Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Prosím o radu čím mohu nahradit rozinky v receptu na sušenky.
Jablečné sušenky bez přidaného cukru
Ingredience:
1 větší jablko
70 g strouhaného kokosu
60 g ovesných vloček
150 g rozinek
1/2 lžičky skořice
olej špetka soli
Pracovní postup:
Jablko oloupeme, vyjmeme jádřinec a zbytek nastrouháme na hrubém struhadle. Rozinky posekáme na malé kousky. Tyto dvě ingredience smícháme s ovesnými vločkami. Přidáme kokos, skořici, sůl a přilijeme horkou vodu tak, aby byly všechny suroviny ponořené. Zamícháme a kaši necháme alespoň 3 hodiny odstát.
Plech vyložíme pečicím papírem. Tvarujeme sušenkové placky. Povrch potřeme olejem. Sušenky pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 50 minut.
Jde mi o to, že nemám ráda rozinky, pokud by tam byly vcelku, tak bych to zkousla a vyšťourala, ale takhle to nechci.
Vynechat úplně, nebo brusinky, jiné sušené ovoce nasekané na kousky.
@bublinek sušené brusinky?
Nebo jiné sušené ovoce? Třeba hrušky?
@Lily Evans píše:
Brusinky! Nebo kandovaný zázvor třeba, mňam
nebude to ostré?
@bublinek nene, bývá proslazenej, takže je to takový příjemný, ani moc sladký, ani ostrý. Do sladkýho pečiva je to fajn - ale záleží na chuti každého
Nebo můžeš zkusit sušený třešně, ty jsou klasičtější.
Já posledně nahrazovala sušenými švestkami (nakrájenými na kousky).
@bublinek píše:
Prosím o radu čím mohu nahradit rozinky v receptu na sušenky.
Jablečné sušenky bez přidaného cukru
Ingredience:
1 větší jablko
70 g strouhaného kokosu
60 g ovesných vloček
150 g rozinek
1/2 lžičky skořice
olej špetka soli
Pracovní postup:
Jablko oloupeme, vyjmeme jádřinec a zbytek nastrouháme na hrubém struhadle. Rozinky posekáme na malé kousky. Tyto dvě ingredience smícháme s ovesnými vločkami. Přidáme kokos, skořici, sůl a přilijeme horkou vodu tak, aby byly všechny suroviny ponořené. Zamícháme a kaši necháme alespoň 3 hodiny odstát.
Plech vyložíme pečicím papírem. Tvarujeme sušenkové placky. Povrch potřeme olejem. Sušenky pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 50 minut.Jde mi o to, že nemám ráda rozinky, pokud by tam byly vcelku, tak bych to zkousla a vyšťourala, ale takhle to nechci.
nakrájela bych sušené švestky a nebo meruňky..
@LLenule111 píše:
Já bych dala banán.
co mám zkušenost, tak banán je pak moc výrazný a „zabil“ by pak ty jablka? Alespoň v tom co pečeme.
Datle. Davam místo cukru i do vánočního cukroví a krasne ho osladi