2.23 14:16

Záleží co je podle ní bordel. Špína, prach a mastnota nebo rozházené hračky a oblečení? :think:
Určitě je rozdíl jestli se uklízí dům/byt, domácnost s dětmi/bez dětí, se zvířaty/bez zvířat.
Každopádně bych teda kamarádkám NIKDY neřekla, že mají doma bordel, i když tedy mají :oops:

První žije sama, má nesmyslně poházené věci na zemi (ramínko, šroubovák, zmačkané papíry, podprsenka, jedna ponožka :D) Na záchodě vše zaprášené, dle ponožek nevytřené hodně dlouho.
Druhá kamarádka dvě školkové děti, 4 zvířata. Tam se člověk občas i bojí sednout na flekatou sedačku s hoblinami od králíka, všechno je ulepené a přístup „stejně to za chvíli bude zapatlaný, nemá cenu uklízet“ :nevim:
Ale prostě mlčím a případně je pozvu k sobě a snažím se k nim nechodit, když mi to vadí.

Já děti nemám, ale mám v bytě zvířectvo. Do toho nábytek v černém lesku. Takže vysávání a utírání prachu je nezbytné denně a někdy i několikrát za den. Samozřejmě jsou výjimečně dny kdy odejdu ráno v 7 do práce a přijdu až v 8 večer, tak to už nedělám nic ;)
Nádobí myju ideálně hned po jídle, když se nedaří/nechce tak určitě nejdéle druhý den.
Vytírání 1-2× do měsíce, koupelna 1× týdně.
Velký úklid s odšoupáváním nábytku a mytí oken tak 1-2× za rok a to je rozhodně z iniciativy přítele :oops:

Nicméně před ohlášenou návštěvu se podle mě poklidit má, i když to zrovna nevychází podle plánu na „uklízecí den“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
21.2.23 14:22

@Anezka1990 já se taky teď už snažím stejně ji to. prestane bavit a jde vyhazovat obsah skříněk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
21.2.23 15:07

@Vlasta gh nez jsem dnes stihla utrit prach v loznick, vyhazela mi celou spodni skrinku v pokojicku :lol: je to vsude stejny, neboj. Zapojovani ji nebavi, radsi vse vyhazuje ven :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
21.2.23 15:13

@DandátkoP no tak to mám stejný, to ještě naposledy si sedla na kýbl s vodou a strkala do něj ruce a chtěla ji olizovat. Tak by mě právě zajímalo, jak to dělají nebo dělali ti co uklízení denně s těma malýma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
21.2.23 15:15

Hele jak hned všichni všechno denně :mrgreen: :pocitac:

Tohle mi někdo říct tak už ho nezvu 8o v životě bych tohle neřekla, to už by musel být fakt nářez :nevim:

My máme 3 děti a vážně denně všechno nedělám. Pořád musím dávat na misky vah. Vytrit/hrát karty, vysat/prohlížet knížky. Vařit/ jít ven

Většinou vyhrává zábava a je mi fajn. Vlastně všem je nám fajn. Jako dítě si pamatuju jak máti porad jecela kvůli bordelu a nechci aby si mě děti pamatovaly takhle :nevim:

Jako ale před ohlasenou návštěvou se samozřejmě snažím dát to tady do pucu…ovšem 3 miláčci to dost často hatí :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
21.2.23 15:16

@Vlasta gh kecaji, nevěř tomu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
976
21.2.23 15:19
@Vlasta gh píše:
@Anezka1990 já se taky teď už snažím stejně ji to. prestane bavit a jde vyhazovat obsah skříněk

Tak to neporadím. Dceru to fakt bavi, kromě prádla vsechno. Vytírám když spí a ne denne. To samy WC, koupelna. Ten vysavač mi vypne tisíckrát, ale se zviratama proste vysat musím. Zas to bereme jako společnou hru, zapni/vypni :lol: A jako jo, taky vyhazuje skříňky, ale pak ji bavi to uklidit zpátky. Teda nahazet, ale nějak mi to neva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
21.2.23 15:23

@Anezka1990 jo to já věřím, že některý děti to baví, ale moje rozhodně ne no. Jo to ona taky ráda zapíná než udělám ráno snídani jedeme asi šestkrát za sebou takhle vypni/zapni mikrovlnku. Bohužel nic neohříváme. A prestala odpoledne spát a vecer zase vysavač nezapnu abych ji nevzbudila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný