Čim kořenit batoleti?

275
12.2.15 09:32

Čim kořenit batoleti?

Ahoj, chci se zeptat, když vaříte pro sebe a i pro prcky, co vše uznáváte v normě co se týče koření? Já dávám prckovi ( 18m ) např… červenou papriku, trochu soli, polévkové byliny, majoránku, kmín, libeček, oregáno a tím asi končim…

Zajímal by mě názor na skořici, kurkumu, hřebíček, pepř a kari atd… čím vším kořeníte?

Děkuji za info, snažím se být v tomto opatrná, ale nevím vůbec jak to s tim dochucováním jídla u tich prcků je. :oops: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14309
12.2.15 09:34

@Jane.Nem
Kurkumunpouzivam-zvysuje chut k jidlu, mlety bily pepr taky-malicko, spis ked dostane nase jidlo..skorici(rajska, kase),muskatovy orech(spenat)..a pak co ma napadne-skusala som i kari, ale to vobec nechcel jest, ale nevim ci to bolo korenim alebo jidlem..
Inak to moc neresim, davam malicko..ono kedze dite uz basti kde co, tak korenie asi nema zmysel moc riesit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
12.2.15 09:38

@miisenka Já právě dělam kari rizoto, poté kuřecí na kari s kokosovém mlékem, ale malé jsem to ještě nedávala, vždy jí vařím extra něco zvlášť, co se týče rajské, skořici si dáváme jen my dospěláci a hřebíčku tam dam jen tak na ovonění a jen na krátkou dobu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.2.15 09:42

Hřebíček měl v roce ve vánočním cukroví, muškátový květ i oříšek už někdy dřív, stejně tak i pepř, bobkový list a nové koření. Jediné co dostal hodně pozdě je skořice, protože mám na ní silnou alergii a doma ji vůbec nepoužívám.

• Citovat
  • Upravit
14309
12.2.15 09:43

@Jane.Nem
Skusaj, neboj sa toho..pokisl teda nejsi zastanca nejakej supr cupr stravy..ja idem ciastocne vo vegan veciach a to je o koreni..js treba roesim cukr-nedavam susenky, pribinaky, pacholiky, kinder rezy atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
12.2.15 09:44

Kari deti moc nemuseli. Pepr taky vycmuchaj.
Nove koreni, bobkovy list, majoranla, cesnek, rozmaryn, tymian, anyz, muslatocvy ovet, kmin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
12.2.15 09:46

Doporučuju Sonnentor Raráškovo bylinkové kouzelné koření - směs květů a koření bio!
Dávám celkem na všechno, obsahuje: rajčata, mrkev, petržel, paprika sladká, květ slunečnice, červená řepa, medvědí česnek!
Dala mi ho kamarádka, která tam pracuje, je toho 30g :palec:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009

V tomhle veku neresim, zda neco dat, protoze davam vse, jen se hodne krotim v mnozstvi. Veskere zelene bylinky, kmin atd davam bez omezeni, sul mene, pepr symbolicky. Exoticke davam, ale jen trosku, deti zvladly trosku zazvoru v mrkvove polevce, kari vdusene mrkvi, koriandr v rizotu, jen toho nesmi byt moc.
Vynechavam chilli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614

@Jane.Nem syn - 14m. Kořením stejně jako nám - myslím stejné druhy koření. Skořici měl už dávno, asvi v 8m v kaši :think:
edit - samozřejmě pálivé - chilli např - vynechávám
Pepř nepoužívám vůbec - manžel s ním má problém. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
12.2.15 09:48

@Jane.Nem
Já bych řekla jakékoliv jednodruhové koření, které nepálí, s rozumem… no a nejlépe z nějaké zdravé výživy. Rozhodně ne směsi ala Vitana a podobně.

Já dávám pepř, sůl, kmín, česnek, papriku, majoránku, libeček, saturejku, oregano, bazalku, rozmarýn, šalvěj, tymián, pažitku, petržel, muškát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
12.2.15 10:10

V roce a půl bych se vyhýbala už jen vyloženě ostrým chutím, nadbytku soli, čemukoliv s glutamátem, a sledovala bych samozřejmě reakce. Ale postupně bych zvykala, můj 15m syn třeba zbožňuje česnek a u našich si pochutnával na kysaném zelí, které i mně přišlo příšerně kyselé, když toho nesní moc, proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
12.2.15 10:12

Bobkový list, nové koření a celý pepř používám běžně do vývaru, zapomněla jsem napsat. :) Jinak co se týče bujonu a té vitany směsi, tak tomu se vyhýbám obloukem. :twisted: Jinak vařim jídla česká, ale i zahraniční, vlastně se nebránim ničemu, jíme všechno, ale kvůli prckovi teď toho spoustu nevařím a ta jídla mi i chybí, tak asi zařadím normálně do jídelníčku, žádná extra smažená a tučná jídla nejíme, tak snad to bude v pořádku.
@Debie Jinak děkuji za info, nevíte kde seženu? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
12.2.15 10:15

Já malé 1rok, nedávám nic, jen kmín do brambor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.2.15 10:30

@Jane.Nem Prakticky všechno, kromě vyloženě ostrého. Červenou papriku, trochu soli, trochu čerstvě namletého pepře, česneku, skořici, kurkumu, kmín, čerstvé bylinky, bobkový list, nové koření, muškátový oříšek, medové koření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
12.2.15 10:44

V roce a půl už jsem kořenila v podstatě normálně, jako obvykle. Jenom s pálivým kořením hodně opatrně, ale malinkou špetku pepře klidně do jídla dám. Já jsem teda moc pálivá jídla nedělala ani dřív, sama to nemám ráda a muž to taky nevyhledává. A soli samozřejmě přiměřeně málo.
Hotové kořenící směsi (koření „na ryby“, „na pečené kuře“ a podpbně) teda nepoužívám, dávám vždycky jednodruhová koření a kombinuju je sama podle chuti a uvážení. Ty směsi bývají strašně slané a často obsahují glutamát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí