Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Koupili jsme si na zeď kus koberce, má za úkol schovat opatlanou zeď
a hlavně u té zdi máme rozkládací matrace, na kterých sedíme a o tu studenou zeď se opíráme.
Koberec máme, ale nastal problém, jak ho přidělat. Existuje na to nějaké spec. lepidlo? Mám strach, že lepidlo-nelepidlo, časem to spadne (jako všechno u nás doma, co jsme se pokoušeli lepit
). Nebude lepší ho k té zdi nějakým stylem přišroubovat?
Já bych to něčím přibila, přišroubovala. Otázka je, jestli ti jakékoliv lepidlo při sundávání nevezme s sebou i barvu nebo omítku… ![]()
Ještě mě napadá kobercová oboustranná páska, ale jak jsem psala, aby to pak nestrhlo barvu. Dírku po šroubku zamázneš hned ![]()
Mě napadlo to nějak přivrtat, přimlátit hřebíkama…
ASi bych to nelepila, to podle mě časem fakt odpadne…
Já teď řeším, jak zakrýt otisk ruky od borůvek vedle dveří do koupelny… Zatím mě nic nenapadlo, možná to zkusím vygumovat
(by člověk nevěřil, co všechno guma ze zdi dostane
)
Resila jsem podobny problem, nakonec to skoncilo tak, ze jsme na zed pripevnili pomoci hmozdinek tenkou drevenou desku, a ni nalepili peknou latkovou tapetu. Ale myslim, ze by na ni sel i koberec, pokud neni moc moc silnej ci tezkej ![]()
Ahoj-my jsme to kdysi udělali tak,že jsme přišroubovali na zed dřevěnou lištu a ta držela ten koberec.A nikdy se to ani nehlo
Ahoj,
existuje „suchej zip“ na zeď. Jedna část suchýho zipu se tam nalepí nebo našroubuje/nabije, druhá část suchýho zipu se přilepí nebo přišije/přicvaká na ten koberec či něco jinýho a pak se ty dva suchý zipy spojí k sobě - drží to jak sviňa, ale údajně to je nadnavací i sundavací opakovaně ![]()
Prodává se to jako páska zhruba tak 5cm široká, dlouhá podle potřeby. Nám stačilo ani ne půl metru pásky rozsřihaný na víc menších úseků na přidělání těžký véliký magnetický psací tabule na zeď - dokonce to je jen lepený na tu zeď a drží to (na tej pásce je případně lepicí proužek (jako na oboustranně lepící pásce)- může/nemusí se využít). Říkali jsme - přilepíme a kdyby to náhodou padalo, tak tu spodní část přišroubujem.
Bohužel nevím, kde to koupit a kolik to stojí, páč si to manžel „nafasoval“
v dílně v práci. Tuším, že to asi dělá výrobce 3M, zkusila bych stavebniny ![]()
Já jsem taky pro přišroubování, ale přítelovi se nechce vrtat do panelu, tak vymýšlí cokoliv jiného
Právě že se tu ta omítka loupala i při malování, příště se to musí omlátit a znova natáhnout, tak mám pocit, že kdyby jsme to přilepili, tak to čase spadne samo ![]()
Rampepurna, tak to zní hodně zajímavě. Zkusím pohledat a doufám, že najdu. ![]()
Rampepurna píše:
Bohužel nevím, kde to koupit a kolik to stojí, páč si to manžel „nafasoval“![]()
v dílně v práci. Tuším, že to asi dělá výrobce 3M, zkusila bych stavebniny
Mohlo by to být TOTO?
Co tam dát nějakou tapetu, ted je to zase moderní, dělají různé designy, že jsem si nemohla ani vybrat ![]()
Co tam dát nějakou tapetu jako jsme dali my. Ted je to zase moderní, dělají různé designy, že jsem si nemohla ani vybrat ![]()
MUFICE píše:
Nějak mi ten PC blbne, skočilo mi to sem 3×
Tapetu mi přítel neschválil. Naopak tam chtěl spíš lino, ale to už mi přišlo hodně ujeté
Nakonec jsme se schodli aspoň na tom koberci s tím, že to aspoň nebude studit na záda
ahoj, ten suchý zip mě zaujal, také potřebujeme doma něco navrtat do panelu a dokážete si představit jak se na to partner tváří
![]()
na heuréce jsem našla shopy na ten sucháč - zde
Kakika píše:MUFICE píše:Tapetu mi přítel neschválil. Naopak tam chtěl spíš lino, ale to už mi přišlo hodně ujeté
Nějak mi ten PC blbne, skočilo mi to sem 3×Nakonec jsme se schodli aspoň na tom koberci s tím, že to aspoň nebude studit na záda
Tak to je škoda, že to neschválil
Dneska je to docela in mít stěnu zvýrazněnou tapetou. My měli taky ošoupanou zed od židlí a máme tam ted pěknou bílou tapetu se vzorem a vypadá to dost dobře ![]()