Čím proděravět filc?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Čím proděravět filc
Ahoj, otázka je jasná: Čím proděravět filc. Ráda bych dětem vytvořila filcové šití a potřebuji do filcu udělat dírky v průměru cca 0,3cm. Klasickými průrazníky co máme doma to nejde, filc jen zapruží. Jde do docela dobře stolní děrovačkou, ale díry jsou moc velké cca 0,5cm. Tak pokud máte někdo nápad, čím dírky prorazit, budu za něj ráda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Malé dírky do filcu dělám kolečkem na vnitřky lineckého pečiva a kladívkem, to celé na dřevěné podložce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Finkaa doporučuju kleště Vario Prym - součástí je nástavec na dírky a dělá to dírku 3 nebo 4 milimetry. Do filcu to udělá krásnou dírku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michee Moc díky za tip, kleště vypadají dobře
Prosím máš zkušenost i s dírkou do hrubšího filcu, omylem jsem koupila silnější filc cca 2-3mm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Finkaa píše:
@michee Moc díky za tip, kleště vypadají dobřeProsím máš zkušenost i s dírkou do hrubšího filcu, omylem jsem koupila silnější filc cca 2-3mm.
Ty kleště jsou dobrý, dělala jsem tím dírky do všeho možného - filc, kůže, softshell, takže za mě ano i na hrubší filc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
3 mm filc jde děrovat trubkovým děrovačem. Chce to pevnou podložku z tvrdého dřeva a těžší kladivo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit