Čím píše prvňák?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30478
30.3.13 13:44

Záleží na škole, každá preferuje nebo toleruje něco jiného. Za sebe doporučuji učit děti psát klasickým perem s hrotem kvůli nácviku lehké ruky - děti na něj nemohou tlačit, protože pak nepíše. Ideální je toto pero http://kulickova-pera.heureka.cz/…-2166-shark/ , svým tvarem podporuje správný úchop, velmi dobře se s ním píše. Tornáda ani propisky nedoporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3366
30.3.13 14:00

Dcera (2. třída), syn (4. třída). Oba píší s Rollerem Stabilem a Rollerem Schneiderem. Minimálně na tom prvním stupni chci, aby psaly děti perem, pak ať si píší, čím chtějí. Jinak taky na začátku dcera psala tužkou - trojhranou 1 a 2. Pak už tedy perem. Obě pera píší výtečně a dobře se drží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
31.3.13 10:42

Ze začátku tužkou a potom plnícím perem (klasickým, když hodně tlačí „rozjede“ se hrot a pero nepíše, děti si tak uvědomují že talčily…) :palec: Máme pero od Mapedu a je super, žádně kaňky, modré prsty, dobře se s ním píše - jediné co mi vadí, tak že není kovové, dětem pořád něco padá, jak mají poházené batohy v družině :roll:, tak jsme již lepili, ale za 100 Kč - co bych chtěla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10728
18.12.18 13:19

oživiji diskuzi.diky

jsou rozdíly mezi zmiziky- sirka a tvrdost hrotu, jak moc je to po pouzit videt ci ne, jestli jde nektery preci jen prepsat obyc.perem nebo jen korektorem atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.23 08:48

Hledám odolné psací potřeby.
Syn je druhák a dochází mi nápady na to, co mu pořídit na psaní.
Vyzkoušeli jsme Tornádo, to mu v 90% vynechává, on tlačí a v sešitě má díry.
Klasické pero super, píše s ním krásně, ale rozebral hrot a inkoust byl všude.
Pero s kuličkovym hrotem super, ale velice brzy vytáhne bombičku.
Rollery všech možných značek (vyzkoušeny máme Pelikán, Schneider, Herlitz). Buď mu vynechávají, nebo naopak píše tak silně, že to nejde přečíst. Přitom s tím píšu taky a je to slabé, takže to je stylem, jakým píše.
Gumovaci pero taky není dobré, protože gumuje a gumuje, až se progumuje. :lol: :zed:
Propisku mít nesmí.
Zatím doma píše klasickým perem, které mu zabavuju a ve škole má Schneider.
Takže máte někdo ještě nějaký nápad?
Je u něj podezření na dysgrafii, plus má ADHD, takže pera ničí nudou.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
26.3.23 09:11

Chtěla sem poradit pero s hrotem na inkoustové bombičky, pak čtu, že to taky rozebere. Mám za to, že podobnou diskuzi už sem nedávno četla.

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
26.3.23 09:12

Nemůže psát obyčejnou tužkou? :think:

• Citovat
  • Upravit
15995
26.3.23 09:34

Vzhledem k tomu, ze to neni „standardni“ dite, zasla bych za ucitelkou a pozadala bych ji, aby mohl psat tim, ci mu nejlip funguje..nez abych ruinovala rodinny rozpocet nakupovanim vsech per, co jsou na trhu, jen aby je znicil :nevim: Ja chapu, ze je to pro ucitelky nekdy tezke, ale holt se s tim budou muset naucit fungovat, protoze neurodivergentnich deti budou mit cim dal vic zjevne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.3.23 09:34

Máme Tornádo. Tady bude problém jinde. Takže asi tužka a zákaz gumování. Hezky přeškrtnout a napsat vedle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
26.3.23 09:43

V této situaci bych také asi brala tu tužku zakladatelko. Poraď se s třídní, naučit syna negumovat a škrtnout. Jinak mladá měla jako menší ty Stabilo EASYergo tužky. Ale to by asi taky rozebral :kytka:

• Citovat
  • Upravit
31010
26.3.23 10:27

@shadowbabe hlavně pokud tlačí, tak by za chvíli začala zajíždět tuhá dovnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
26.3.23 11:04
@Cuddy píše:
@shadowbabe hlavně pokud tlačí, tak by za chvíli začala zajíždět tuhá dovnitř.

No nebude to snadný výběr, ono to pero s hrotem je fajn. Já s ním píšu dodnes 😄 Tak snad najde maminka s chlapečkem vhodnou psací potřebu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.23 11:25

On pera úmyslně neničí, maximálně vytáhne bombičku a nezatlaci správně zpátky, tak to pak nepíše. Ale většinou per neumí psát. Buď mu to nepíše, takže pak tlačí a vrací se zpátky…
Nejlepší je klasické pero. To tedy jedno rozebral, protože zkoumal, jak to může psát, ale to neberu jako problém. To jsem udělala u prvního pera i já :mrgreen:

@beruska9 píše:
Vzhledem k tomu, ze to neni „standardni“ dite, zasla bych za ucitelkou a pozadala bych ji, aby mohl psat tim, ci mu nejlip funguje..nez abych ruinovala rodinny rozpocet nakupovanim vsech per, co jsou na trhu, jen aby je znicil :nevim: Ja chapu, ze je to pro ucitelky nekdy tezke, ale holt se s tim budou muset naucit fungovat, protoze neurodivergentnich deti budou mit cim dal vic zjevne

Naštěstí máme víc dětí v rodině, tak jsme zkoušeli pera od nich. Neteři je 12, vyřazovali různé rollery, tak jsme si je brali od nich.
Ale jak jsem psala, on neničí, jen neumí ničím psát.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi