Čím osladit dortíka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1313
19.1.16 09:59

Cim osladit dortika?

Ahojky, pred pul rokem jsem uplne vynechala cukr. Mam holcicku ktere v dubnu bude rok a tak bych ji rada udelala nejaky zdravy dortik. Ale taktez bych se chtela vyhnout cukru. Nesladim ji ani caje a presnidavky ma ty bez cukru. Ja vim, ze to je mozna az mic alternativni, ale kdyz ctu jaky je cukr zabijak tak mi to neda. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33018
19.1.16 10:01

@Barunkaska K narozeninám jsem dělala a budu dělat piškotový nepečený. Oni toho stejně moc nepojí, tak to to dítě fakt nezabije.
Jinak můžeš vyzkoušet nějakou stevia či nějaký přírodní sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4613
19.1.16 10:02
@Barunkaska píše:
Ahojky, pred pul rokem jsem uplne vynechala cukr. Mam holcicku ktere v dubnu bude rok a tak bych ji rada udelala nejaky zdravy dortik. Ale taktez bych se chtela vyhnout cukru. Nesladim ji ani caje a presnidavky ma ty bez cukru. Ja vim, ze to je mozna az mic alternativni, ale kdyz ctu jaky je cukr zabijak tak mi to neda. ;)

Agávový, javorový, datlový sirup, kokosový cukr, nebo udělej dort tak, aby se nemusel doslazovat - tzn. např. z datlí, sladkého ovoce apod. Děti ještě nemají zkažené chuťové buňky :mrgreen:, tak to nemusí být moc sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
19.1.16 10:03

@Barunkaska stévie, med, jiné přírodní sladidlo, případně udělat takový dort, aby tam nemusela sladká chuť být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
19.1.16 10:04

Ja rozmackam do testa datle a mam oslazino. Nekdy pouzivam i med

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
19.1.16 10:04

Ja malymu dochucuju hroznovym cukrem kdyz uz to teda nechce samotny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
19.1.16 10:06

@Barunkaska Ahoj, a co zkusit med? ;) Jinak tento záměr obdivuju a držím palce, ať vám to dlouho vydrží a malá později v kolektivu více dětí nesklouzne ke sladkostem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
19.1.16 10:07

No prave vymejslim ze treba neco s bananem. No budu nad tim premejslet a treba me neco napadne. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
19.1.16 10:09

@Barunkaska Sirupy, med, sušené sladší ovoce… Malé jsem k prvním narozeninám udělala koláč z jablkového těsta, napatlala tvarohem a ozdobila ovocem, docela to baštila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
19.1.16 10:22
@Barunkaska píše:
Ahojky, pred pul rokem jsem uplne vynechala cukr. Mam holcicku ktere v dubnu bude rok a tak bych ji rada udelala nejaky zdravy dortik. Ale taktez bych se chtela vyhnout cukru. Nesladim ji ani caje a presnidavky ma ty bez cukru. Ja vim, ze to je mozna az mic alternativni, ale kdyz ctu jaky je cukr zabijak tak mi to neda. ;)

Delas spravne. Ja dort osladila datlovym sirupem. Hlavne v jogurtovem kremu se chutove perfektne vyjimal.

• Citovat
  • Upravit
brko
19.1.16 10:25
@žížal píše:
Agávový, javorový, datlový sirup, kokosový cukr, nebo udělej dort tak, aby se nemusel doslazovat - tzn. např. z datlí, sladkého ovoce apod. Děti ještě nemají zkažené chuťové buňky :mrgreen:, tak to nemusí být moc sladké.

Agavovy urcite ne. Obsahuje vysoke mnozstvi fruktozy, ktera je pro detsky organismus, pro jatra, zatezi. Se zbytkem souhlas. Na susene datle bacha, byvaji sirene.

• Citovat
  • Upravit
brko
19.1.16 10:27
@Barunkaska píše:
No prave vymejslim ze treba neco s bananem. No budu nad tim premejslet a treba me neco napadne. :-D

Na netu je recept na dort z bananu, spaldove mouky a vajec. :)

• Citovat
  • Upravit
1313
19.1.16 10:54
@Lena93 píše:
@Barunkaska Ahoj, a co zkusit med? ;) Jinak tento záměr obdivuju a držím palce, ať vám to dlouho vydrží a malá později v kolektivu více dětí nesklouzne ke sladkostem.
dekuji :-) vim ze se stane, ze nekde to sladkyobcas bude mit s tim bohzel nic neudelam, zvlaste u tchyne, ktera muj zamer absolutne nechape a davala ji cukr uz i na dudlik, ale chci aspon vyrazne eliminivat to mnozstvi doma. Vzdyt si ten zivot osladi jeste dost :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
19.1.16 10:55
@žížal píše:

To je taky pravda, ta nase dokonce ani ovicny presnidavky nema slazeny a basti je. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
19.1.16 11:04

@Barunkaska Já můžu převádět svoje teorie a výchovné postupy do praxe až za několik měsíců, ale taky se budu snažit eliminovat cukr, co nejvíc. Děti jsou pak zbytečně hyperaktivní a špatně spí, protože mají moc energie z cukru..
Mně dávali na dudlík med, asi abych už konečně zavřela hubu a spala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko